Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

image001Μεγαλειώδη συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Ο διάσημος Άγγλος συνθέτης Michael Nyman διηύθυνε την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 και χάρισε στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. μια ξεχωριστή συναυλία, σε δικά του έργα.
Η συναυλία άνοιξε με τη σουίτα Draughtsmans Contract από την ομώνυμη ταινία του 1982. Ο κ. Nyman θέλοντας να τιμήσει την εξαιρετική δουλειά του μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη, ο οποίος προετοίμασε την ορχήστρα, του παραχώρησε τη μουσική διεύθυνση για το Διπλό Κοντσέρτο, το οποίο εκτέλεσαν με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία οι δύο σολίστες, Θεόδωρος Κερκέζος στο σαξόφωνο και Λίλα Μανώλα στο βιολοντσέλο. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα της συναυλίας έκλεισε με την 6η Συμφωνία του συνθέτη.
Η βραδιά επεφύλαξε και μια ιδιαίτερη έκπληξη για το κοινό που τίμησε με την παρουσία του την ορχήστρα και τον συνθέτη. Ο Michael Nyman κάθισε στο πιάνο της ορχήστρας και έπαιξε τη μελωδία The heart asks pleasure first, που έγραψε για την ταινία Μαθήματα Πιάνου της Τζέιν Κάμπιον, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

 

You may also like...