ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσής και Δημιουργικότητας του Future Library, που φέτος έχει τίτλο ” Ότι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο. Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”.
Στόχος του προγράμματος που θα ξεκινήσει  στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου είναι να προωθήσει την ανάγνωση και τη δημιουργικότητα στους μικρούς -κυρίως- αναγνώστες που θα μείνουν στην πόλη, μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων.
Μεταξύ άλλων θα αναλυθούν αντίθετες έννοιες όπως «το σωστό» και «το λάθος», «το χοντρό» και «το αδύνατο», με σκοπό να μυηθούν οι συμμετέχοντες στον διαλεκτικό τρόπο σκέψης  και να αντιληφθούν και να ερμηνεύσουν τον κόσμο και τη ζωή μέσα από την κατανόηση των λέξεων.  Στο πλαίσιο αυτό δράσεις και συζητήσεις με θέματα όπως «Μια μέρα με φως και σκοτάδι» , «Η μέρα του άγριου και του ήμερου», «Η μέρα της αρχής και του τέλους», «Η μέρα του κρύου και του ζεστού», θα δώσουν το έναυσμα για δράσεις και συζητήσεις, θα ενθαρρύνουν την ουσιαστική επαφή των παιδιών με τους χώρους της βιβλιοθήκης καθώς και με τα ίδια τα βιβλία και την ανάγνωση.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στο Ισόγειο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, η συμμετοχή είναι δωρεάν  και απαιτείται προεγγραφή η οποία μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2310 374810 είτε  με email στο libthess@yahoo.gr

You may also like...