Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

koth[1]Συναυλία Κ.Ο.Θ. στο Στρασβούργο
Συμμετοχή στο Φεστιβάλ VoixEtouffees2013
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο Φεστιβάλ Voix Etoufees 2013 με συναυλία στο Στρασβούργο το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κ.Ο.Θ., Αλέξανδρου Μυράτ.
Η συναυλία περιελάμβανε τα έργα Sinfonietta του Μίκη Θεοδωράκη, Double Concerto για Φλάουτο και Πιάνο του Erwin Schulhoff, Sinfonia Concertante για Βιολί και Βιόλα του Walter Braunfels και το έργο Frescobaldi Variations του Alexandre Tansman με σολίστες τους Σίμο Παπάνα (βιολί), Ντέιβιντ – Αλεξάντερ Μπόγκοραντ (βιόλα), Laurent Cabasso (πιάνο) και Jae Ah Yoo (φλάουτο).  
Οι σολίστες της Κ.Ο.Θ. Σίμος Παπάνας (βιολί) και Ντέιβιντ – Αλεξάντερ Μπόγκοραντ (βιόλα) εξέπληξαν το κοινό παίζοντας ως encore το έργο The Magical Tambourine για Βιολί και Βιόλα, ένα έργο που συνέθεσε ο εξάρχων της Κ.Ο.Θ. Σίμος Παπάνας.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πρέσβη κ. Ηρακλή Αστεριάδη. Τη συναυλία της Κ.Ο.Θ. τίμησαν με την παρουσία τους η Επικεφαλής της Μόνιμης Κυπριακής Αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης Πρέσβης κα Θεοδώρα Κωνσταντινίδου, ο Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κ. Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο Διευθυντής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κ. Χρήστος Γιακουμόπουλος, αξιωματούχοι του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και ο δήμαρχος του Στρασβούργου Roland Ries.

You may also like...