Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Αθλητισμού Σερρών

kedisΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  ΜΠΑΛΕΤΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.Σ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. λειτουργεί περισσότερο από 15 χρόνια τμήματα εκμάθησης μπαλέτου και σύγχρονου χορού για παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών.
Δύο φορές τον χρόνο διοργανώνουν και δίνουν παραστάσεις που πάντα αφ’ ενός σημειώνουν μεγάλη επιτυχία και αφ’ ετέρου δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να δείξουν πόσο έχουν προχωρήσει στο χορό.
Η εφετινή παράσταση είχε θέμα τον «Μικρό Πρίγκηπα» και απέσπασε άριστες εντυπώσεις και πολύ-πολύ χειροκρότημα αφού, η δουλειά που κάνει η επιμορφώτρια κ. Όλγα Γιαζοβσκιχ και βεβαίως τα παιδιά, είναι πράγματι καταπληκτική.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Εδώ και εννέα χρόνια η Επιχείρησή μας, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στους Σερραίους , όντας μακριά από το Κέντρο (Αθήνα – Θεσσαλονίκη)  να δουν θεατρικές  παραστάσεις και να απολαύσουν μουσικές συναυλίες ποιότητας, διοργανώνει το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Έτσι από τα τέλη Ιουνίου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Σερρών το οποίο διαθέτει ένα όμορφο, ανοιχτό αμφιθέατρο, δίνονται παραστάσεις και συναυλίες  για όλους τους Σερραίους.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Από το 2009, αρχικά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Σερρών και στη συνέχεια η Κ.Ε.ΔΗ.Σ.  δημιούργησαν μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, από Σερραίες και Σερραίους που αγαπούν ιδιαίτερα το θέατρο και θέλουν να μάθουν.
Έτσι ανέβασε τα έργα : «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλπμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα,  «Φάλαινες του Αυγούστου» του Ντέιβιντ  Μπέρι ,  «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ , «Κι’ όμως ποθώ να ζήσω» κι’ εφέτος τον «Ρινόκερο» του Ιονέσκο.  Το ενδιαφέρον των Σερραίων για συμμετοχή είναι μεγάλο κι’ έτσι η Θεατρική Ερασιτεχνική Σκηνή , προγραμματίζεται να συνεχίσει το έργο της, σχεδόν πάντα με αρωγό της όλης προσπάθειας και σκηνοθέτη,  την ηθοποιό κυρία Καλλιόπη Ευαγγελίδου που πλέον ζει στις Σέρες, την ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της , κ. Βίλμας Τσακίρη.
Η θεατρική  παράσταση «Κι’ όμως ποθώ να ζήσω» μια σύνθεση κειμένων των Γ. Μανιώτη, Κ. Μουρσελά και Ε. Σόλερ που ανέβηκε το 2013, ήταν  σε επιμέλεια και σκηνοθεσία της Σερραίας Θεατρολόγου κ. Μαρίας Μεντίζη.

 

You may also like...