Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Η γοητεία της φωνής:αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες

mmmeeeeeggggaaaaarrrrrooooommmmmmmΚρατική Ορχήστρα Αθηνών «Η γοητεία της φωνής:αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες»
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.
ΚΛΑΣΙΚΑ… EΞΩ! Με λυρική και ανάλαφρη διάθεση αρχίζει ο Σεπτέμβριος, καθώς τις φθινοπωρινές συναυλίες στον Κήπο εγκαινιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία θα παρουσιάσει στις 2.9 (ώρα 8:30 μ.μ.) αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες των Βέμπερ, Πουτσίνι, Ντονιτσέττι,Γιόχαν Στράους (υιού), καθώς και από οπερέτες των Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη. Την ΚΟΑ διευθύνει ο διακεκριμένος ολλανδός μαέστρος Γιαν Βερμάνινχ. Τα φωνητικά μέρη αποδίδουν η γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ και ο τενόρος και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Χριστόπουλος. Το πρόγραμμα θα αρχίσει με την εισαγωγή και την άρια για σοπράνο «Leise, leise fromme Weise» από την όπερα Ο ελεύθερος σκοπευτής του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ. Ακολουθούν οι άριες για τενόρο «Fra poco a me ricovero» από τη Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέττι και «O soave fanciulla» από την όπερα Λα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την εύθυμη Εισαγωγή από τη δημοφιλέστατη οπερέτα Οι απάχηδες των Αθηνών του Νίκου Χατζηαποστόλου και το απόσπασμα «Ψηλά στο μέτωπο» από μια ακόμη πασίγνωστη οπερέτα, τον Βαφτιστικό του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Η βραδιά στον Κήπο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ολοκληρωθεί με αγαπημένες μελωδίες του βασιλιά του βαλς και της αυστριακής οπερέτας, του Γιόχαν Στράους υιού. Θα ακουστούν η λαμπερή Εισαγωγή και η εντυπωσιακή άρια «Klänge der Heimat» από τη Νυχτερίδα, η άκρως… χορευτική «Annen Polka» και το περίφημο ντουέτο «Wer uns getraut» από την οπερέτα Ο βαρώνος ατσίγγανος.
Ας αφεθούμε στη μαγεία της λυρικής φωνής και ας απολαύσουμε την ομορφιά του κλασικού τραγουδιού καθισμένοι στο γρασίδι με φόντο τα μακρινά φώτα της πόλης…

Προπώληση εισιτηρίων: 10 €
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 12

You may also like...