Κρασί ο καθρέφτης των ανθρώπων

Η εκδήλωση που ενώνει τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της πόλης

Tο 9th Thessaloniki Food Festival, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η ένωση οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διοργανώνουν από κοινού μία ξεχωριστή εκδήλωση:
Μια περιήγηση στον κόσμο του κρασιού μέσα από τις εκθέσεις του Μουσείου, η οποία θα καταλήξει σε γευσιγνωσία εδεσμάτων και εκλεκτών οίνων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία στην περιήγηση να θαυμάσει αγγεία πόσης, παραστάσεις σε ανάγλυφα πολύτιμα σκεύη και ψηφιδωτά δάπεδα, άλλα και ξεχωριστά αντικείμενα, που όλα τους τεκμηριώνουν την αμπελοοινική ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας που ξεκινά περίπου πριν από 7000 χρόνια.Τα επιλεγμένα εκθέματα, που σχετίζονται με την άμπελο, τον Διόνυσο τον θεό του κρασιού και την οινοποσία, καλύπτουν ένα χρονικό διάστημα πάνω από 4000 χρόνια αποτελώντας ψηφίδες του μωσαϊκού του ελληνικού πολιτισμού και συγχρόνως της πανάρχαιας οινικής ιστορίας και κουλτούρας των Ελλήνων.
Στη διαφορετική και τόσο πρωτότυπη αυτή ξενάγηση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με αρχαιολόγους του Μουσείου και θα καταλήξει στο αίθριο του ΑΜΘ με γευσιγνωσία οίνων από τα οινοποιεία της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που θα συνδυαστούν με αρτοποιήματα, ελαιόλαδο και ποικιλία τυριών.
Τα εδέσματα προσφέρονται με την ευγενική χορηγία των «Μινέρβα – Χωριό» και «Κουκουμέρια», υποστηρικτών του Thessaloniki Food Festival.

You may also like...