καλοκαίρι στην Αθήνα

kalokairi sthn athinaΣε γειτονιές και πλατείες της Αθήνας, υπαίθρια θέατρα και πάρκα, λόφους και προαύλια μουσείων, θα ξεδιπλωθεί και φέτος το καλοκαιρινό φεστιβάλ του δήμου το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 150 εκδηλώσεις με διάρκεια έως και τον Σεπτέμβριο.
Φεστιβάλ από Ιούνιο εως Σεπτέμβριο
Η έναρξη γίνεται αύριο στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, με τη θεατρική παράσταση “Εκκλησιάζουσες” από την παιδική και εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Κάτω Πατησίων. Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα παρουσιασθεί αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο με τους Βασίλη Λέκκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο κ.ά.
Από τις σημαντικότερες συναυλίες τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, είναι αυτή στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με το Canto General του Πάμπλο Νερούδα με αφορμή τα 90ά γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη και τη συμμετοχή της χορωδίας “Coeur du Canto” από τη Βρετάνη.
Ξεχωρίζει επίσης αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, η Big Band του δήμου με τους σαξοφωνίστες Δημήτρη Τσάκα, Δημήτρη Βασιλάκη και τον συνθέτη της τζαζ Ralph Peterson κ.ά. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει από θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και χορό, έως παραστάσεις Καραγκιόζη.
Οι άξονες θα είναι το προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, τα προγράμματα «Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη», «Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της πόλης», «Πολιτιστικές Δευτέρες στον Λόφο του Στρέφη», «Θέατρο Σκιών στις γειτονιές της Αθήνας», το 7ο Athens School Festival, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και το 5th Athens Open Air Film Festival. Μέρος των εσόδων από ορισμένες εκδηλώσεις θα διατεθούν για τη στήριξη άπορων και άστεγων της πόλης.

You may also like...