Καρναβάλι 2016 – Δήμος Καισαριανής

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Κέφι και δημιουργικότητα στην τελική ευθεία για το Καρναβάλι 2016 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου η δεύτερη σύσκεψη με φορείς της πόλης μας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: Εκπρόσωποι Σχολείων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, του Α’ και Β’ ΚΑΠΗ, του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Καισαριανής, του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, της Εθελοντικής Δασοπροστασίας, του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, του Συλλόγου Τριτέκνων, της ΣΑΕΒΕΚ (σύλλογος επαγγελματοβιοτεχνών), της Ένωσης Γυναικών, της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων της Κινηματογραφικής Λέσχης Καισαριανής και του 2ου Συστ. Προσκόπων, των Ενώσεων Συνταξιούχων, καθώς και εκπρόσωποι αθλητικών τοπικών συλλόγων. Στη σύσκεψη καταλήχτηκε ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι η διασκέδαση και η αναβίωση μια σειρά παραδοσιακών – εθίμων, ώστε το Καρναβάλι της Καισαριανής να καθιερωθεί ως ένα λαϊκό δρώμενο, φτιαγμένο από τα πιο απλά υλικά, τη δύναμη της σάτιρας και το πηγαίο λαϊκό κέφι. Μέσα από ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο και κυρίως μέσα από τις αντίστοιχες προτάσεις των εκπροσώπων των φορέων  το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Α) Την Κυριακή 6/3 να πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό καρναβάλι – μετά από πολλά χρόνια παύσης του εθίμου αυτού – που θα  ξεκινήσει στις 11 π.μ. από 5 γειτονιές της πόλης μας συγκεκριμένα:

1.   Πλατεία Αγ. Νικολάου

2.   Α ΚΑΠΗ,

3.   Β ΚΑΠΗ

4.   Είσοδο της ΝΗΑΡ ΗΣΤ

5.  Πλατεία 2ας Μαΐου

Από τα σημεία αυτά θα ξεκινήσουν ομάδες καρναβαλιστών και αφού ξεσηκώσουν τους κατοίκους στα στενά, να συναντηθούν στην πλατεία.

Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της πόλης μας θα εξελιχθούν μια σειρά από θεατρικά και μουσικά δρώμενα από:

–        Τις ομάδες του Πνευματικού Κέντρου

–        Τα ΚΑΠΗ της πόλης μας που θα παρουσιάσουν τον παραδοσιακό γάμο.

–        Το Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής κ.ά.

Το καρναβάλι θα κορυφωθεί με μουσικά σχήματα που θα τραγουδήσουν λαϊκά, ρεμπέτικά, κ.ά.

 

Β) Την Κυριακή 13/3 στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νεανικό πάρτι μασκέ στο Πάρκο Αη Γιάννη – Ξύλινα

Γ) Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 14/3 με τα παραδοσιακά ΚΟΥΛΟΥΜΑ στο πάρκο Αη Γιάννη όπου θα προσφερθούν όπως κάθε χρόνο παραδοσιακά νηστίσιμα και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2132010782, 2132010768

You may also like...