Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς “Ορεστειάς”

kastoria1Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς “Ορεστειάς”, εξασφάλισε για την πόλη της Καστοριάς τη μετάδοση σπουδαίων παραστάσεων του Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία με τον όμιλο ANTENNA.
Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος “Royal Opera House live cinema”, παράλληλα με τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Τη σεζόν 2014-2015 το Καστοριανό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εξαιρετικές παραγωγές, σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden Theater του Λονδίνου, μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.
Πρώτη παράσταση είναι το έργο «ΜANON» του Kenneth MacMillan που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου & ώρα 21:15 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ.
Η Μανόν Λεσκό είναι μία όμορφη νεαρή γυναίκα που γίνεται βορά της ηθικής διαφθοράς στο Παρίσι του 18ου αιώνα. Ο Kenneth MacMillan ζωντανεύει υπέροχα την ιστορία της Μανόν, όπως αυτή περιγράφεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Αβά Πρεβό, αναπαράγοντας τη βαρβαρότητα, την παρακμή και τον αδύναμο χαρακτήρα της διχασμένης Μανόν, ανάμεσα στον έρωτά της για τον ποιητή Ντε Γκριέ και τον πόθο της για πλούτη και προσοχή. Η ψυχή του μπαλέτου είναι τα ντουέτα που δημιούργησε ο MacMillan, τα οποία είναι ανάμεσα στα πιο έντονα, συναισθηματικά και ερωτικά φορτισμένα κομμάτια που χορογραφήθηκαν ποτέ.
Διανομή – Συντελεστές:
Manon – Marianela Nunez
Διευθυντής Ορχήστρας – Matrin Yates
Χορογραφίες – Federico Bonelli
Μουσική – Jules Massenet
Τιμές Εισιτηρίων: 10,00€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων – 15,00€ κανονικό.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν δύο κανονικά εισιτήρια στην τιμή του ενός στην εφημερίδα “ΟΔΟΣ”, στο φύλλο 759 Πέμπτη 9 Οκτωβρίου (ισχύει για 30 άτομα).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο Πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) στον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση τηλ. 2467028999.

You may also like...