Καστανογιορτή και Φεστιβάλ Γεύσεων

 

c425eaf4a0865254486b8f7d804cbbd2_XL«Τα δώρα της γης», μια όμορφη καστανογιορτή, μια αγροτουριστική, πολιτιστική εκδήλωση καθιερωμένη εδώ και δώδεκα χρόνια στη γραφική Σκήτη του Δήμου Αγιάς, θα πραγματοποιηθεί για φέτος, στην πλατεία του χωριού, στις 12 το μεσημέρι, της προσεχούς Κυριακής 18 Οκτωβρίου, από τον Περιβαλλοντικό Μορφωτικό Σύλλογο Σκήτης και Αγιοκάμπου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αγιάς.
Η καστανογιορτή περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Γεύσεων, όπου μια επιτροπή από μάγειρες και διατροφολόγους θα βραβεύσει τους συμμετέχοντες, ενώ, στον χώρο της εκδήλωσης, μάγειρες σχολών και γυναίκες του συλλόγου θα μαγειρεύουν εδέσματα από τα δώρα της γης. Επιπλέον, θα στηθεί έκθεση ντόπιων αγροτικών προϊόντων και θα συμμετέχουν σύλλογοι, συ-νεταιρισμοί και εργαστήρια γυναικών με παραδοσιακά εδέσματα. Καστανάδες θα ψήνουν στη φουφού και θα προσφέρουν ψητά κάστανα στους επισκέπτες μαζί με άφθονο κρασί και τσίπουρο.
Υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος του κ. Κωστούλη, χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιβοίας «Ο Όμηρος», του Συλλόγου Δένδρων «Η Άργισσα» και του Αμπελώνα θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.
Τα εργαστήρια, που παίρνουν μέρος μέχρι στιγμής, είναι τα εξής: «Θεσσαλικός Κάμπος», «ΘΕΟΝΙΑ», φίλοι της αμπέλου και του οίνου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», Σύλλογος Μελισσοχωρίου «Η Μελίνα», «Γη Θεσσαλίς», σαπούνια «Ροζ Μαρίνο», κεριά – κοσμήματα Έφης Σπηλιώτη, λέσχη με-λέτης και προστασίας της μυκητοχλωρίδας «ΑΜΑΝΙΤΑ», «ΓΙΑΜ», κρασιά – κτήμα Μανωλίδη, χαλβάς Φαρσάλων Αλεξόπουλος, τσίπουρα Βρυσσά. Ο Γιώργος Κουτσογιάννης, τεχνίτης αγιογραφίας, παρουσία του κοινού, θα φιλοτεχνήσει στο ξύλο παραδοσιακές εικόνες.
Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό και για άλλες συμμετοχές στα τηλέφωνα 6946778189 και 6970017267. Για όσους από τη Λάρισα ή και άλλα μέρη επιθυμούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, ο σύλλογος διοργανώνει ημερήσια εκδρομή σε Αγιά και Σκήτη. Το πούλμαν θα ξεκινήσει από το Ωδείο της Λάρισας, στις 10 το πρωί, με τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ. Τηλέφωνα συμμετοχών 2410-530867, 2410-530509.

 

You may also like...