Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Poster[1]Μακάβριο Κοντσέρτο
Ερμηνεύοντας με χιούμορ και συμβολισμούς το αναπόφευκτο
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το Μακάβριο Κοντσέρτο, με έργα συνθετών που αντιμετωπίζουν το ζήτημα του θανάτου με χιούμορ και μουσικούς συμβολισμούς, υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Αλέξανδρου Μυράτ.
Το ζήτημα και η έννοια του θανάτου απασχόλησε τους συνθέτες της κλασικής μουσικής, οι οποίοι αντιμετώπισαν το αναπόφευκτο με το δέοντα σεβασμό, αλλά και με χιούμορ, όπως γίνεται φανερό στο Νεκρώσιμο Εμβατήριο για μια μαριονέτα του Gounod και τον Till Eulenspiegel του Strauss. Είναι γεγονός ότι ο Θάνατος μαζί με τον Έρωτα είναι τα δύο πράγματα στη ζωή που προξενούν τα εντονότερα συναισθήματα και αν η στιγμή του τέλους είναι μοναχική, η ψυχή της ανθρωπότητας εξακολουθεί να υφίσταται και να περνάει στις επόμενες γενιές μέσω της μουσικής.  
Η συναυλία περιλαμβάνει τα έργα Μακάβριος Χορός του Camille Saint – Saëns, Νεκρώσιμο εμβατήριο για μια μαριονέτα του Charles Gounod, Τέσσερα τελευταία τραγούδια για σοπράνο και ορχήστρα του Richard Strauss, Μέρες πριν την αναχώρηση, 5 μελωδίες για φωνή και ορχήστρα του Joseph Guy Ropartz, Οι πονηρές κατεργαριές του Τill Eulenspiegel, Συμφωνικό ποίημα, έργο 28 του Richard Strauss και την Καντάτα Αχ, να είχα αρκετά δάκρυα του Johann Christoph Bach.
Σοπράνο: Μαρίνα Βουλογιάννη
Κόντρα Τενόρος: Raphael Mas
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. την Παρασκευή και 13 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00.
Τιμές εισιτηρίων:  18 €, 9 €, 5 € (φοιτητές, σπουδαστές, σπουδαστές ωδείων, ειδικές ομάδες)
 Ισχύει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους, 2310 236990)
Χ.Α.Ν.Θ. (Πλ. Χ.Α.Ν.Θ. – Θεσσαλονίκη, 2310 241007)

 

You may also like...