Κεφαλονιά – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016

PROGRAMMA-EKDHLOSEON-2016-KEDHKEΠροπώληση εισιτηρίων
– Αργοστόλι, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος» τηλ. 2671025600
– Σάμη, Βιβλιοπωλείο «ΜΑΜΟΥΤΗ» τηλ. 2674022755
– Ληξούρι, Δημοτική Ενότητα Παλικής (Δημαρχείο) τηλ. 2671360952
Κάθε Τρίτη και Παρασκευή το βραδάκι στο στενό του “Σέσουλα” στο Λιθώστρατο Αργοστολίου κανταδόροι με μαντολίνα & κιθάρες θα τραγουδούν επτανησιακές καντάδες και αριέττες.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016
Παρασκευή 29 Ιουλίου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ υπαίθριο Θέατρο Μέτελα (Μπαστούνι), ώρα: 9.00μμ.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κ – Ι, και η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Προβολή ταινιών – ντοκιμαντέρ από το αρχείο του φεστιβάλ «ΑΓΩΝ».
Ερευνώντας τη Γη των νεκρών (D. Adit, Γαλλία, 2008) & Οι Τυμβωρύχοι των Θεων» (Α Conti, Ιταλία/Ελλάδα, 2010)
ΛΗΞΟΥΡΙ ώρα: 9.00μμ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. διοργανώνει τα Λασκαράτεια Δρώμενα, στο σπίτι του Λασκαράτου στα Ριτσάτα. Ομιλίες: Γεράσιμος Γαλανός «Ο Λασκαράτος και οι τραγουδιστάδες του Ληξουρίου» και Ηλίας Τουμαζάτος« Ανδρέας Λασκαράτος – Η μοναξιά του ποιητή». Καλλιτεχνικές δημιουργίες αναμνη­στικών από τις «Μορφές» και η βραδιά θα κλείσει με Ριγανάδα.
Ελειός Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ ώρα: 8.00μμ.
Στα πλαίσια της Εβδομάδας Λαϊκού Πολιτισμού στην Πλατεία του Πόρου, θα πραγματοποιηθεί ώρα: 9.00μ.μ. συναυλία της Χορωδίας & Μαντο­λινάτας Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Διευθύνει ο Βασίλης Καλογηράς & το χορευτικό συγκρότημα του Π.Σ. Σκάλας «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» με παραδοσιακούς χορούς.
Παρασκευή 29 Ιουλίου
Αργοστόλι, ΔΙΛΙΝΑΤΑ Προαύλιος χώρος Υ.Θ. Λάμιας ώρα: 9.00μμ.
Ο Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Διλινάτων, η Π.Ε Κεφαλληνίας διοργανώνουν & σας προσκαλούν στην 1η ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΡΕΛΙΣΙΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ με ζωντανή μουσική φαγητό κα ποτό.
Σάββατο 30 Ιουλίου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ώρα: 9.00μμ. Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς «Ηλίας Βενέζης ο Κεφαλλήν». Ομιλητές: Μαρία Γεωργοπούλου Διευθύντρια Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Εύα Καραϊτίδη Διευθύντρια Εκδόσεων Εστίας, Χαράλαμπος Καράογλου Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, Άννα Βενέζη Κοσμετάτου Πληροφορίες: Ίδρυμα Φωκά – Κοσμετάτου, Π. Βαλλιάνου 1, τηλ. 26710 26595.
Ομαλά, ΦΡΑΓΚΑΤΑ ώρα: 8.30μμ.
Κεφαλλονίτικο Γλέντι. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1996 με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, γίδα βραστή, φέτα Κεφαλληνίας, Ριγανά- δα και παραδοσιακά γλυκά ταψιού. Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και ζωντανή ορχήστρα πλαισιώνουν την ωραία βραδιά. Οργάνωση: Καλλιτεχνικός χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων «Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ».
Ελειός Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ ώρα: 8.30μμ.
Στα πλαίσια της Εβδομάδας Λαϊκού Πολιτισμού στην Πλατεία του Πόρου, θα πραγματοποιηθεί ώρα: 9.00μ.μ. συναυλία της Φιλαρμονικής Αργοστο­λίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό την δ/νση του κ. Βασίλη Περλικίδη.. Το Παιδικό συγκρότημα του Π.Σ. «Πρόνησος» χορεύει παρα­δοσιακούς χορούς.
Κυριακή 31 Ιουλίου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πλατεία Βαλλιάνου ώρα: 9.00μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προσκαλεί τους μικρούς της φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό.
ΛΗΞΟΥΡΙ 6ος Λασκαράτειος Αγώνας Δρόμου 7,5km.
Εγγραφές στην παραλία Ληξουρίου από τις 6.00μμ. Στις 6.30μμ. θα γίνει ο Αγώνας των Μικρών – 100μ – 200μ – 300μ. Συνδιοργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, Σύλλογος Δρομέων. Πληροφορίες στο τηλ. 26710.25600
Ελειός Πρόννοι, ΒΑΛΕΡΙΑΝΟ ώρα: 9.00μμ.
Η ΚΕΔΗΚΕ και ο Π Σ Ελειού Ιωάννης Φωκάς σας καλούν στην Πλατεία Ιωάν­νη Φωκά στο Βαλεριάνο σε μια βραδιά αφιερωμένη στο Θαλασσοπόρο Ιωάννη Φωκά. Η βραδιά θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των Χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, μουσική χορό και κέρασμα.
Ελειός Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ Πλατεία Πόρου, ώρα: 8.30μμ. Λήξη της Εβδομάδας Λαϊκού Πολιτισμού με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους, την Μαντολινάτα Ελειού Πρόννων υπό την διεύθυνση του Σωκράτη Μπένου & παραδοσιακούς χορούς από το Π.Σ. Πάστας «Το Παλιόκαστρο». Διοργάνωση: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.), Δημοτική Κοινότητα Πόρου & Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων «Οι Πρόννοι».
Ελειός Πρόννοι, ΣΚΑΛΑ ώρα: 10.00μμ.
Μουσικός περίπατος στην παραλία με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους.
31 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δημοτικά γήπεδα ώρα: 06.00μμ.
Πρωτάθλημα βετεράνων ΤΕΝΙΣ. Οργάνωση: Κ.Ο.Α. υπό την αιγίδα του Σ.Β.Α.Ε. με τη στήριξη τις Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016
Δευτέρα 1 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ώρα: 9.30μμ.
Κεφαλονίτες κανταδόροι θα περιδιαβούν από το Λιμεναρχείο στην παραλία & τραγουδώντας καντάδες & αριέττες, θα διασχίσουμε τη Γέφυρα Δεβοσέτου.
ΛΗΞΟΥΡΙ Κεντρική πλατεία ώρα: 9.00μμ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προσκαλεί τους μικρούς της φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό
Τρίτη 2 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 9.00μμ.
«Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ». Ήταν ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρ- σαί, που έγινε πασίγνωστο όταν ο Ιταλός συνθέτης Τζοακίνο Ροσσίνι, το διάλεξε για να το κάνει όπερα. Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Κίνηση – χορογραφίες – φωτι­σμοί: Πέτρος Γάλλιας, Στίχοι & επιλογή μελωδιών: Ανδρέας Κουλουμπής, Διδασκαλία τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής, Μίνα Δελαπόρτα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργάκη Κατερίνα, Δαβάκη Βερόνικα, Νικολάου Γιάννης, Παπαδάκης Αντώνης, Σταυρακούδης Νίκος, Τσίτσου Παναγιώτα, Χονδρογιάννης Άγγελος
Αργοστόλι, ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ στην πλατεία ώρα: 9.00μμ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & η Δ.Κ. Φαρακλάτων προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό.
Τετάρτη 3 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 9.00μμ.
Παράσταση από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό «ο Καραγκιόζης στο νησί του Κύκλωπα» Είσοδος: 4€, Πολύτεκνοι, άνεργοι 3€
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Υπαίθριο Θέατρο Μέτελα (Μπαστούνι) ώρα: 9.30μ.μ. Συναυλία της Δημοτικής Μαντολινάτας Αργοστολίου με μουσικά έργα σύγχρονα και παραδοσιακά, διευθύνει ο μαέστρος Διονύσης Παγουλάτος και της Φιλαρμονικής Σάμης «Θέμος Αμούργης» της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., διευθύνει ο αρχιμουσικός Γεράσιμος Γεωργόπουλος. Στο τραγούδι συνοδεύει η Αυγούστα Παυλάτου.
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος χώρος Α’ Δημοτικού Σχολείου, ώρα: 9.00μμ. Το θεατρικό εργαστήρι Ληξουρίου της ΚΕΔΗΚΕ παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ». Σκηνοθεσία Αναστασία Θωμά. Μουσική Κώστας Χαριτάτος. Είσοδος ελεύθερη.
Πέμπτη 4 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 9.00μμ.
«ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑκ», του Εντμόν Ροστάν. ‘Εμμετρη ηρωική κωμωδία σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα & μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει τον εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα πα­ραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Μα­τσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης. Βιολί παίζει η Βασιλική Μαζαράκη.
Αργοστόλι, ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ Πολιτιστικό Κέντρο Παναϊτ Ιστράτι ώρα: 9.00μμ. Η Τ.Κ. Φαρακλάτων και η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ παρουσιάζουν αφιέρωμα στη θεατρική συγγραφέα – σεναριογράφο Παυλίνα Πετροβάτου με την προβολή της μο­ναδικής ελληνικής ταινίας που είναι γυρισμένη στην προσεισμική Κεφαλονιά «ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ».
Λειβαθώς, ΠΕΣΣΑΔΑ Πολιτιστικό Κέντρο «Κωνσταντίνος Παρθένης» ώρα: 9.00 μμ.
Το Τ.Ε.Ι παρουσιάζει εκδήλωση με θέμα «Τέχνες και Πολιτισμός στα Ιόνια Νησιά και η προσφορά του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων».
4 έως & 7 Αυγούστου
Εκδηλώσεις Εβδομάδας των Αποδήμων – 2016
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Κεφαλονιά θα υποδεχθεί θεσμικά τις Εκδη­λώσεις της Εβδομάδας των Αποδήμων – 2016, που θα αναπτυχθούν στο Νησί από 4 έως και 7 Αυγούστου. Οργανωτικός Φορέας είναι η Παγκόσμια Ομο­σπονδία Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «Οδυσσεύς» σε συνεργασία με την Κοινω­φελή Επιχείρηση (ΚΕΔΗΚΕ) και οι Εκδηλώσεις τελούν υπό την Τιμητική Αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς και της Α/Περιφέρειας Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Διακεκριμένοι Επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό θα πλαισιώσουν τις εργασίες ενώ πλούσιο Πολιτιστικό Πρόγραμμα θα ολοκληρώσει τις Εκδηλώσεις. Πληροφορίες από Ομοσπονδία: odysseus@hellenism.com. Πληροφορίες από Κεφαλονιά: Α/Δήμαρχος, Ευάγγελος Κεκάτος
5-7 Αυγούστου
ΣΒΟΡΩΝΑΤΑ Παραλία Αι Χέλη ώρα: 06.00μμ.
Beach Volley Ανδρών με σημαντικές παρουσίες από την Α1.
Παρασκευή 5 Αυγούστου
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος Χώρος Α’ Δημοτικού σχολείου ώρα: 9.00μμ. «ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ», του Εντμόν Ροστάν. Έμμετρη ηρωική κωμωδία σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα & μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στρά­τος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης. Βιολί παίζει η Βασιλική Μαζαράκη.
ΔΙΛΙΝΑΤΑ Κεντρική πλατεία ώρα: 9.30μμ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και η Τ.Κ. Διλινάτων παρουσιάζουν τη συναυλία των Αδελφών Καραβιώτη, «Από την Καντάδα του χθες… στο Τραγούδι του σήμερα».
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος χώρος Α’ Δημοτικού Σχολείου ώρα: 09.00μμ. Παρουσίαση άγνωστων παραδοσιακών τραγουδιών και χορών από το Γερά­σιμο Σωτ. Γαλανό και το Λαμπρογιάννη Πεφάνη με την ορχήστρα «Ανέμη του χορού» και χορευτικών Πολιτιστικών Συλλόγων. Υπό την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Σάμη, ΠΑΛΙΑ ΒΛΑΧΑΤΑ έναρξη του «Saristra Festival» ώρα: 7μ.μ. στο πρόγραμμα της ημέρας θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους οι: Γιάννης Αγγελάκας, Victory Collapse, Bazooka, Selofan, Tendts, DJ set: O Yiannis Drizis. Είσοδος Ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες: www.saristrafestival.gr
Σάββατο 6 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», Αίθουσα Διονυσίου Λαυράγκα, ώρα: 8.00μμ. Παρουσίαση του δίτομου έργου «Λόγια Κεφαλληνιακή Μούσα» των: Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού & Λαμπρογιάννη Πεφάνη. Συμμετέχουν: Η υψίφωνος Αντωνία Καλογήρου, Σολίστ Εθνικής Λυρικής Σκη­νής & η Ευγενία Αθανασοπούλου – πιάνο, Χορωδία Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Β. Καλογηρά. Θανάσης Τρικούπης, πιανί­στας, Μεταδιδάκτορας Ερευνητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θωμάς Ταμβάκος, μουσικογράφος, κριτικός, ερευνητής. Η παρουσίαση γίνεται με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ) και του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Βαρκαρόλα στο Λιμάνι του Αργοστολίου ώρα: 9.30μμ. «Όρτσα τα πανιά» Μαγική βαρκαρόλα στο λιμάνι του Αργοστολίου με θαλασσινά τραγούδια & καντάδες από τους αδελφούς Καραβιώτη
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος Χώρος Α’ Δημοτικού σχολείου ώρα: 8.30μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ και η ‘Ενωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία «Υπερίων» διοργανώνουν Φιλανθρωπική εκδήλωση στα πλαίσια της οποίας θα περιλαμβάνονται: παρουσίαση του θεατρικού έργου « Η Παλική, ο σεισμός και τα συναισθήματα» με πρωταγωνιστές άτομα με
αναπηρία, παραδοσιακούς χορούς και Μουσική Συναυλία με την Ρίτα Αντω­νοπούλου παρουσιάζουν τη σπουδαία ερμηνεύτρια σε μια συναυλία που τα έσοδα θα δοθούν για τις ανάγκες του συλλόγου. Είσοδος 5€ (προαιρετικά).
Ληξούρι, ΜΟΝΟΠΩΛΑΤΑ πλατεία ώρα: 9.00μμ.
Παράσταση χορού από τη «Χωροπούλα». Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Λειβαθώς, ΒΛΑΧΑΤΑ Παραλία στο Τραπεζάκι, ώρα: 9.00μμ.
Βραδιά Καντάδας – Ριγανάδας. Ο Π.Σ. Βλαχάτων «Ο ΑΙΝΟΣ» και η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σας προσκαλούν σε μια βραδιά με μουσική, Καντάδες & παραδοσιακή Ριγανάδα, δίπλα στη θάλασσα.
Σάμη, ΠΑΛΙΑ ΒΛΑΧΑΤΑ ώρα: 7.00μ.μ.
«Saristra Festival», στο πρόγραμμα της ημέρας θα παρουσιάσουν το πρό­γραμμα τους οι: Παύλος Παυλίδης, She Past Away, Mechanimal, Lumiere (κατά κόσμο Θανάσης Χριστοδούλου), DJ set: Λατέρνατιβ. Είσοδος: Ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες: www.saristrafestival.gr
Σάμη – ΠΥΡΓΙ αρχ/κος χώρος ΚΑΣΤΡΙ, στην είσοδο του χωριού πανω από την ταβέρνα Πυργί ώρα: 7.30μ.μ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Φίλων Πυργίου «Ο Αίνος» παρουσιά­ζει: ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΕΞΗΣ ΚΑΜΩΜΑΤΑ, ΜΠΕΡΔΕΜΑ­ΤΑ, ΦΑΓΩΜΑΤΑ. Λένε πως κάποτε ένα φασόλι κύλησε έξω από το τσουκάλι μα κι ένας ψαράς χελώνα ψάρεψε για φαί… Μια μάγισσα θα πλάσει της βασιλο­πούλας τον κύρη και δυο άνθρωποι θα φτιάξουν ένα παράξενο φαϊ. Μία παράσταση με παραδοσιακά παραμύθια, τραγούδι και παιχνίδι που ανοίγει την όρεξη… για των παραμυθιών τη μαγεία.
Αφήγηση: Κοκκίνου Βιργινία, Διάρκεια: 60 λεπτά, Ηλικίες 4 έως… 104
Κυριακή 7 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 9.30μμ.
Συναυλία από το Σωματείο ΛΥΣΙΠΠΗ. Μπάμπης Βελισσάριος, Δαυίδ Ναχμίας, Πέννυ Μπαλτατζή. Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος χώρος Α’ Δημοτικού Σχολείου ώρα: 9.00μμ. Συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου. Είσοδος 5€για την ενίσχυση της Σχολής.
Ελειός Πρόννοι, ΣΚΑΛΑ Προαύλιος χώρος εκκλησίας Αγίου Γερασίμου ώρα: 8.30μμ. Συναυλία Παιδικής Μαντολινάτας Ελειού Πρόννων δ/νση Σωκράτης Μπένος. Διοργάνωση Π.Σ. Πηνελόπη
Λειβαθώς, ΜΕΤΑΞΑΤΑ στην Ελιά ώρα: 6.30μμ. 29ο$ ΛΕΙΒΑΘΩΝΙΟΣ αγώνας δρόμου, διαδρομή 5χλμ. Τερματισμός στο Στάδιο Κουρκουμελάτων.
Σάμη, ΠΑΛΙΑ ΒΛΑΧΑΤΑ ώρα: 7μμ. «Saristra Festival» στο πρόγραμμα της ημέρας θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους οι: Monika, Planet of Zeus, Ice Eyes, Gioumourtzina, DJ set: Lilis bros. Είσοδος: Ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες: www. saristrafestival.gr
8/9/10/11 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ & ΛΗΞΟΥΡΙ
2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Κεφαλονιά$ “SeaNema Festival”.
Το SeaNema Open Air Film Festival επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτό το καλοκαίρι, σε συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρη­σης του Δήμου Κεφαλλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ) με την Π.Ε.Δ.Ι.Ν. και την Π.Ε. Κε­φαλληνίας, και σας προσκαλεί στην πιο ονειρική γιορτή του θερινού σινεμά. Για 4 μέρες, από τις 8 έω$ και τις 11 Αυγούστου 2016, ειδυλλιακές παρα­λίες, όπως ο Πλατύς Γιαλός και τα Λέπεδα, καθώς και άλλα παραθαλάσσια σημεία του νησιού μετατρέπονται σε μαγευτικές υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες που θα φιλοξενήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διακεκρι­μένες προσωπικότητες όσο και νέες φωνές του κινηματογράφου και άλλων τεχνών θα παρευρίσκονται στο νησί και μέσα από τις ποικίλες δράσεις του Φεστιβάλ θα μεταμορφώσουν την Κεφαλονιά στον πιο δροσιστικό πολιτι­στικό προορισμό του καλοκαιριού.
8/9 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πλατεία Καμπάνας ώρα: 8.30μμ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ
Από το αμπέλι …στην Πλατεία Καμπάνας! Γεύση Οίνου, επίγευση πολιτισμού.
Τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς στην Πλατεία Καμπάνας ετοιμάζονται να δώσουν στους επισκέπτες αυτό που γνωρίζουν τόσο καλά.. μια διαδρομή που περνά μέσα από τον πολιτισμό και την εμπειρία της οινογευσίας. Μουσικές, ήχοι, τύμπανα, μπάντες, μυστικές και σπάνιες συνταγές, χαλαρή διάθεση και κουβέντες
γάργαρες …όπως το κρασί. Και ο μύθος της πόλης πάντα εκεί..»
ώρα: 9.30μ.μ. Συναυλία της Μαντολινάτας Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με μουσικά έργα σύγχρονα και παραδοσιακά, διευθύνει ο Διονύσιος Παγουλάτος.
Δευτέρα 8 Αυγούστου
Ληξούρι, ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ στο προαύλιο του σχολείου ώρα: 9.00μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ & ο Π.Σ. Δαμουλιανάτων Αθήνας «Η Πλαγιά», προσκαλεί τους μικρούς της φίλους να διασκεδάσουν με Παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό.
Σάμη, ΠΥΡΓΙ Πλατεία Χαράκτι ώρα: 7.30μμ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Φίλων Πυργίου «Ο Αίνος» ΤΡΕΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗ­ΜΟΤΙΚΟΥ. Φορέστε άνετα ρούχα, μπόλικο κέφι, και ελάτε να τρέξουμε, να παίξουμε, να βραχούμε, να γιορτάσουμε.
Πύλαρος, ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ Μώλος Αγίας Ευφημίας ώρα: 9.00μμ.
Το θεατρικό εργαστήρι Ληξουρίου της ΚΕΔΗΚΕ παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ». Σκηνοθεσία Αναστασία Θωμά. Μουσική Κώστας Χαριτάτος. Είσοδος Ελύθερη.
Τρίτη 9 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πλατεία Καμπάνας ώρα: 9.30μ.μ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει συναυλία – «Αναδρομή στο Ελληνικό τραγούδι» με την Φιλαρμονική Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Διονύσιος Λαυράγκας». Θα ακουστούν μελωδίες των: Μ.Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Λοίζου, Γ. Κατσαρού, Σ. Ξαρχάκου Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Βασίλης Περλικίδης, στο τραγούδι ο Δημήτρης Αραγιάννης & η Ματίνα Παπαγεωργίου. 126
Λειβαθώς, ΚΑΡΑΒΑΔΟΣ Δημοτικό σχολείο ώρα: 9.30μμ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & η Τ.Κ Καραβάδου παρουσιάζουν τη συναυλία «Τέσσερα αδέρ­φια τραγουδούν μαζί» Η Αννέτα & η Νταϊάννα Σταματελάτου και ο Μάκης & ο Σπύρος Καραβιώτης τραγουδούν μαζί για την αγαπημένη τους Λειβαθώ.
Ληξούρι, ΚΑΤΩΓΗ ώρα: 9.00μμ.
Στα Ματζαβινάτα στον προαύλιο χώρο του Π.Σ. Κουνόπετρα η Τ.Κ. Κατωγής και η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ παρουσιάζουν, αφιέρωμα στη θεατρική συγγραφέα – σεναριογράφο Παυλίνα Πετροβάτου με την προβολή της μο­ναδικής ελληνικής ταινίας που είναι γυρισμένη στην προσεισμική Κεφαλονιά «ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ».
ΛΗΞΟΥΡΙ Πεζόδρομος ώρα: 09.00μμ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει το αφιέρωμα στους πλοιοκτήτες αδελφούς Στυλιανού Τυπάλδου, έξω από το βιβλιοπωλείο Happy Hour, με ομιλητή τον Γεράσιμο Γαλανό.
Πύλαρος, ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ Μώλος Αγίας Ευφημίας, ώρα: 9.00μμ. Μουσική Βραδιά με Μαντολίνα & Κιθάρες. Συμμετέχουν τα παιδιά που πλαι­σιώνουν τις Μαντολινάτες Πυλάρου & Ελειού – Πρόννων.
Τετάρτη 10 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 9.00μμ. «Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» του Όσκαρ Ουάιλντ. Πόσο μπορεί να συνδεθεί ένα χρυσό άγαλμα με ένα χελιδόνι που ετοιμάζεται να πε­τάξει στην Αίγυπτο για να ξεχειμωνιάσει; Τι μπορεί να συνδυάσει δύο τελείως ανόμοια πλάσματα; Τι ρόλο παίζει ο περίγυρος μιας απελπισμένης, φτωχής και δίχως όνειρα πόλης; Το παραμύθι αυτό είναι ένα ύμνος στη ζωή, στη φιλία και στη φιλανθρωπία.. Άλλωστε «το να ζεις είναι το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά υπάρχουν», όπως είπε ο Oscar Wilde. Διασκευή Σκηνοθεσία: Τζόης Εΰείδη Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Γιώργος Γερο- ντιδάκης, Ειρήνη Ψυχράμη, Μαρία Θωμά, Μαρία Καρακίτσου, Μανώλης Κλωνάρης.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
Περατζάδα στους δρόμους του Αργοστολιού με αφετηρία την πλατεία Καμπάνας στις 8.30μμ. από τη Φιλαρμονική Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Χαρίλαος Χωραφάς».
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πλατεία Καμπάνας ώρα: 9.30μμ.
ELENI VALENTI QUARTET. Η Ελένη Βαλεντή και το κουαρτέτο της έρχονται στην Κεφαλλονιά για ένα ξεχωριστό live με Βραζιλιάνικη αύρα! Παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς Γρηγόρη Ντάνη στην κιθάρα, Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο και Χρήστο Κωνσταντινίδη στα τύμπανα θα μας ταξιδέψουν με αγαπημένα θέματα των Tom Jobim, Adoniran Barbosa, Chico Buarque, Jorge Ben κ.α., στα εξωτικά ηχοτοπία της Brazilian Jazz, με αυτοσχεδιαστική διάθεση και γνήσιο Bραζιλιάνικο feeling. Σας περιμένουμε σε ένα ξεχωριστό live που δεν πρέπει να χάσετε!
ΛΗΞΟΥΡΙ Λιμάνι Ληξουρίου ώρα: 9.30μμ.
Η μαγική Βαρκαρόλα είναι ξανά κοντά μας για να μας ταξιδέψει στην εποχή των πειρατών. Κουρσάροι έτοιμοι για ρεσάλτο και μάχες, πλαισιωμένοι από τις στολισμένες με φωτάκια βάρκες των ψαράδων μας και όπως πάντα τη βραδιά κλείνουν οι κανταδόροι μας με το μαέστρο Σπύρο Θεοτοκάτο. Οργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Σάμη, ΠΥΡΓΙ Πλατεία Χαράκτι ώρα: 7.00μμ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Φίλων Πυργίου «Ο Αίνος». ΚΥΝΗΓΙ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ Εμπρός καλά μου ποδαράκια και. ποια ομάδα θα ανακαλύψει πρώτη όλους τους γρίφους;
ΛΕΙΒΑΘΩΣ Παραλία Λουρδά ώρα: 9.00μ.μ.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πλάτανος» διοργανώνει πάρτι στην παραλία του Λουρδά, μουσική και ποτό.
Αργοστόλι, ΤΡΩΙΑΝΑΤΑ στο Ξεριζωμένο ώρα: 9.00μ.μ.
Γιορτή της Μουσταλευριάς με γλέντι και χορό από την Πολιτιστική Στέγη Τρωιανάτων.
Πέμπτη 11 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 9.30μμ. «I am What I am. Η Επιστροφή» Μουσικό Show με τον Τάκη Ζαχαράτο. Μαζί του πενταμελής ορχήστρα. Κείμενα – σκηνοθεσία – κοστούμια: Τάκης Ζαχαράτος, Σκηνικά Μανόλης Παντελιδάκης, Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας. 128
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
Λιτανεία για τα θύματα του σεισμού 1953 από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος στο Αργοστόλι, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ. ΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό την Δ/νση του Βασίλη Περλικίδη.
ΛΗΞΟΥΡΙ Κεντρική πλατεία Ληξουρίου ώρα: 9.00μμ. «Σαλόνι μιας άλλης εποχής» Κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο και γυρίζουμε πίσω στην εποχή των κόντηδων και των κοντεσίνων και στον τρόπο δια­σκέδασης στα σαλόνια της εποχής τους με τα ταγκό, τις πόλκες και τα βαλς. Οργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Ληξούρι, ΒΛΙΧΑΤΑ Προαύλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου ώρα: 9: 00μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προσκαλεί τους μικρούς της φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό.
Ελειός – Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ στο ΤΕΝΝΙΣ στα ΑΡΑΓΙΑ από τις 9.00μμ. Ο Π.Σ. Πόρου «Ο Πρόνησος» διοργανώνει Ρεμπέτικη Βραδιά. Είσοδος 3€ ανά άτομο
Έρισος, ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΑ ώρα: 9.00μμ.
H Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & η Τ.Κ. Μεσοβουνίων σας προσκαλούν για χορό και φαγητό σε ένα γλέντι όπως παλιά, σε ένα μεγάλο συναπάντημα.
Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Αυγούστου
Ομαλά, ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ ώρα: 9.00μμ. ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ στον Κάμπο με τα 40 Πηγάδια, ένα από τα ωραιότερα μέρη της Κεφαλο- νιάς με άφθονο δωρεάν κρασί Ρομπόλα από τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας Κεφαλονιάς, θα χορέψουν τα Χορευτικά Συγκροτήματα του συλλόγου «Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ». Το Γλέντι θα συνεχιστεί μέχρι τις Πρώτες Πρωινές Ώρες. Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλσαμάτων «Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ».
Παρασκευή 12 Αυγούστου
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος Χώρος Α’ Δημοτικού σχολείου ώρα: 9.00μμ. Θεατρική παράσταση, «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» του Αλέξανδρου Ραγκαβή σε σκηνοθεσία – απόδοση Γιάννη Καλαντζόπουλου με τους Γιάννη Βούρο, Τάσο Περζικιανίδη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Τάσο Κωστή, Νίκη Παλληκαράκη και άλλους ηθοποιούς.
Σάββατο 13 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 9.00μμ.
Θεατρική παράσταση, «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» του Αλέξανδρου Ραγκαβή σε σκηνοθεσία – απόδοση Γιάννη Καλαντζόπουλου με τους Γιάννη Βούρο, Τάσο Περζικιανίδη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Τάσο Κωστή, Νίκη Παλληκαράκη και άλλους ηθοποιούς.
Ληξούρι, ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΑ στο χώρο του Π.Σ. «Κουνόπετρα» ώρα: 9.00μμ. Η καθιερωμένη Γιορτή Κρασιού με ζωντανή μουσική, μεζέδες και άφθονο κρασί δωρεάν.
Ληξούρι, ΣΚΗΝΕΑΣ Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Σκηνέα ώρα: 08.00μμ. Εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους που δούλεψαν στη ΓΑΒΑ. Έκθεση φωτογραφίας κι εργαλείων, ομιλία και η βραδιά θα κλείσει με ριγανάδα & κρασί.
Ληξούρι, ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ στο σχολείο ώρα: 7.30μμ.
Οι Μικροί Ζωγράφοι Επιστρέφουν. Ζωγραφική για τα παιδιά.
Επιμέλεια Ελένη Μπαρμπαγιώργη. Π.Σ. Δαμουλιανάτων Αθήνας «Η Πλαγιά».
Ληξούρι, ΜΟΝΟΠΩΛΑΤΑ Στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Μονοπολάτων ώρα: 9.00μμ. Με ριγανάδα, γλέντι & χορό.
Σάμη – ΠΥΡΓΙ Πλατεία Χαράκτι Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., ο Σύλλογος Δρομέων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαντα­χού Φίλων Πυργίου «Ο Αίνος» διοργανώνουν Αγώνα Δρόμου «Ο Γύρος του Πυργιού» 3,5 χμ. μεγάλη διαδρομή, 900μ. μικρή διαδρομή. Εγγραφές ώρα: 6.30μμ. & Εκκίνηση αγώνα ώρα: 7.00μμ. ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
για τους μικρούς μας φίλους. Μετά από ένα εξαντλητικό αγώνα δρόμου, ένα πάρτυ είναι ό,τι χρειάζεται.
Δευτέρα 15 Αυγούστου
Σάμη, ΑΓΡΙΛΙΑ Λιτανεία της Παναγίας στην Ιερά Μονή Αγριλίων, ώρα: 11.30π.μ. με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ «Θέμος Αμούργης», υπό την Δ/νση του αρχιμουσικού Γεράσιμου Γεωργόπουλου.
Τρίτη 16 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγ. Γερασίμου, από τη Μητρόπολη με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Διονύσιος Λαυ- ράγκας», υπό την Δ/νση του αρχιμουσικού Βασίλη Περλικίδη.
Λειβαθώς ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ ώρα: 9.30μμ.
Λιτανεία Αγίου Γεράσιμου με την Φιλαρμονική Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Χαρίλαος Χωραφάς». Διευθύνει ο αρχιμουσικός Γρηγόρης Βαγγελάτος.
Ληξούρι, ΜΟΝΟΠΩΛΑΤΑ ώρα: 9.00μμ. Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Αλέξανδρου Μελισ- σηνού στον Πολιτιστικό Σύλλογο …. και 10.30μ.μ. Ελληνική βραδιά με τη φωνή του Μονόπωλη Χρήστου Φιλιππάτου και λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα. Είσοδος Ελεύθερη.
Τρίτη 16 Αυγούστου
ΛΗΞΟΥΡΙ Βιβλιοπωλείο Happy House ώρα: 9.00μ.μ.
Η θεατρική ομάδα Ληξουρίου «ΦΟΡΚΥΝΑΣ» θα παρουσιάσει τρία μικρά θεατρικά:
1) «Ταξίδι στον πλανήτη Δία» του Ανδρέα Λασκαράτου.
2) «Ο Γιάννης και ο Μάρης» μιλούνε και απορείς του Γιώργου Μολφέτα.
3) «Η ανοικοδόμηση του Ληξουρίου από τον αρχιτέκτονα Καλατράβα ντε Καβάλα» συλλογικό.
Σκηνοθεσία: Σοφία Δελλαπόρτα. Παίζουν: Σοφία Δελλαπόρτα, Αντώνης Τζουγανάτος, Γεράσιμος Τυπάλδος-Ξυδιάς.
Τετάρτη 17 Αυγούστου
ΔΙΛΙΝΑΤΑ Προαύλιος χώρος Υ.Θ. Λάμιας ώρα: 9.00μμ.
Ο Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Διλινάτων σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του. Άφθονο φαγητό & ντόπιο κρασί. Την βραδιά θα πλαισιώσουν τα Χορευ­τικά Συγκροτήματα του Συλλόγου μας. Ζωντανή Μουσική & Γλέντι μέχρι πρωίας!
Λειβαθώς, ΒΛΑΧΑΤΑ Λόφος Τραπεζάκι ώρα: 7.00μμ. Αγώνας Δρόμου 2χλμ. Διοργάνωση Π.Σ. Ευκοσμία.
Πέμπτη 18 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής» ώρα: 9.30μμ. Η Μεγάλη Καλοκαιρινή Συναυλία. Ο ΑΓΓΕΛΟΣ, Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ & Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ»
Οι τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες με βαριά κληρονομιά, βάζουν στις απο­σκευές τους τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια, αυτά που γαλούχησαν και συνεχίζουν τρεις γενιές τώρα: και κάνουν τα βιώματα και τα όνειρά τους πραγματικότητα. Μας υπόσχονται στιγμές μοναδικές, γεμάτες μουσική, κέφι και μνήμες με τραγούδια των δυο θρύλων της ελληνικής μουσικής του ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ & του ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει, αλλά και σε δικά τους τραγούδια. Μαζί τους επί σκηνής έξι μου­σικοί και η τραγουδίστρια Χρύσα Μπελούση, με μαέστρο το Σπύρο Παγιάτη. Συνδιοργάνωση: Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & Π.Σ Φραγκάτων «Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ». Εισιτήρια: Προπώληση 10€ Πόρτα 12€.
ΛΗΞΟΥΡΙ Κεντρική πλατεία Ληξουρίου ώρα: 9.00μμ. Ο πολιτιστικός σύλλογος «Χωροπούλα» μας παρουσιάζει μια υπέροχη παράσταση με χορογραφίες από όλα τα τμήματα του συλλόγου. Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Ληξούρι, ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ στην αυλή του σχολείου ώρα: 8.30μμ. Αφιέρωμα στον Ποιητή – Συγγραφέα Ανδρέα Λασκαράτο. Επιμέλεια κ.Μαριολένη Νεοφύτου. Π.Σ. Δαμουλιανάτων Αθήνας «Η Πλαγιά».
Πέμπτη 18 & Παρασκευή 19 Αυγούστου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Φίλων Πυργίου «Ο Αίνος» διοργα­νώνει ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ στο γήπεδο Πυργιού. Υπεύθυνος διοργά­νωσης – δηλώσεις Συμμετοχής Αχιλλέας Τσερέπης τηλ. 6944689990
Παρασκευή 19 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Γέφυρα Δεβοσέτου ώρα: 9.30μμ.
BRIDGE CONCERT. Μια γέφυρα τραγούδια. Με τον τραγουδιστή Σταύρο Νιφο- ράτο και μουσικό σύνολο αποτελούμενο από νέους Κεφαλονίτες που δραστηριο­ποιούνται επαγγελματικά στον χώρο της μουσικής. Συμμετέχουν επίσης η Γυναικεία Χορωδία Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και η Παιδική Χορωδία Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Μουρελάτου. Σκηνοθε­τική επιμέλεια: Ελένη Παργινού, επιμέλεια παραγωγής, ενορχηστρώσεις: Κώστας Φραντζής. Παραγωγή: Καλλιτεχνικές Παραγωγές «Κέντρο». Η εκδήλωση πραγματο­ποιείται υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας με την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και της Π.Ε. Κεφαλληνίας. Είσοδος ελεύθερη.
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος χώρος Α’ Δημοτικού Σχολείου ώρα: 9.00μμ. Αφιέρωμα στο Ληξουριώτη γιατρό που επί σειρά ετών πρόσφερε την επι­στήμη και τη γνώση του στον τόπο μας κ. Αποστόλη Αλιβιζάτο. Στη συνέχεια τμήμα της χορωδίας Ληξουρίου της ΚΕΔΗΚΕ «Τζώρτζης Δελαπόρτας» θα μας τραγουδήσουν τραγούδια της καρδιάς και η βραδιά θα κλείσει με ομιλία του συμπολίτη μας Καρδιολόγου Γιώργου Τρανταλή ο οποίος θα συζητήσει με το κοινό και θα απαντήσει σε απορίες του.
Ελειός Πρόννοι ΤΖΑΝΝΑΤΑ ώρα: 9.00μμ.
Γιορτή Κρεατόπιτας στη Βρύση στα Τζαννάτα, από τον Π.Σ. Τζαννάτων
Σάββατο 20 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πλατεία Καμπάνας ώρα: 9.00μ.μ. Η Χορωδία και Μαντολινάτα Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με καντάδες και νεότερα τραγούδια υπό την διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά.
Ληξούρι, ΣΚΗΝΕΑΣ Προαύλιο Πολιτιστικού Συλλόγου ώρα: 8.00μμ. Ο πολιτιστικός σύλλογος «Χωροπούλα» θα μας κρατήσει συντροφιά με τα υπέροχα χορευτικά του. Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Αυγούστου
ΟΜΑΛΑ, ΦΡΑΓΚΑΤΑ ώρα: 8.30μμ.
ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑΤΑ. Η διοργάνωση της πρώτης γιορτής της ρομπόλας το 1978 από τον Μέρμηγκα, είχε σαν σκοπό την προβολή της τοπικής ποικιλίας σταφυλιού ΡΟΜΠΟΛΑ. Από το 1978 έως και σήμερα η γιορτή της Ρομπόλας διοργανώνεται ανελλιπώς το πρώτο Σαβ­βατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα, άφθονο κρασί (δωρεάν), να γνωρίσει τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς από τα συγκροτήματα του Μέρμηγκα και να διασκεδάσει με γνήσιο κεφαλλονίτικο κέφι. Καλλιτεχνικός χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων «Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ».
Κυριακή 21 Αυγούστου
Ληξούρι ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΑ ώρα: 7.30πμ.
1ος Αγώνας Δρόμου Κουνόπετρας 10χλμ. και μικρότεροι αγώνες για παι­διά Δημοτικού. Εκκίνηση και τερματισμός θα είναι τα γραφεία του Πολιτιστι­κού Συλλόγου στα Μαντζαβινάτα. Συνδιοργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Σύλλογος Δρομέων & Εξωραϊστικός εκπολιτιστικός Σύλλογος Ματζαβινάτων-Βουνίου «Η Κουνόπετρα».
Ληξούρι, ΜΟΝΟΠΩΛΑΤΑ Στο κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου στα Μονοπωλάτα ώρα: 9.00μμ. Βραδιά καντάδας με τους κανταδόρους της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με το μαέστρο Σπύρο Θεοτοκάτο. Λειβαθώς, ΛΑΚΗΘΡΑ στο Θεατράκι Λακήθρας Συναυλία των σχημάτων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. της Φιλαρμονικής Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς» υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου και της Χορωδίας & Μαντολινάτας Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά.
ΣΑΜΗ Κεντρική πλατεία ώρα: 9.00μ.μ.
Συναυλία της Φιλαρμονικής Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης» διευ­θύνει ο Αρχιμουσικός Γεράσιμος Γεωργόπουλος. Στο τραγούδι συνοδεύει η Αυγούστα Παυλάτου.
Σάμη, ΖΕΡΒΑΤΑ στον Αι Δημήτρη στο παλιό χωριό ώρα: 6.00μ.μ. Ο Εξωραϊστικός& Εκπολιτιστικός Σύνδεσμος Ζερβάτων «Άγιος Ιωάννης» διοργανώνει «ριγανάδα», για να ξαναζωντανέψουν οι μνήμες.
Δευτέρα 22 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πλατεία Βαλλιάνου, ώρα: 9.30μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει, «Στιγμές ελληνικού τραγουδιού»
Συναυλία με τους αδελφούς Καραβιώτη. Από τις καντάδες του χθες… στα δικά τους τραγούδια. Συμμετέχει εξαμελής ορχήστρα.
ΣΑΜΗ Κεντρική Πλατεία ώρα: 9.30μμ.
Το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού συλλόγου «Αιγιαλός» παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς από την Κεφαλονιά, το Αιγαίο και την Μικρά Ασία με ζωντανή μουσική. Συνδιοργάνωση Π.Ε. Κεφαλληνίας & Π.Σ. «Αιγιαλός».
Έρισος, ΦΙΣΚΑΡΔΟ ώρα: 7.30μμ.
Η Φιλαρμονική Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Χαρίλαος Χωραφάς» θα συμ­μετάσχει στην Λιτανεία της Παναγίας στα σοκάκια του γραφικού οικισμού. Μετά την Λιτανεία θα ακολουθήσει μικρή συναυλία. Διευθύνει ο αρχιμουσικός Γρηγόρης Βαγγελάτος.
Τρίτη 23 Αυγούστου
ΛΗΞΟΥΡΙ Κεντρική πλατεία Ληξουρίου ώρα: 9.30μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει, «Στιγμές ελληνικού τραγουδιού» Συναυλία με τους αδελφούς Καραβιώτη, από τις καντάδες του χθες… στα δικά τους τραγούδια. Συμμετέχει εξαμελής ορχήστρα.
ΛΗΞΟΥΡΙ Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπωλάτων ώρα: 8.00μμ. Ιατρικό σεμινάριο με θέμα Σακχαρώδης Διαβήτης. Συντονιστής: κ. Φιλιππάτου Βασιλική.
ΣΑΜΗ ώρα: 7.30μμ.
Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Σάμης με τη συνοδεία της Φιλαρμονική Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ «Θέμος Αμούργης». Διευθύνει ο αρχιμουσι­κός Γ. Γεωργόπουλος. Ώρα: 10.00μμ. Κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους στην πλατεία και μετά περατσάδα στην παραλία.
Τετάρτη 24 Αυγούστου
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος χώρος Α’ Δημοτκού Σχολείου ώρα: 9.00μμ. Θεατρική παράσταση «Η ΕΡΩΦΙΛΗ» του Γ. Χορτάτση, μια τραγωδία Έρω­τα, θανάτου και ηθικής στάσης, είναι μια σύγκρουση του ανθρώπου με την Εξουσία. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο. Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαϊδης, Σκηνικά Μιχάλης Αγγελάκης, Κοστούμια Όλγα Σχοινά, Μουσική Ανακρέων Παπαγεωργίου, Φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν: Στο ρόλο της Ερωφίλης η Φωτεινή Φιλοσόφου, Βασιλιάς Γιάννης Νικολαϊδης, Χρυσόνομη Τζένη Οικονόμου Καρπόφορος Γιάννης Τσιώμου, Πανάρετος Βασίλης Ασημακόπουλος κ.α.
Έρισος, ΑΣΣΟΣ
Ολοήμερο Πανηγύρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Το πρωί πανηγυρι­κή δοξολογία και περιφορά της εικόνας – πέρασμα από την ελιά που δίδαξε ο Πατρο – Κοσμάς. Το βράδυ αναβίωση εθίμου «Μαγική Βαρκαρόλα». Στο κλειστό αμφιθεατρικό λιμάνι της Άσσου πάνω σε φωτόλουστο καΐκι στολισμένο με άπειρα λαμπιόνια διακεκριμένοι μουσικοί: ο Τενόρος Μπά­μπης Βελισσάριος, συνοδευόμενος στο τραγούδι από τον Αλκαίο Σουγιούλ με μαντολίνο, ο Γιάννης Δάφνος στην κιθάρα και το τραγούδι, η Ανατολή Κουγιουμτζίδου στην κιθάρα και το τραγούδι, ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης στο μαντολίνο, το βιολί και το τραγούδι, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος στο ακορντεόν, το πιάνο και το τραγούδι, θα τραγουδήσουν τραγούδια από την Επτανησιακή μας Παράδοση. Τα σπίτια γύρω από την παραλία της Άσσου φωτισμένα με το φως κεριών και φαναριών θα σχηματίζουν ένα θέαμα λαμπερό. Το γλέντι θα συνεχιστεί από τους ίδιους μουσικούς στην πλατεία μέχρι πρωίας. Οργάνωση Π.Σ. «Η ΑΣΣΟΣ» & τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ
Πέμπτη 25 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.00μμ. Θεατρική παράσταση. Η ΕΡΩΦΙΛΗ του Γ. Χορτάτση, μια τραγωδία Έρωτα, θανάτου και ηθικής στάσης, είναι μια σύγκρουση του ανθρώπου με την Εξουσία. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο. Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαϊδης, Σκηνικά Μιχάλης Αγγελάκης, Κοστούμια Όλγα Σχοινά, Μουσική Ανακρέων Παπαγεωργίου, Φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν: Στο ρόλο της Ερωφίλης η Φωτεινή Φιλοσόφου, Βασιλιάς Γιάννης Νικολαϊδης, Χρυσόνομη Τζένη Οικονόμου Καρπόφορος Γιάννης Τσιώμου, Πανάρετος Βασίλης Ασημακόπουλος κ.α.
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος χώρος Α’ Δημοτκού Σχολείου ώρα: 9.00μμ. Συναυλία της Μεικτής χορωδίας Ληξουρίου της ΚΕΔΗΚΕ «Τζώρτζης Δελαπόρτας». Αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζηδάκι. Συμμετέχουν στο πιάνο ο Δημήτρης Μεταλληνός και η Αγγέλα Μεταλληνού στο τραγούδι.
ΣΑΜΗ Δημοτικό σχολείο ώρα: 8.30μμ.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει, αφιέρωμα στη θεατρική συγγραφέα – σεναριο­γράφο Παυλίνα Πετροβάτου και προβολή της μοναδικής ελληνικής ταινίας που είναι γυρισμένη στην προσεισμική Κεφαλονιά «ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ»
Παρασκευή 26 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.00μμ. Το θεατρικό εργαστήρι Ληξουρίου της ΚΕΔΗΚΕ παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ». Σκηνοθεσία Αναστασία Θωμά. Μουσική Κώστας Χαριτάτος. Είσοδος ελεύθερη.
Ληξούρι ΣΚΗΝΕΑΣ Προαύλιο Πολιτιστικού Συλλόγου, ώρα: 9.00μμ. Κλείσιμο των εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι με μουσική χορό και τοπικά εδέσματα.
ΟΜΑΛΑ Δημοτικό σχολείο ώρα: 8.30μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει, αφιέρωμα στη θεατρική συγγραφέα – σεναριο­γράφο Παυλίνα Πετροβάτου και προβολή της μοναδικής ελληνικής ταινίας που είναι γυρισμένη στην προσεισμική Κεφαλονιά «ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ».
Σάββατο 27 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», Αίθουσα Διονυσίου Λαυράγκα, ώρα: 9.00μμ.
Προβολή της ταινίας του Αλέξανδρου Ποταμιάνου. «Μεταξύ Βυζαντίου & Βενετίας – ο Κρητο – Επτανησιακός Πολιτισμός». Είσοδος Ελεύθερη.
Σάμη, ΖΕΡΒΑΤΑ Προαύλιος χώρος δημοτικού σχολείου ώρα: 9.00 μ.μ. Ο Εξωραϊστικός& Εκπολιτιστικός Σύνδεσμος Ζερβάτων «Άγιος Ιωάννης» διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι, με την Ορχήστρα του Παλημέρη και το βιολί του Κοψαχείλη.
Κυριακή 28 Αυγούστου
ΛΗΞΟΥΡΙ Αύλειος χώρος Αγίου Νικόλαου Μηνιατών. Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ανακομιδή του παπά Μπασιά και 30 χρόνια από την Αγιοποίησή του. Υπό την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & της Ι.Μ. Κεφαλληνίας.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016
2/3/4 Σεπτεμβρίου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 11ο Συμπόσιο Φυσικοθεραπείας
Από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου, 2016 θα αναπτυχθεί, στο στο Δημοτικό Θέα­τρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», το 11ο Συμπόσιο Φυσικοθεραπείας. Η Συνεδριακή αυτή κίνηση αποτελεί τον 2ο Επιστημονικό κύκλο των Διε­θνών Συμποσίων Φυσιατρικής και Φυσικοθεραπείας, που επί σειρά ετών πραγματοποιούνταν με μεγάλη επιτυχία στην Κεφαλονιά. Κεντρικό Θέμα του Συμποσίου είναι τα «Τροχαία Ατυχήματα». Πληροφορίες: Ευάγγελος Κεκάτος, Νίκος Παπαδάτος
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», Αίθουσα Διονυσίου Λαυράγκα, 32η Χορωδιακή Συνάντηση. Συμμετέχουν Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου & Coro di Tolentino. Οργάνωση: Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου.
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
ΣΚΑΛΑ – ΠΟΡΟΣ 24ος ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟΣ Αγώνας Δρόμου 12χλμ.
Αφετηρία Κεντρική πλατεία Σκάλας, στis 6.00μμ. Τερματισμός Κεντρική πλατεία Πόρου. Πληροφορίες 26710.25600 & 26710.22580. Συνδιοργάνωση: Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Σύλλογος Δρομέων & οι Δημοτικές Κοινότητες Σκάλας & Πόρου.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Κυριακή 31 Ιουλίου
ΛΗΞΟΥΡΙ Βιβλιοπωλείο Happy House ώρα: 9.00μ.μ. Ο Κεφαλονίτης συγγραφέας-καθηγητής Θεοδόσης Μοσχόπουλος, θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Γκαλίνα, η καλόγρια της αμαρτίας».
Το Ληξουριώτικο Οινοποιείο «Φοίβος» θα προσφέρει το κρασί του.
Δευτέρα 1 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στο χώρο του Βιβλιοπωλείου Σταματελάτου Κώστα Κρομμύδα Παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Ουρανόεσσα» (εκδόσεις Διόπτρα) μαζί με την Μαρίνα Γιώτη Παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Σκουφοκοκ- κινίτσα» (εκδόσεις Διόπτρα)
Πύλαρος ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ Πολιτιστικό Κέντρο.
Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής των Δημήτρη Γονατά, Κικής Παπαδάτου και Ρούλας Γονατά Μουστάκη. Οργάνωση: Π.Σ. Αγίας Ευφημίας «το Φανάρι». Διάρκεια Έκθεσης έως Δευτέρα 15 Αυγούστου.
Τρίτη 2 Αυγούστου
ΛΗΞΟΥΡΙ Βιβλιοπωλείο Happy House ώρα: 9.00μ.μ. Ο συγγραφέας- ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας, θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Ουρανόεσσα». Στη συνέχεια, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρίνα Γιώτη (σύζυγος του Κώστα Κρομμύδα), θα παρουσιάσει για τους μικρούς μας φίλους το νέο βιβλίο για παιδιά (παραμύθια αλλιώς) «Σκουφοκοκκινίτσα». Μαζί μας το Ληξουριώτικο Οινοποιείο «Φοίβος».
Τετάρτη 3 Αυγούστου
Πύλαρος, ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ Πολιτιστικό Κέντρο ώρα: 8.00μμ.
Παρουσίαση του βιβλίου ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ της Ρούλας Γονατά – Μουστάκη & βράβευση των αριστούχων μαθητών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου & της Ομάδας Σκάκι. Οργάνωση: Π.Σ. Αγίας Ευφημίας «το Φανάρι».
ΛΗΞΟΥΡΙ Βιβλιοπωλείο Happy House ώρα: 9.00μ.μ.
Ο Ληξουριώτης συγγραφέας Μάκης Μωραϊτης θα παρουσιάσει το καινούριο του βιβλίο «Η θλίψη των γλάρων».
Το βιβλίο θα παρουσιάσει και ο Σπύρος Συνοδινός.
Στην παρέα μας θα βρίσκεται το Ληξουριώτικο Οινοποιείο «Φοίβος».
Παρασκευή 5 Αυγούστου
Ληξούρι, ΣΚΗΝΕΑ Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου ώρα: 7.00μμ. ΟμαδικήΈκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας και χειροτεχνίας από γυναίκες του Ληξουρίου και του Σκηνιά. Διάρκεια έκθεσης 5 έως 10/8.
ΛΗΞΟΥΡΙ Βιβλιοπωλείο Happy House ώρα: 9.00μ.μ. Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικών’Ελενα Λιάτου θα παρουσιάσει το καινούριο της βιβλίο «Η νεράϊδα Συννεφένια, τη μό­λυνση πια.δεν έχει έννοια». Το Ληξουριώτικο Οινοποιείο «Φοίβος» θα προσφέρει το απολαυστικό κρασί του.
Κυριακή 7 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», Αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου. Έκθεση Ζωγραφικής της Gilda Frumkin “ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑ”.
Ώρες Λειτουργίας 10.00πμ. – 1.00μμ. & 8.00μμ. – 10.00μμ. Διάρκεια Έκθεσης έως Παρασκευή 12 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη.
Ληξούρι, ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ στο σχολείο Έκθεση Φωτογραφίας της συγχωριανής μας κ. Ελένης Παπαδοπούλου – Αλιβιζάτου. Διάρκεια Έκθεσης έως 13/08/2016.
Ώρες 7.00μμ. έως 9.00μμ. Π.Σ. Δαμουλιανάτων Αθήνας «Η Πλαγιά».
ΛΗΞΟΥΡΙ Βιβλιοπωλείο Happy House ώρα: 9.00μ.μ. Ο συγγραφέας Χάρης Μαύρος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Μέχρι (τις) τέσσερις». Το Ληξουριώτικο Οινοποιείο «Φοίβος» θα δροσίσει τον ουρανίσκο μας με τα εξαιρετικά κρασιά του.
Τρίτη 9 Αυγούστου
ΛΗΞΟΥΡΙ Βιβλιοπωλείο Happy House ώρα: 9.00μ.μ. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ – ΤΥΠΑΛΔΟΥ
Ομιλία από τον εκπαιδευτικό και λαογράφο Γεράσιμο Γαλανό. Το αφιέρωμα θα συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό.
Τετάρτη 10 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ώρα: 8.30μμ.
Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος» Αίθουσα «Τζανή Μεταξά». Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου «Αιθιοπία (Αβησσυνία): Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής»
Παρασκευή 12 Αυγούστου
ΛΗΞΟΥΡΙ Εκθεση ζωγραφικής από την εικαστική ομάδα «Μορφές»
12, 13 και 14/8 στον αύλειο χώρο του ανακαινισμένου Α’ Δημοτικού
Σχολείου «Θουκυδίδης Βαλεντής». Ώρες έκθεσης 8.00μμ. – 11.00 μμ.
Σάββατο 13 Αυγούστου
ΛΗΞΟΥΡΙ Βιβλιοπωλείο Happy House ώρα: 9.00μ.μ. Ο συγγραφέας και ερευνητής Γεράσιμος Λυκούδης θα παρουσιάσει τη συνέχεια της έρευνας «Αλεξιάδα, Ροβέρτος Γυισκάρδος και Ομηρική Ιθάκη».
Το Ληξουριώτικο Οινοποιείο «Φοίβος» θα προσφέρει το κρασί του.
Τρίτη 16 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ από τις 8.30μμ. Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», Αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου. Μεγάλη έκθεση από τον Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό «Άγιος Γεράσιμος, Ο Κεφαλληνίας Πολύτιμος Θησαυρός» Ώρες Λειτουργίας 17/8 9.00πμ. – 1.00μμ. & 8.30μμ. – 11.00μμ. 18/8 9.00πμ. – 1.00μμ.
Τετάρτη 17 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», Αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου: Έκθεση Ζωγραφικής των τμημάτων του Εικα­στικού Εργαστηρίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Υπεύθυνη εικαστικός κα Τουμαζάτου Μαρία. Ώρες Λειτουργίας 10.00πμ. – 1.00μμ. & 8.00μμ. – 10.00μμ. Διάρκεια Έκθεσης έως Πέμπτη 18 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη.
Σάββατο 20 Αυγούστου
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», Αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου 6η Ανοικτή Καλλιτεχνική Τριλογία. Η φετινή εορταστική έκθεση αφιερώνεται στην μνήμη της Λίλιαν Βεργωτή τόσο για την προσφορά της στον πολιτισμό όσο και για την φιλοξενία, της 1ης Έκθεσης της Τριλογίας το 2006 στο «Συσσίτιο» και το Πνευματικό κέντρο των Κουρκουμελάτων. Φέτος θα περιλαμβάνει Πίνακες Ζωγραφικής, Ασπρόμαυρη & Έγχρωμη Φωτογραφία, Γλυπτά, Ζωγραφική σε πέτρα, Κο­σμήματα και πολλές άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες κατοίκων του νησιού. Ώρες Λειτουργίας 10.00πμ. – 1.00μμ. & 8.00μμ. – 10.00μμ. Διάρκεια Έκθεσης έως Τετάρτη 24 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Σάββατο 6 Αυγούστου
Σάμη, ΓΡΙΖΑΤΑ π. Δημοτικό σχολείο Γριζάτων ώρα: 9.00μμ. Παραδοσιακό πανηγύρι του Σωτήρα.
ΔΑΥΓΑΤΑ Πανηγύρι του Σωτήρα.
ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ
Εορτασμός του Σωτήρα στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα. Ελειός Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Ο Πρόνησος» διοργανώνει το πανηγύρι του χωριού προς τιμήν της Εκκλησίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πλατεία του Πόρου από τις 9.00μμ.
Σάββατο 13 Αυγούστου
Λειβαθώς, ΜΟΥΣΑΤΑ στην πλατεία του χωριού, ο Π.Σ. Μουσάτων «Το Τραπεζάκι» διοργανώνει εκδήλωση που θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό, ζωντανή μουσική και χορό, χωρίς εισιτήριο.
Ελειός Πρόννοι, ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Πανηγύρι στην Αγροτολέσχη Αγίας Ειρήνης με ζωντανή μουσική. Σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με πολύ κέφι και χορό. Οργάνωση Π.Σ. Αγ. Ειρήνης «Το Αράκλι»
Σάμη, ΖΕΡΒΑΤΑ ώρα: 9.00μμ. προαύλιος χώρος Δημοτικού Σχολείου, ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύνδεσμος Ζερβάτων «Άγιος Ιωάννης» διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι με ζωντανή μουσική και φαγητό .
Ληξούρι, ΜΟΝΟΠΩΛΑΤΑ ώρα: 9.00μμ. πλατεία του χωριού. Σας περιμένουμε να χορέψουμε σε Κεφαλλονίτικους ρυθμούς να πιούμε άφθονο κρασί και να απολαύσουμε την παραδοσιακή ριγανάδα.
Κυριακή 14 Αυγούστου
Λειβαθώς, ΣΙΜΩΤΑΤΑ και ώρα: 9.00μμ.
Στην πλατεία του χωριού, ο Π.Σ. Κόκκινος Βράχος διοργανώνει το καθιερωμένο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.
Θηνιά, ΑΓΚΩΝΑΣ Εσπερινός και μετά θα ακολουθήσει Παραδοσιακό Γλέντι, με ζωντανή μουσική και φαγητό που οργανώνει η Τ.Κ Αγκώνα.
Πύλαρος Μοναστήρι Ανατολικού (Αντελικό) και ώρα: 9.00μμ. Εορτασμός Παναγίας Ανατολικού, πανηγύρι με ζωντανή μουσική και φαγητό.
Ελειός Πρόννοι, ΠΑΣΤΡΑ Η Παναγία με τα Κρινάκια ώρα: 9.00μμ. Εσπερινός & πανηγύρι. Οργάνωση: Π.Σ. Πάστρας «Το Παλιόκαστρο».
Ελειός Πρόννοι, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Παναγία Φιδούσα, Εσπερινός & πανηγύρι. Οργάνωση: Εθελοντική Οργάνωση Δασοπροστασίας Ελειού Πρόννων.
Δευτέρα 15 & Τρίτη 16 Αυγούστου
Έρισος, Κομιτάτα Πανηγύρι στα Κομιτάτα. Ζωντανή Μουσική, χορός, φαγητό, ποτό και πολύ κέφι.
Δευτέρα 15 Αυγούστου
Ελειός Πρόννοι, Καπανδρίτι 
Πανηγύρι στην πλατεία με ζωντανή μουσική, φαγητό & χορό. Οργάνωση Π.Σ. Καπανδριτίου «Οι Πρόννοι».
Τρίτη 16 Αυγούστου
Σάμη, ΠΥΡΓΙ 
στο Γήπεδο Πυργιού στις 9.00μμ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Φίλων Πυργίου «Ο Αίνος» διοργα­νώνει, Παραδοσιακό Πανηγύρι με κεφαλονίτικους χορούς, μεζέ, άφθονο κρασί σε ένα γλέντι όπως παλιά.
 Ελειός Πρόννοι, ΣΚΑΛΑ
Κεντρική πλατεία ώρα: 9.30μμ. Πανηγύρι Αγίου Γερασίμου.
Ζωντανή μουσική, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συλλόγων. Διοργάνωση Π.Σ. Πηνελόπη
Κυριακή 28 Αυγούστου
Σάμη, καραβομυλος
Εσπερινός & Πανηγύρι.
 Ελειός Πρόννοι, ρατζακλι
Στην πλατεία του χωριού ώρα: 9.30μμ. Πανηγύρι Αι Γιαννιού, Πανηγύρι Αγίου Γερασίμου. Διοργάνωση Π.Σ. Ρατζακλιωτών.
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου
Αργοστόλι, ΔΙΛΙΝΑΤΑ 
Μετά τον Εσπερινό, ακολουθεί Παραδοσιακό Πανηγύρι της Παναγίας της Λάμιας.
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου
Πύλαρος, Μακρυωτικα
Πανηγύρι της Παναγίας της Πλατυτέρας στον Προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου & ώρα: 9.00μμ. Οργάνωση: Α.Ο. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
7 & 8 Σεπτεμβρίου
Ελειός Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ
Εσπερινός & ανήμερα Παναγία της Άτρου & Παναγία στο Κορνέλο
23 & 24 Σεπτεμβρίου
Ελειός Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ
Εσπερινός & ανήμερα Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο Μοναστηράκι.
Σάββατο 24 Σεπτέμβρη
Αργοστόλι
Εορτάζει η Παναγία η Δραπανιώτισα Προστάτιδα της πόλης του Αργοστολίου. Μέγας Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Αργοστόλι.
Μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου γίνεται η έναρξη των εγγραφών στα τμήμα­τα καλλιτεχνικής παιδείας που είναι τα ακόλουθα.
•   ΜΟΥΣΙΚΟ – ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ
•   ΤΜΗΜΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ – ΜΠΑΛΕΤΟ
•   ΤΜΗΜΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ (για παιδιά & Ενήλικες)
•   ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΥΛΑΡΟΥ (Δωρεάν Συμμετοχή)
•   ΧΟΡΩΔΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (Δωρεάν Συμμετοχή)
Στο Αργοστόλι «ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ» & «ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ» Στο Ληξούρι « ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ» & «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ» Στην Λειβαθώ «ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ»
•   ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ (ΔωρεάνΣυμμετοχή)
Στο Αργοστόλι Φιλαρμονική «Διονύσιος Λαυράγκας» Στην Σάμη Φιλαρμονική «Θέμος Αμούργης» Στην Λειβαθώ Φιλαρμονική «Χαρίλαος Χωραφάς» Στον Πόρο: Φιλαρμονική Ελειού-Πρόννων
•   ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για παιδιά & ενήλικες
•   ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ για παιδιά & ενήλικες (Δωρεάν Συμμετοχή)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» τις εργάσιμες ημέρες & ώρες, στα τηλέφωνα 26710.25600 & 26710.25280

 

 

 

 

You may also like...