Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Errico_Fresis_conductor15 Μαρτίου 1943: Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς
Ημέρα Μνήμης
Με αφορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου από τους 19 συρμούς που μετέφεραν συνολικά 46.091 Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη όσων δεν επέστρεψαν ποτέ με έργα κορυφαίων συνθετών εβραϊκής καταγωγής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ερρίκου Φρεζή και με τη σύμπραξη του τσελίστα Βασίλη Σαΐτη.
Η συναυλία περιλαμβάνει το εκπληκτικό Adagietto από τη Συμφωνία αρ. 5 σε ντο ελάσσονα του Γκούσταβ Μάλερ, την Εβραϊκή Ραψωδία Schelomo (Σολόμωντας) για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Έρνεστ Μπλοχ και τη δραματική Συμφωνία αρ. 1 σε ντο ελάσσονα του Φέλιξ Μέντελσον – Μπαρτόλντι.
Η συναυλία διοργανώνεται από την Κ.Ο.Θ. σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης «Ποτέ ξανά. 72 χρόνια μετά την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς – Μπίρκενάου», που διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ισραηλιτική Κοινότητα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:30.
Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι)
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), τηλ: 2310.236990

You may also like...