Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS

 koth_apth[1]                                              Ταξίδι στο διάστημα
Παρατήρηση αστεριών σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας
Σε μια πρωτοποριακή συνεργασία η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS διοργανώνουν το «Ταξίδι στο διάστημα» (24/1 – 2/2/2014), που περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα με συναυλίες της Κ.Ο.Θ. και δραστηριότητες του NOESIS. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές α’/βαθμιας και β’/βαθμιας εκπαίδευσης με πρωινές παραστάσεις αλλά και στο κοινό της πόλης με δράσεις που συνδυάζουν τη μουσική με το διάστημα. Το Ταξίδι στο διάστημα εντάσσεται στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014.
Η συναυλία της Κ.Ο.Θ., που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του NOESIS, περιλαμβάνει το έργο Οι Πλανήτες του Gustav Holst και ένα αφιέρωμα στη μουσική της τηλεοπτικής σειράς και των κινηματογραφικών ταινιών του Star Trek με έργα των Jerry Goldsmith, Jay Chattaway, Michael Giacchino και άλλων. Την Κρατική Ορχήστρα διευθύνει ο Paul Chiang.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, ο Holst έζησε αρκετούς μήνες στη Θεσσαλονίκη ως απεσταλμένος της Χ.Α.Ν. Αγγλίας (Y.M.C.A. UK) και υπεύθυνος διοργάνωσης μουσικών εκδηλώσεων για τα βρετανικά στρατεύματα.   
Με το ίδιο εισιτήριο οι επισκέπτες και οι σχολικές ομάδες μπορούν να παρακολουθήσουν εκτός από τη συναυλία της Κ.Ο.Θ., προβολές στο Πλανητάριο και το Κοσμοθέατρο και να περιηγηθούν στο Μουσείο Τεχνολογίας του NOESIS. Επιπλέον, ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας θα διοργανώσει παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια μετά το τέλος της συναυλίας την Κυριακή 2/2.
Πληροφορίες προβολών και πρόγραμμα στο http://www.noesis.edu.gr  

Πρόγραμμα κοινού: 25/1, 1/2 και 2/2                                                                                   
Πρόγραμμα σχολείων: 24/1, 28/1, 29/1 και 31/1

1 προβολή στο Πλανητάριο                                                Συναυλία Κ.Ο.Θ.

1 προβολή στο Κοσμοθέατρο                                            Πλανητάριο

Περιήγηση στο Μουσείο Τεχνολογίας                                Το Show της Επιστήμης – Ζωντανή παρουσίαση

Συναυλία Κ.Ο.Θ.

Ώρες συναυλίας:
25/1 στις 19:00, 1/2 στις 19:00, 2/2 στις 18:00
Εισιτήρια: 15€, 12€ (μαθητικό, φοιτητικό),                                     
Γενική είσοδος: 10€ 10€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών)Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), τηλ.: 2310 236990
NOESIS (6Ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης), τηλ.: 2310 483000

You may also like...