Καλοκαιρινή συναυλία στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Μπουζούκι MONκαι ροκ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου η καλοκαιρινή συναυλία των μαθητών του Εργαστηρίου Λαϊκών Μουσικών Οργάνων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη, με τίτλο “Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ ΣΕ 78, 45 & 331/3ΣΤΡΟΦΕΣ” στις 20.30. Διδασκαλία: Γιάννης Λαμπράκης Είσοδος ελεύθερη-Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Μοντέρνας Μουσικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 21.00 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας. Στη συναυλία συμμετέχουν τα εργαστήρια :κλασικού, μοντέρνου και σύγχρονου χορού.Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το Μουσικό Εργαστήρι

Το Μουσικό Εργαστήριο λειτουργεί στο Δήμο από το 1983. Από το 1988 που δημιουργήθηκε το Δημοτικό Ωδείο της Νίκαιας και καλύπτει τον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης στην κλασική μουσική, το Μουσικό Εργαστήρι καλύπτει τους τομείς της μοντέρνας, της παραδοσιακής και της λαϊκής μουσικής. Οι κύκλοι σπουδών είναι τέσσερεις έως οκτώ ανάλογα με το μουσικό όργανο που διδάσκεται.
Πιο συγκεκριμένα στο τομέα της σύγχρονης μουσικής διδάσκονται: ακουστική κιθάρα,drums και κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, πλήκτρα Ακόμη διδάσκονται όλα τα είδη μοντέρνας μουσικής. Οι μαθητές εξοικειώνονται με τους τρόπους συνοδείας σύγχρονων κομματιών και τις αυτοσχεδιαστικές πρακτικές. Στο τομέα της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής διδάσκονται: ακουστική κιθάρα,μπαγλαμάς, μπουζούκι, ούτι, τζουράς, τουμπελέκι

Από: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ <grtypounikaias@gmail.com>

You may also like...