Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλινίκης

mitsalas[1]Μουσικές του σινεμά
Ταξίδι στο μουσικό κόσμο της 7ης Τέχνης
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε μια συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει, με αφορμή το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τη συναυλία Μουσικές του Σινεμά, με έργα συνθετών που έγραψαν μουσική για γνωστές και αγαπημένες ταινίες της 7ης Τέχνης, υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Philippe Bender και σολίστ τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα Απόστολο Παληό.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας το κοινό θα θυμηθεί αγαπημένες μελωδίες από τις ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν με τη σουίτα The Reel Chaplin με συνθέσεις του ίδιου του Τσάπλιν σε ενορχήστρωση του  αμερικάνου συνθέτη Eric W. Knight και θα ταξιδέψει στον κινηματογραφικό κόσμο του Φρανσουά Τρυφώ από το αφιέρωμα Hommage a Truffaut του συνθέτη Georges Delerue, που συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη σε 11 ταινίες. Στη συνέχεια, η σουίτα Vertigo του Bernard Herrmann θα κάνει πολλούς να θυμηθούν την ομώνυμη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ (Δεσμώτης του Ιλίγγου), ενώ το πρώτο μέρος θα κλείσει με το έργο Spellbound Concerto για Πιάνο και Ορχήστρα του Miklós Rózsa, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ το 1946 για τη μουσική της ομώνυμης ταινίας (Νύχτα Αγωνίας).
Το δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ανοίξει με το πασίγνωστο έργο Rapsody in Blue του George Gershwin και η συναυλία θα κλείσει με το έργο Film Story του Laurent Petitgirard όπου το κοινό θα απολαύσει μελωδίες από τις ταινίες West Side Story, Δόκτωρ Ζιβάγκο, Ο Νονός, James Bond, E.T., Κάποτε στη Δύση κ.α.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€, 15€, 10€, 5€
Προπώληση: Εκδοτήριο ΜΜΘ – www.tch.gr   

You may also like...