ΚΥΚΛΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: “ΓΕΛΙΟ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ” στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

MVF_RESET4 modif FRASEΣτη διάρκεια μιας συνέντευξης, ο ιταλός σκηνοθέτης Mario Monicelli δήλωσε χαρακτηριστικά: «η κωμωδία αλά ιταλικά δεν είναι άλλο παρά η διαχείριση δραματικών θεμάτων με όρους κωμικούς, διασκεδαστικούς, ειρωνικούς, χιουμοριστικούς. Αυτό είναι που κάνει την ιταλική κωμωδία να ξεχωρίζει από τις άλλες». Παρόλο που η κωμωδία αλά ιταλικά σήμερα είναι διαφορετική από εκείνη την κλασική της δεκαετίας του εξήντα, η κινηματογραφική βιομηχανία της Ιταλίας δεν σταμάτησε να παράγει εκπληκτικές ταινίες . Χαρίζοντας ευθυμία και γέλιο στο ευρύ κοινό της Ιταλίας και του εξωτερικού, οι μεγάλοι, νέοι σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου διασκεδάζουν το κοινό χωρίς να είναι ποτέ χυδαίοι. Το σινεμά που κάνουν στοχεύει στην αλήθεια, είναι ικανό να εξιστορήσει την πραγματικότητα των καιρών μας και προπάντων ικανό να αναπαριστά ρεαλιστικά περιβάλλοντα στα οποία να μπορεί ο θεατής να ταυτιστεί ψυχικά. Ο κύκλος ταινιών που προτείνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι τις 16 Μαρτίου 2015 αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της νέας δημιουργικής σαιζόν που βιώνει η ιταλική κωμωδία στις μέρες μας.
Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 19:00
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47
Είσοδος ελεύθερη
NESSUNO MI PUÒ GIUDICARE
(ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙ)
Σκηνοθεσία: Massimiliano Bruno. Παίζουν: Paola Cortellesi, Raoul Bova, Rocco Papaleo, Anna Foglietta, Giovanni Bruno. Κωμωδία. Ιταλία 2011 / 95′. Γλώσσα: ιταλικά. Υπότιτλοι: αγγλικοί
Η Αλίκη, 35 χρονών, άτομο επιφανειακό, δέσμιο ρατσισμών και ο γιος της, 9 χρονών, ζουν σε μια μεγάλη βίλα στην βόρεια Ρώμη. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου, εμπόρου ειδών υγιεινής, μαθαίνει από τον δικηγόρο τους ότι ο άνδρας της την άφησε στο δρόμο και ότι, αν δεν ξοφλήσει γρήγορα ένα μεγάλο χρέος, θα χάσει και την κηδεμονία του παιδιού της. Ακολουθώντας τον Αζίζ, τον υπηρέτη που έβριζε μέχρι πριν λίγο, η Αλίκη εγκαταλείπει την πολυτέλεια στην οποία είχε συνηθίσει για να μεταφερθεί σε μια ρημαγμένη ταράτσα στη λαϊκή συνοικία του Quarticciolo. Για να βγάλει τα προς το ζην καταφεύγει στο πιο αρχαίο επάγγελμα του κόσμου, παίρνοντας μαθήματα από μια επαγγελματία συνοδό. Σε αυτή την κωμωδία με αίσιο τέλος βλέπουμε τη πρώτη σκηνοθετική δουλειά του σεναριογράφου Massimiliano Bruno ο οποίος στο παρελθόν έχει λάβει καλές κριτικές για τις ταινίες Tutto l’amore del mondo και Notte prima degli esami 1 e 2.
————————————————
Με εκτίμηση
Ilias Lucarelli
Υπεύθυνος Προβολής & Επικοινωνίας
210 52 42 646
694 64 87 455
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Πατησίων 47 – 10433 – Αθήνα
Tel:+30 210 5242646, fax:+30 210 5242714
www.iicatene.esteri.it – eventi.iicatene@esteri.it
www.facebook.com/IICAtene – www.twitter.com/IICAtene

You may also like...