«Κυκλαδίτικο Φως»

kakava (1)ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

«Κυκλαδίτικο Φως» από τη Στέλλα Κακάβα

Την Τετάρτη, 24 Απριλίου , στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, θα εγκαινιαστεί η νέα έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κακάβα «Κυκλαδίτικο φως»  Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας με την στήριξη  του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

« Φιγούρες από άμμο που παραπέμπουν στην αρχή της ζωής. Χέρια που απλώνονται πάντα ψηλά, αναζητώντας τον ήλιο, πηγή ζωής και δύναμης. Στοιχεία της φύσης που μπλέκονται με τα ανθρώπινα, όλα αυτά δένονται με τρόπο σχηματικό, αφαιρετικό, λιτό. Το κόκκινο της φωτιάς μαζί μετά χρώματα της γης δημιουργούν αντιθέσεις με το χρυσό του ήλιου εκφράζοντας τη δύναμη της ζωής και της δημιουργίας.

Η ζωγράφος απαλλαγμένη από τα δεσμά της ρεαλιστικής τέχνης, στράφηκε στην αφαίρεση και το συμβολισμό. Πηγή έμπνευσης η κυκλαδική τέχνη με τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Η κυκλαδική  ανέκφραστη κεφαλή προηγείται της σύγχρονης φιγούρας η οποία επικεντρώνεται πάνω της και δένεται με τα στοιχεία της φύσης.»

Η Στέλλα Κακάβα σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με δάσκαλο το Β. Δημητρέα. Παρακολούθησε χαρακτική με τον Ξ. Σαχίνη και Μ. Γιανναδάκη και φωτογραφία με τον Γ. Κατσάγγελο.  Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ατομικές συλλογές. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Ελλάδος, ζει και εργάζεται στη Λάρισα από το 1989 μέχρι σήμερα. Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου έως τις 30 Απριλίου  και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα έως 10 το βράδυ.

You may also like...