ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

katalogosΈνα νέο κύκλο σεμιναρίων γύρω από τη μουσική της αναγέννησης και του μπαρόκ εντάσσει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
Η θεματική του κύκλου αφορά την παλαιά μουσική και την ιστορική ερμηνεία για τραγουδιστές και μουσικούς διαφόρων οργάνων.
Στο πλαίσιο των σεμιναρίων θα διδάσκουν οι:
• Άρης Χριστοφέλλης: Ερμηνεία φωνητικής μουσικής – μπαρόκ όπερα
• Δημήτρης Κούντουρας: Φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο και ιστορική ερμηνεία
• Μάρκελλος Χρυσικόπουλος: Τσέμπαλο, μπάσο continuo και φωνητική μουσική
Η πρώτη ενότητα σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2015, στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Ναυάρχου Κουντουριώτη 17, Λιμάνι).
Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί σε τρεις ακόμη ενότητες, μέσα στον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2015 και με μία συναυλία που θα αποτυπώνει το αποτέλεσμα των σεμιναρίων στο τέλος του έτους.
Το κόστος συμμετοχής για την κάθε ενότητα ανέρχεται στα 40 ευρώ. Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και οι φοιτητές του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν δίδακτρα.
Πληροφορίες και εγγραφές κατόπιν επικοινωνίας με τα τηλέφωνα 2310 522000, 2310 311600, 6944766896 και 6944 414820 καθώς και με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις kostamak@abp.net και exsilentio@hotmail.de

You may also like...