Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Βυζαντινό Μουσείο

για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2013

20 Ιανουαρίου 2013 έως 24 Φεβρουαρίου 2013

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο σας προσκαλεί στις εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα μέχρι και τον Φεβρουάριο 2013. Πιο συγκεκριμένα:
Το παρελθόν στο παρόν: Η εικαστική ματιά του Ολύμπιου
Πώς μπορεί να δει κανείς με σημερινά μάτια τη Φυγή στην Αίγυπτο; Γιατί ένας σύγχρονος καλλιτέχνης ανατρέχει στη Φιλοξενία του Αβραάμ; Πώς μετασχηματίζεται η Παναγία σε σύμβολο γυναίκας με σύγχρονη εικαστική γλώσσα;  Στην περιοδική έκθεση του ΒΧΜ με τίτλο «Συναντώντας το Βυζάντιο», τα έργα του Λευτέρη Ολύμπιου και ο ίδιος ο καλλιτέχνης δίνουν τις δικές τους, αναπάντεχες απαντήσεις.
Για παιδιά και εφήβους από 12 ετών
Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00

Βιβλία για δέσιμο!
Τι είναι το τετράδιο, η στάχωση και το κεφαλάρι; Σε τι χρησιμεύουν το τεζάκι και η ρουλέτα; Ένα ταξίδι στην ιστορία της βιβλιοδεσίας  από το Βυζάντιο ως τις μέρες μας, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Η τέχνη της βιβλιοδεσίας» που παρουσιάζεται στο ΒΧΜ σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και την Ελληνική Εταιρεία Βιβλιοδεσίας. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με κατασκευαστικό εργαστήρι.
Για παιδιά Ε΄και Στ΄ Δημοτικού
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00

Θα υπάγω εις τους κήπους…
Ελάτε να ανακαλύψουμε πραγματικά και συμβολικά δέντρα και πολύχρωμα λουλούδια σε εικόνες, υφάσματα, πίνακες, αντικείμενα μικροτεχνίας, χειρόγραφα, παλαίτυπα και χαρακτικά που χρονολογούνται από τον 6ο έως τον 19ο αιώνα.
Μεμονωμένα φυτά και περίτεχνες συνθέσεις διαμορφώνουν κήπους και τοπία στην περιοδική έκθεση παρουσίασης του Ημερολογίου 2013 του Βυζαντινού Μουσείου με θέμα «Κήπος και Παράδεισος. Μεταφορά και πραγματικότητα». Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με δημιουργικό εργαστήρι.
Για παιδιά από 7 έως 10 ετών
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00

You may also like...