Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Dionysis_Grammenos[1]Σεμινάριο κλαρινέτου με το Διονύση Γραμμένο
Συζήτηση με το κοινό
Ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης διοργανώνει, με την υποστήριξη του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κ.Ο.Θ., ανοιχτό σεμινάριο κλαρινέτου με τον διεθνώς καταξιωμένο κλαρινετίστα Διονύση Γραμμένο, με αφορμή τη σύμπραξη του με την Κ.Ο.Θ. στις 21 Φεβρουαρίου.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς, σπουδαστές ωδείων και φοιτητές μουσικών σχολών. Θα έχει διάρκεια τριών ωρών και θα χωρίζεται σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος, στα «Έργα ρεπερτορίου», ο βραβευμένος μουσικός θα αφιερώσει δύο ώρες σε τέσσερις (4) σπουδαστές κλαρινέτου, επιπέδου Α’ Ανωτέρας και άνω, τους οποίους θα επιλέξει με βάση το βιογραφικό που θα στείλουν μαζί με ένα δείγμα της δουλειάς τους. Οι σπουδαστές θα κληθούν, ενώπιον του κοινού, να παρουσιάσουν ένα έργο του ρεπερτορίου τους με τη συνοδεία πιάνου και ο Διονύσης Γραμμένος θα κάνει διορθώσεις πάνω στη σκηνή σε μια διαδραστική συζήτηση με τους σπουδαστές και το κοινό.
Στο δεύτερο μέρος, «Από τη σκέψη στον ήχο», ο κ. Γραμμένος θα συζητήσει με το κοινό για θέματα που αφορούν τη σωστή στάση του σώματος του μουσικού, την αναπνοή, τον τρόπο μελέτης και την ψυχολογία του μουσικού πάνω στη σκηνή και θα απαντήσει σε ερωτήσεις τους.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα της Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης» με ελεύθερη είσοδο.
Πρόγραμμα σεμιναρίου
17:30                        Προσέλευση
18:00 – 20:00         «Έργα ρεπερτορίου»
20:00 – 21:00       «Από τη σκέψη στον ήχο»
Δηλώσεις συμμετοχής στο pressoffice@tsso.gr και στο 2310 257900.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Όροι συμμετοχής για τα «Έργα ρεπερτορίου»
Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές κλαρινέτου επιπέδου Α’ ανωτέρας και άνω θα πρέπει να στείλουν ως τις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 το βιογραφικό τους σημείωμα, στοιχεία επικοινωνίας και ένα δείγμα της δουλειάς τους σε ηλεκτρονική μορφή (ηχογράφηση/ βίντεο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@tsso.gr Ο κ. Γραμμένος θα επιλέξει τους τέσσερις (4) σπουδαστές που θα συμμετέχουν στα «Έργα Ρεπερτορίου» και τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν στην ηλεκτρονική σελίδα της Κ.Ο.Θ, www.tsso.gr και στη σελίδα Facebook της Κ.Ο.Θ. μέχρι τις 15/2.  
Στην Αίθουσα της Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης» θα υπάρχει διαθέσιμο πιάνο για τους συνοδούς πιανίστες των συμμετεχόντων. Οι επιλεγμένοι σπουδαστές είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν με το δικό τους συνοδό.

 

You may also like...