Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Χριστουγεννα με Μοτσαρτ
Καμεράτα
27 Δεκεμβριου 2013
Χριστούγεννα χωρίς Μοτσαρτ δεν γινονται. Σε μια εορταστικη συναυλια, η Συμφωνια «του Διος» απο την Καμερατα. Η Καμεράτα γιορτάζει τα Χριστούγεννα του 2013 με δύο από τα πιο αγαπημένα αριστουργήματα του τρομερού παιδιού της κλασικής εποχής, Wolfgang Amadeus Mozart. Μία μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.Ο Μότσαρτ ολοκλήρωσε τη Συμφωνία σε ντο μείζονα, αρ 41, στις 10 Αυγούστου 1788. Το έργο, που έμεινε γνωστό με την επωνυμία «του Διός», χαρακτηρίστηκε από τον Sir George Grove ως το σημαντικότερο συμφωνικό έργο πριν από τη Γαλλική Επανάσταση. Πρόκειται για την τελευταία συμφωνία του συνθέτη και είναι πολύ πιθανό να μην παίχτηκε ποτέ όσο ο Μότσαρτ ήταν στη ζωή. Η Συμφωνία «του Διός» είναι ένα από τα πιο λαμπερά και αισιόδοξα έργα του συνθέτη, με μια ιδιαίτερα «εορταστική» διάθεση. Πίσω όμως από τον ανέφελο και χαρούμενο χαρακτήρα κρύβεται μια τέχνη άνευ προηγουμένου και μια τεχνική δοσμένη από τον Θεό.
H Λειτουργία σε ντο ελάσσονα παρέμεινε για άγνωστους λόγους ημιτελής. Έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορες προσπάθειες για τη συμπλήρωση των μερών που λείπουν. Για την παρουσίασή της στη Στέγη, η Καμεράτα θα παρουσιάσει μόνο τα μέρη που συνέθεσε ο ίδιος ο Μότσαρτ, χωρίς καμία περαιτέρω προσθήκη, ακριβώς όπως παρουσιάστηκαν (σύμφωνα με το σωζόμενο υλικό ορχήστρας) στις 26 Οκτωβρίου 1783, στο Ζάλτσμπουργκ.
Τα κλασικά όργανα εποχής της Καμεράτα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Γιώργος Πέτρου, με συνεργάτες τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και ένα επιτελείο κορυφαίων σολίστ, θα μας ταξιδέψουν για άλλη μία φορά στους μαγευτικούς αυθεντικούς ήχους του 18ου αιώνα και θα δώσουν νέα πνοή στην ουράνια μουσική με τις θεϊκές μελωδίες του Μότσαρτ.

***

Η Καμεράτα σε όργανα εποχής
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συμφωνία αρ. 41, ΚV 551 («του Διός»)
Ι. Allegro vivace
II. Andante cantabila
III. Menuetto: Allegretto
IV. Molto allegro

Μεγάλη λειτουργία σε ντο ελάσσονα, KV 427
Σολίστ:
Μυρσίνη Μαργαρίτη, σοπράνο
Μαίρη-Έλεν Νέζη, μετζο-σοπράνο
Χρήστος Κεχρής, τενόρος
Πέτρος Μαγουλάς, μπάσος
Χορωδία του Δήμου Αθηναίων
Διεύθυνση χορωδίας: Σταύρος Μπερής

***

 

Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 20:30
Εισιτήρια: 15-18-28€ | Μειωμένο: 10-12-15€ | Άνεργοι: 5€
Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.
Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)
Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.

You may also like...