ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ 2014 – Πολιτιστικές εκδηλώσεις δήμου Σητείας

exofylllo_kornareia_2014_final2/8/2014
Ο Δήμος Σητείας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δήμου Μαλεβιζίου “Φεστιβάλ Ελ Γκρέκο, Φόδελε 2014” με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του κρητικού ζωγράφου, γλύπτη & αρχιτέκτονα της Ισπανικής αναγέννησης Ελ Γκρέκο, παρουσιάζει
“Κορνάρο και Ερωτόκριτο”
και σας προσκαλεί στις 2 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του Φόδελε, να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.
Πρόγραμμα:
Παρουσίαση βιβλίου: “Μέγας ει Κύριε, του Ιωάννη Κορνάρου”, “Μονή Σαββαθιανών και Κυρά Ακρωτηριανή”, από τη συγγραφέα Αθηνά Σφακάκη – Κυριακάκη.
Αφήγηση Ερωτόκριτου.
Ομιλία του φιλολόγου Μιλτιάδη Παπαδάκη με θέμα: «Βενετοκρατούμενη Σητεία: ένας βιγλάτορας στην Κρήτη της Ανατολής, στο χωνευτήρι λαών και πολιτισμών».
Μουσικές και νέες ερμηνείες “παλιού και νέου Ερωτόκριτου”, από τον Σητειακό Σήφη Λιγοψυχάκη.
Χορευτικό από τη χορευτική ομάδα Παλαικάστρου Σητείας με τον χοροδιδάσκαλο Κώστα Βουτυράκη.
Ώρα έναρξης: 20.30, είσοδος ελεύθερη
 4 – 9/8/2014
Φεστιβάλ Τεχνών:  «Ψυχής μου Τόπους»
4 και 5/8: Ορχήστρα Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας στο Πάρκο Χλουβεράκη.
Μια «χούφτα Κρήτη» και ένας «Ερωτόκριτος» ξεκινούν από τα σοκάκια της Σητείας κάνοντας μια διαδρομή σε μια Ελλάδα ολόκληρη για να καταλήξουν και πάλι «στου Λασιθιού τη στράτα» και στο μέρος από όπου και ξεκίνησαν. «Στης ψυχής μας τους τόπους»! Η ορχήστρα Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Φουρναράκη γνωρίζοντας καλά την ανάγκη του Σητειακού λαού να συμμετέχει ενεργά στα κοινά της πόλης, αποφάσισε και τη φετινή χρονιά να κάνει μια ακόμη υπέρβαση. Δεκάδες φωνές της πόλης μας, ενώνονται για να πραγματοποιήσουν μια ακόμα μεγάλη συναυλία – παράσταση. Θεατροποιημένα τραγούδια, σκιές, και ήχοι ενώνονται και μυσταγωγούν τις στιγμές μας με εικόνες μνήμης, έρωτα, ονείρου, θυμού, μεγαλείου, επανάστασης. Γενική είσοδος 2,5€. Δωρεάν για παιδιά και ανέργους.
6/8/2014
Εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Λάστρου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» με προβολή και ομιλίες στη Λάστρο.
«Δημιουργία Μεσογείου και Κρήτης», ομιλητής κ. Μιχελάκης Μιχάλης
«Ενάλιες Αρχαιότητες», ομιλητής Ευαγγελιστής Διονύσης
«Θαλασσόκοσμος ΙΘΑΒΙΚ», ομιλητής κ. Παπανδρουλάκης Νίκος
9 – 10/8/2014
Πραισίων Δρόμεια 2014
9 Αυγούστου 2014 «Ανεστορούμαι……….»
Α΄ Μέρος: στην Πραισό 18.00  Επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση Στεφάνων Μνημείο Πεσόντων Ν. Πραισό. Β΄ Μέρος – Άγιος Σπυρίδωνας: Πρώτη Συνάντηση Των Απανταχού Χωριανών Μας α) 20.00 1. Χαιρετισμός καλωσόρισμα συλλόγου  2. Της Ξενιτιάς την Στράτα ομιλητής Ερρίκος Σκουλούδης 3. Γνωριμία – Διαλογική Συζήτηση  β) 22.00 Παραδοσιακό Παλιό Γλέντι – Μουσική Παρέα – Καντάδα. Παρέα με τοπικά μουσικά όργανα σε παλιά ακούσματα των χωριών μας. Μπουφές με τοπικά παραδοσιακά φαγητά και μεζέδες στα πλαίσια της Κρητικής Διατροφής. Στο χώρο της εκδήλωσης θα έχει Εκθέσεις ζωγραφικής – Χειροτεχνίας – Φωτογραφίας. Είσοδος Δωρεάν
10 Αυγούστου 2014 «Ανεστορούμαι…..»
Α΄ Μέρος – Άγιος Σπυρίδωνας α) 07.30 Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπου Ιερά Ακολουθία β) 10.30–12.30  Χώρος εκδηλώσεων συλλόγου: Εργαστήρι εικαστικών τεχνών μαθήματα και επίδειξη από χωριανούς μας ζωγράφους, η ίδια εκδήλωση θα επαναληφτεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 17.00 έως 19.30.
γ) 16.00 Αγώνες δρόμου – Κρητικού Βόλι . Χώρος στάθμευσης Αρχαιολογικού χώρου Πραισού
1. 16.00 Αγώνας στο Κρητικό Βόλι όλες οι κατηγορίες ανδρών – γυναικών – Παίδων
2. 17.00 Εκκίνηση ανδρών – γυναικών από Αρχαιολογικό χώρο Πραισού
3. 17.30 Εκκίνηση Παίδων – Κορασίδων από Πλατεία Νέας Πραισού
4. 18.10 Απονομές Παίδων – Κορασίδων δρόμων και κρητικού Βόλι
Ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Β΄ Μέρος  19.30 Χώρος εκδηλώσεων συλλόγου
1. Χαιρετισμός καλωσόρισμα συλλόγου – Χαιρετισμοί Επισήμων
2. Ιερά σπήλαια περιοχής Πραισού (Πρώτη Παρουσίαση)
3. Ομιλία ειδικών προσκεκλημένων – Ομογενών
4. Πολιτισμική συνάντηση Κύπρου – Κρήτης μουσική και χοροί της Κύπρου από
Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών επαρχίας Πάφου.
Γ΄ Μέρος 22.00
Παραδοσιακό Κρητικό Γλέντι με το συγκρότημα του Μανώλη Χαρκιολάκη, αποτελούμενο από τους Χαρκιολάκη Μανώλη (λύρα – τραγούδι), Πυθαρούλη Νίκο (κρουστά) , Παθιάκη Βαγγέλη (λαούτο) και Σίμο Γιουσμά (κιθάρα). Διαγωνισμός Σητειακού Χορού – Βράβευση διαγωνισμού μαντινάδας και ποιήματος. Μενού: τοπικά παραδοσιακά φαγητά και μεζέδες στα πλαίσια της Κρητικής Διατροφής ψητό στο φούρνο και ποικιλία μαγειρεμάτων χοχλιών. Στον χώρο της εκδήλωσης θα έχει Εκθέσεις ζωγραφικής – Χειροτεχνίας – Φωτογραφίας
10 – 20/8/2014
Έκθεση με έργα ζωγραφικής και εγκαυστικής, αντίγραφα Φαγιούμ και πρωτότυπα έργα, με τίτλο ” ΒΛΕΜΜΑΤΑ”, της Βασιλείας Ανηψητάκη.
Διάρκεια Έκθεσης: 10-20 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας 7-9 το απόγευμα στον Τεχνοχώρο του Δήμου Σητείας.
27 και 28/9/2014
3ο Φεστιβάλ “Διαλέγουμε τη δράση, βρίσκουμε έναν άλλο τρόπο ζωής”, άλσος Χλουβεράκη.
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας διοργανώνει Φεστιβάλ με δράσεις, ομιλίες και μουσική! Δυο ημέρες δράσης για την πρόληψη της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών. Το 2ήμερο θα περιλαμβάνει πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους, ομιλίες που αφορούν την πρόληψη για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και θα κλείσει με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα της πόλης.

 
 

You may also like...