Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Dionysis_GrammenosΣεμινάριο κλαρινέτου με το Διονύση Γραμμένο
Αύριο Τρίτη 18 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης διοργανώνει, με την υποστήριξη του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κ.Ο.Θ., ανοιχτό σεμινάριο κλαρινέτου με τον διεθνώς καταξιωμένο κλαρινετίστα Διονύση Γραμμένο.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς, σπουδαστές ωδείων και φοιτητές μουσικών σχολών και χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, με τίτλο «Έργα Ρεπερτορίου», σπουδαστές θα παρουσιάσουν έργα τους με την καθοδήγηση και τις τεχνικές του κ. Γραμμένους, ενώ στο δεύτερο μέρος, με τίτλο «Από τη σκέψη στον ήχο», ο βραβευμένος μουσικός θα συζητήσει με το κοινό για θέματα που αφορούν τη σωστή στάση του σώματος του μουσικού, την αναπνοή, τον τρόπο μελέτης και την ψυχολογία του μουσικού πάνω στη σκηνή και θα απαντήσει σε ερωτήσεις τους.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα της Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης» (Λεωφόρος Νίκης 73) με ελεύθερη είσοδο.
Ώρα προσέλευσης: 17:30
Ώρα έναρξης: 18:00
Δηλώσεις συμμετοχής στο pressoffice@tsso.gr και στο 2310 257900.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ο Διονύσης Γραμμένος θα συμπράξει με την Κ.Ο.Θ. στις 21 Φεβρουαρίου, στη συναυλία που διοργανώνει η ορχήστρα με έργα των Κόπλαντ, Μπάρμπερ και Στραβίνσκυ, στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., υπό τη μουσική διεύθυνση του φημισμένου αρχιμουσικού Cristian Mandeal.

 

 

You may also like...