Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης

Το Ρέθυμνο συνεχίζει τις μεταδόσεις του βραβευμένου προγράμματος “THE MET:LIVE IN HD” ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ WOLFGANG AMADEUS MOZART «ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ» το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 18:55 στο Σπίτι του Πολιτισμού, σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ JAMES LEVINE ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤ, σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 18:55. Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met:Live in HD», μετά την περίφημη «ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ» με ερμηνείες που μάγεψαν το κοινό, παρουσιάζει την βασισμένη στην Ελληνική Μυθολογία όπερα «ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ». Πρόκειται για την όπερα του Μότσαρτ που μας μεταφέρει στη μινωική Κρήτη μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, για να αφηγηθεί τον αρχαιοελληνικό μύθο της επιστροφής του βασιλιά Ιδομενέα στην πατρίδα του. Η υπόθεση του έργου οικοδομείται γύρω από την περίπλοκη σχέση του πατέρα (Ιδομενέα) και του γιου του (Ιδαμάνθη), η οποία δοκιμάζεται ακόμα περισσότερο αφού ο Ιδαμάνθης βρίσκεται με τη σειρά του εγκλωβισμένος ανάμεσα στον έρωτα δύο πριγκιπισσών: της αιχμάλωτης Τρωάδας Ιλιάδας και της Ηλέκτρας. Η κλασική σκηνοθεσία του Jean-Pierre Ponnelle που επαναλαμβάνεται για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, παρουσιάζει τον Matthew Polenzani στον ομώνυμο ρόλο. Η διανομή περιλαμβάνει επίσης την Elza van den Heever ως Ηλέκτρα, τη Nadine Sierra ως Ιλιάδα, την Alice Coote ως Ιδάμανθη και τον Alan Opie ως Αρβάκη.

Η παράσταση «ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ» θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 18:55

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Δευτέρα – Παρασκευή  από την Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Αρκαδίου 48-50) και ώρες 9:00-14:00

Οι τιμές των εισιτηρίων της Met Opera είναι :

Φοιτητές/Άνεργοι/Παιδιά: 10€, Γενική είσοδος: 15€.

Το Ρέθυμνο συμμετέχει στη σεζόν 2016-2017 με μία ακόμα επιλεγμένη παράσταση:

Pyotr Tchaikovsky

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ

22 Απριλίου 2017

Η Anna Netrebko επαναλαμβάνει μια από τις πιο φημισμένες ερμηνείες της στον ρόλο της Τατιάνας, της αφελούς ηρωίδας της όπερας του Tchaikovsky, που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα του Pushkin. Ο Dmitri Hvorostovsky πρωταγωνιστεί ως ο ομώνυμος χαρακτήρας που απορρίπτει τον έρωτα της Τατιάνας. Ο Robin Ticciati, Μουσικός Διευθυντής της Glyndebourne Festival Opera, διευθύνει την αναβίωση της σκηνοθεσίας της Deborah Warner. Ο Alexey Dolgov ερμηνεύει τον Λένσκι, τον φίλο του Ονιέγκιν που γίνεται αντίζηλος, ενώ η Elena Maximova την αδερφή της Τατιάνας,  Όλγα και ο Štefan Kocán τον Πρίγκιπας Γκρεμίν.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ο ΌΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Επίσης, οι προβολές της Met Opera στην Ελλάδα υποστηρίζονται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

You may also like...