”Καφέ της Επιστήμης” στο Κέντρο Νόησις

ellinika_fita_oct2016Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για δωδέκατη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης», που όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύσετε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που σας ενδιαφέρουν.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά από σχετικά αιτήματα που λάβαμε για επανάληψη αυτής της παρουσίασης, έχουμε τη χαρά να προσκαλέσουμε τον Νίκο Κρίγκα (ΕΔΙΠ του Τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ.) και τη Διαμάντω Λάζαρη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ.), για να μας ξεναγήσουν για μια ακόμη φορά στον υπέροχο κόσμο των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών της Ελλάδας και να μας μυήσουν στη χρήση τους στην καθημερινή διατροφή.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα συστατικά, τη θρεπτική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες επιλεγμένων φυτών, καθώς και ειδικές συστάσεις, προφυλάξεις και μυστικά στη χρησιμοποίησή τους.

Η παρουσίαση καθώς και η συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στις 19.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, τηλ.: 2310 821 231).

Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα ιδιαίτερα ροφήματα που αναφέρονται στο βιβλίο «Με…Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων» (προσφορά της www.aromateaca.gr).

Πληροφορίες: Βρετανικό Συμβούλιο, 2310 378314

Ο Νίκος Κρίγκας είναι Βιολόγος με διδακτορικές σπουδές στο ΑΠΘ και πολύχρονη εξειδίκευση στη συστηματική βοτανική (ταξινόμηση) φυτών και τη βιολογία διατήρησής τους. Η Διαμάντω Λάζαρη είναι φαρμακοποιός με διδακτορικές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μακροχρόνια εξειδίκευση στη φαρμακογνωσία και φυτοχημεία. Οι ομιλητές συμμετέχουν στην συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Με…Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων» (Εκδόσεις Πατάκης 2015), το οποίο κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα (Aromagarden and Cooking for Wellness: discovering secrets of Mediterranean plants) από τον ιστότοπο www.aromagardenbook.gr.

Από: Noesis – Enimerosi <enimerosi=noesis.edu.gr@mail134.suw16.rsgsv.net> εκ μέρους του Noesis – Enimerosi <enimerosi@noesis.edu.gr>

You may also like...