Κονσέρτο κλασικής μουσικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:30 η Πρεσβεία του Βελγίου στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με την ονομασία «Βελγικά» (Things from Belgium) διοργανώνει κονσέρτο κλασικής μουσικής στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.
Τα «Βελγικά» πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα και εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Βελγίου.
Στο κονσέρτο θα συμμετάσχει ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης Βέλγος κλαρινετίστας Hedwig Swimberghe, που έχει διατελέσει κορυφαίος στην ορχήστρα της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Erasmus στις Βρυξέλλες. Ο H. Swimberghe είναι επίσης ιδρυτής του σχήματος Brussels Clarinet Choir με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα.
Τον H. Swimberghe θα συνοδεύσει το κουαρτέτο εγχόρδων «Athens Artis Quartet» που αποτελείται από τους: Γιάννο Μαργαζιώτη στο βιολί (1ος κορυφαίος στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής),Βασίλη Παπά στο βιολί (μέλος της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής), Larisa Vylegzhanina στη βιόλα (μέλος της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής) και Renato Ripo στο τσέλο (μέλος της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής).
Οι μουσικοί θα ερμηνεύσουν έργα των Wolfgang Amadeus Mozart, Boudewijn Buckinx, Ludwig Spohr και Νίκου Σκαλκώτα.
Είσοδος ελεύθερη

You may also like...