Κουαρτέτο «Αιμίλιος Ριάδης»

Κουαρτέτο «Αιμίλιος Ριάδης»
Μουσικές διαδρομές στον 20ο αιώνα
Συμμετοχή του Κουαρτέτου «Αιμίλιος Ριάδης» στον Διεθνή Κύκλο Μουσικής Δωματίου
kouartetoΈργα Ελλήνων και Ρώσων συνθετών του 20ου αιώνα θα παρουσιάσει το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης», στο πλαίσιο του Διεθνούς Κύκλου Μουσικής Δωματίου που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ο Ανδρέας Παπανικολάου και ο Γιώργος Κουγιουμτζόγλου στο βιολί, η Χαρά Σειρά στη βιόλα και η Λίλα Μυρτώ Μανώλα στο τσέλο θα παρουσιάσουν, με τη σύμπραξη του ιταλού πιανίστα Giacomo Battarino, το 3ο Κουαρτέτο εγχόρδων του Alfred Schnittke, με μοτιβικό υλικό που καλύπτει μισή χιλιετία και δε σταματά να συναρπάζει τον ακροατή, το έργο 10 Σκίτσα του Νίκου Σκαλκώτα που εκπλήσσει με το φαινομενικά αυτοσχεδιαστικό του χαρακτήρα και το Κουιντέτο με πιάνο του Dmitri Shostakovich, όπου ο συνθέτης περνάει από τον αυθορμητισμό και την ανεμελιά στην παρωδία και τον έντονο σαρκασμό. Τρεις συνθέτες με διαφορετικό ύφος, που όμως εντυπωσιάζουν με τη διαχρονικότητα και τη δυναμική των έργων τους.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 21:00.
Εισιτήρια: 10€, 5€ (μαθητικά, φοιτητικά, κάρτες ανεργίας)
Προπώληση: Εκδοτήρια Ο.Μ.Μ.Θ (τηλ.: 2310 895938-9) και Πλ. Αριστοτέλους
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης» ιδρύθηκε το 2005 και σήμερα θεωρείται από τα πιο δραστήρια και διακεκριμένα σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα. Το Κουαρτέτο έχει συμπράξει με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους σολίστες (Απόστολο και  Δημήτρη Χανδράκη, Βαρβάρα Τσαμπαλή, Νίκο Δημόπουλο, Alain Meunier, Jean Christophe Charron), ενώ έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες της Ελλάδας (Μ.Μ.Θ., Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., αίθουσα Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης», Ινστιτούτο Γκαίτε κ.ά.), αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές. Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει έργα από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Το Κουαρτέτο «Αιμίλιος Ριάδης» θεωρείται από τα πιο δραστήρια σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και αποτελείται από μουσικούς της Κ.Ο.Θ.

Επικοινωνία: Ανδρέας Παπανικολάου (6945587148)

You may also like...