«Κορές»: Δημόσια Ανάγνωση της Έκδοσης από τη Lucyfricke

Παρουσίαση βιβλίου και συζήτηση
Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, 19:00 – 20:30
Goethe-Institut Athen,
Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000

To Goethe-Institut σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Κείμενα» υποδέχονται τη LucyFricke και σας προσκαλούν να απολαύσετε το bestseller μυθιστόρημα «Κόρες».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Οι «Κόρες» είναι ένα μυθιστόρημα για τη φιλία, τους πατέρες και τη ζωή στη δεκαετία των σαράντα.

Με κοφτερό χιούμορ και τέλεια ισορροπία μεταξύ ελαφρότητας και βαθύνοιας η LucyFricke μιλάει στο μυθιστόρημά της για τον αποχωρισμό, την αγάπη, την αίσθηση να μεγαλώνεις χωρίς πατέρα, την ασθένεια, την τρυφερότητα.

Η Μάρθα και η Μπέτυ, φίλες από το Βερολίνο, ξεκινούν για ένα ταξίδι στην Ελβετία. Μαζί τους στο πίσω κάθισμα ένας ανατρεπτικός πατέρας που φαινομενικά έχει βαρεθεί τη ζωή. Αλλά η ζωή δεν αποτινάζεται έτσι απλά. Κάποιες φορές πρέπει να συνεχίσεις το ταξίδι στην Ιταλία, στην Ελλάδα, όλο και πιο βαθιά στις αβύσσους της ιστορίας σου.

Κάθε βιβλίο της καθιστά σαφές ότι η LucyFricke είναι μια από τις πιο σημαντικές νεαρές, γυναικείες φωνές της γερμανικής λογοτεχνίας.

“Τόσο όμορφο, που θα κλάψετε από συγκίνηση”. (PeterHenning)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Lucy Fricke γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1974. Σπούδασε στο Γερμανικό Ινστιτούτο Λογοτεχνίας στη Λειψία και υπήρξε υπότροφος της Γερμανικής Ακαδημίας στη Ρώμη και του ArtOmi (πρώην Ledig House) στη Νέα Υόρκη.
Οι «Κόρες» είναι το πέμπτο βιβλίο της, για το οποίο τιμήθηκε με το Βαυαρικό Βραβείο Βιβλίου το 2018. Διοργάνωνε επί σειρά ετών το HAM.LIT, το πρώτο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας και Μουσικής Νέων. Ζει στο Βερολίνο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗ

Η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι μεταφράστρια νορβηγικής λογοτεχνίας και ποιήτρια. Το 2018 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογής της «Η Επιστροφή των Νεκρών».
Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και πολιτική θεωρία στο Παν/μιο του Λονδίνου και δημιουργική γραφή στο παν/μιο του EastAnglia. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στο ιστορικό διαδραστικό ντοκιμαντέρ, με θέμα τον Α’ διωγμό της Φώκαιας Μ. Ασίας το 1914 και την επίπτωση αυτού στις επόμενες γενεές.

Η παρουσίαση βιβλίου και η συζήτηση με την συγγραφέα θα πραγματοποιηθεί στα γερμανικά και στα ελληνικά.

H ηθοποιός Νατάσα Νταϊλιάνη θα διαβάσει αποσπάσματα από την ελληνική έκδοση του βιβλίου.Η ανάγνωση του πρωτότυπου έργου θα γίνει στα γερμανικά από τη συγγραφέα LucyFricke.

Είσοδος ελεύθερη

You may also like...