κυνήγι λουκουμιού στη Σύρο

loukoumiΤο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου οι λουκουμοομάδες έφτασαν στην αίθουσα “Γ. & Ε. Βάτη” στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης για να παραδώσουν τη λουκουμοσακούλα τους κι εκεί τους περίμενε μια μεγάλη δοκιμασία αγάπης!
Οι ομάδες κλήθηκαν να γεμίσουν τους σάκους ανακύκλωσης που τους περίμεναν στην αίθουσα με πλαστικά καπάκια από διάφορες συσκευασίες, με σκοπό αυτά να παραδοθούν στο σύλλογο “Δικαίωμα” υποστηρίζοντας την κίνηση αγοράς αμαξιδίου.
Οι ομάδες μέσα σε μιάμιση ώρα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! Η αίθουσα γέμισε με καπάκια που ζύγιζαν πάνω από 600 κιλά! Αυτή η πρωτοβουλία του 1ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού κινητοποίησε όλους τους συμμετέχοντες και τους κατοίκους του νησιού και οδήγησε σε ακόμη περισσότερες προσφορές! Μια από τις ομάδες του Κυνηγιού προθυμοποιήθηκε να προσφέρει όσα κιλά καπάκια υπολείπονταν για την επίτευξη της αγοράς αμαξιδίου! Θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία της δεν μπορούμε να αναφέρουμε το όνομα της ομάδας αλλά εκ μέρους όλων, την ευχαριστούμε πολύ!
Με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων, η Λουκουμοεπιτροπή κατέληξε ότι για τη συγκεκριμένη δοκιμασία αγάπης δεν θα δοθεί βαθμολογία σε καμία ομάδα. Αντίθετα, όλοι θα λάβουν το ξεχωριστό “Βραβείο Αγάπης” και την ηθική ικανοποίηση ότι συνέβαλλαν ισάξια στον κοινωνικό σκοπό που ήταν και ο βασικός στόχος της δοκιμασίας!
Οι γρίφοι και οι δοκιμασίες στις οποίες συμμετείχαν οι παίκτες από το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού ολοκληρώθηκαν!
Στα στενά σοκάκια της Άνω Σύρου οι λουκουμοπαίκτες συνάντησαν άγριους πειρατές, μια πανέξυπνη και εντυπωσιακή μάγισσα που τους ταλαιπώρησε… ή μήπως τους βοήθησε; Λουκουμοσκονίσαμε κυριολεκτικά τον οικισμό καθώς οι παίκτες ήρθαν αντιμέτωποι με πολλά κιλά λουκουμόσκονης μέσα στην οποία κυριολεκτικά βούτηξαν! Κουδούνες και κουδουνάκια έδωσαν παλμό καθώς αυτά μοιράστηκαν σε μεγάλες ποσότητες στις ομάδες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι ομάδες κατάφεραν να επιλύσουν τους γρίφους αλλά και τις δοκιμασίες, μέσα στις οποίες ήταν να ψήσουν έναν απανωχωρίτη να τους “ψήσει” έναν ελληνικό καφέ για να συνοδέψουν το λουκούμι τους!
Για την επιτυχία της τελικής δοκιμασίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλλαν με τη συνεργασία τους:
Λαλού (Γεωργία Ματσούκα)
Ομάδα αφηγητών “ΠαραμύθιαΖω”
Ομάδα δρώμενων του Ομίλου Φουσκωτών και ταχυπλόων Σύρου
Sound – Κοντιζάς Νίκος, υπηρεσίες θεάματος
Βιοτεχνίες λουκουμιών: Δεναξά, Κανακάρη, Κορρέ, Λειβαδάρα, Συκουτρή
εθελοντές πειρατές: Αντωνίου Μαρία, Απέργης Στρατής, Γαδ Ελπίδα, Θαλασσινός Παναγιώτης, Θαλασσινού Αγνή, Κυριακίδης Αντώνης, Πρίντεζη Αγγελική, Ρήγα Ευαγγελία, Ρουσσουνέλου Ευαγγελία, Στεφάνου Στρατής
Agni Ritsa nails
κατάστημα Κριθάρης
ΑΙΓΑΙΟ ραδιόφωνο: Μένιος Μαυρής, Τάνια Ρούσσου, Βαγγέλης Μαραγκός, Γιώργος Ρούσσος
Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Θάνο Φώσκολο
Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Άνω Σύρου κ. Δημήτρη Ξανθάκη
Γιώργο Ρούσσο και Μαριάννα Βακονδίου που εκτός από παρουσιαστές του Συριανού Καρναβαλιού βρίσκονται δίπλα σε όλες τις ομάδες και φυσικά τις λουκουμοομάδες και τους κατοίκους που αγκάλιασαν με τόση αγάπη αυτό το νέο θεσμό!
Οι γρίφοι και οι δοκιμασίες ολοκληρώθηκαν!
Το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού δεν τελείωσε!
Τελευταίο ραντεβού την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου για την ανακοίνωση του νικητή!

You may also like...