ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

xcdvssd«Ειρήνη» του Αριστοφάνη
Μια Αντιπολεμική
Oυτοπία από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη, «Eιρήνη», είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του  Κρατικού  Θεάτρου  Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Η παράσταση, την οποία θα παρουσιάσει το Κ.Θ.Β.Ε. το καλοκαίρι του 2013 σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το Αρχαίο θέατρο Φιλίππων (5-6 Ιουλίου) ανοίγοντας το Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, ενώ θα παρουσιαστεί  στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 26-27 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα επίκαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μαζί με πολυπληθή θίασο ηθοποιών και χορευτών.

 «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Σκηνικά και κοστούμια: Έρση Δρίνη
Χορογραφία: Κική Μπάκα
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Η Υπόθεση του έργου

Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ’ ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις “κοπανίσει”. Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Έλληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους.

You may also like...