Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre

3ος  διαγωνισμός performance:«Πόσο ρατσιστής είσαι;»
Παράταση υποβολής των αιτήσεων μέχρι τις 18/2

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/2

ratsismosΜετά το ερώτημα “Τι μ’ αρέσει στην κρίση”(διαγωνισμός 2011) και το ερώτημα “Τί θα έκανες αν δεν φοβόσουν”(διαγωνισμός 2012), το αναπόφευκτο φετινό ερώτημα του διαγωνισμού: «Πόσο ρατσιστής είσαι;»
H Ελλάδα έχει δεχτεί και συνεχιζει να δέχεται ένα μεγάλο κύμα μεταναστών. Ταυτόχρονα, οι Έλληνες έχουν υπάρξει και συνεχίζουν να είναι μετανάστες σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα δέρματος, με διαφορετικούς προγόνους από διαφορετική μητέρα γη ζουν, δουλεύουν και κινούνται ανάμεσα μας – ή και εμείς ζούμε, δουλεύουμε και κινούμαστε ανάμεσα τους. Συνεπώς πώς βρίσκουν χώρο ο φόβος και ο ρατσισμός να τρυπώσουν;Φταίει η κρίση γι αυτό;
Είναι ο ρατσισμός ένα παροδικό φαινόμενο; Απέναντι σε ποιούς είμαστε ρατσιστές; Μόνο στους ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας;Τι γίνεται με τους άντρες; Τις γυναίκες; Τα ζώα; Τους ανθρώπους με αναπηρία; Τον προϊστάμενο μας;  Τους πολιτικούς;

Υπάρχει κάποιο μαγικό χάπι για την εξάλειψή του; Θα μας περάσει;
Η ματιά μας απέναντι σε καθετί ξένο, διαφορετικό μας καθορίζει.
Τελικά πόσο ρατσισμό κρύβεις μέσα σου; Και ποιος τον έβαλε εκεί;

Τα τυπικά του διαγωνισμού
Οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν ένα trio-performance διάρκειας 5-15 λεπτών μέσα από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, το stand up comedy κτλ.

Η διαδικασία του διαγωνισμού έχει ως εξής:
1. Οι συμμετέχοντες καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο mail cv@kinitiras.com μέχρι τις 18/02/12, στέλνοντας συμπληρωμένη τη φόρμα που θα βρούν ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο: http://kinitiras.com/v2/themes/default/pdf/festival-application.doc
2. Θα γίνει επιλογή 6-8 performances, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Κινητήρας studio στις 28 με 31 Μαρτίου. Η επιλογή θα γίνει από μια τριμελή επιτροπή που αποτελείται από τις Ana Sanchez-Colberg, Δήμητρα Αράπογλου και Βίκυ Αδάμου.

Νικητές και βραβεία:
Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές και θα δοθούν δύο βραβεία:
·     Το βραβείο της επιτροπής, το οποίο συνεπάγεται με την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια παράσταση στο Κινητήρας studio κατά τη διάρκεια του τέταρτου «In progress festival» το Φθινόπωρο του 2013 για τρεις βραδιές.
·     και το βραβείο του κοινού, το οποίο είναι χρηματικό έπαθλο ύψους 399,99 ευρώ.

Επιπλέον, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το διαγωνισμό να αναδειχθούν και θα διαφημιστούν στα media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο διαγωνισμός είναι μέρος του προγράμματος «Καλλιτέχνες με κρίση», και σκοπό έχει να δώσει κίνητρο και να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική κοινότητα να συνεχίσει να δημιουργεί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα και ο κόσμος.
*Φωτογραφία: Synes Elischka από το Residency του Georg Hobmeier τον Σεπτέμβριο του 2012 (Performer: Ioanna Kampylafka, Georg Hobmeier)

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
info@kinitiras.com
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/Vicky_Adamou

You may also like...