Και αυτή την εβδομάδα στη ΦΕΞ

Και αυτή την εβδομάδα στη ΦΕΞ

Πέφτει η αυλαία στο 2ο Cinema of Earthly Delights

Κυριακή 25 & Δευτέρα 26  Νοεμβρίου 2018

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Παραφράζοντας τον τίτλο του πίνακα του Ιερώνυμου Μπος, η πειραματική μουσική σκηνή chrysallida.gr διαλέγει και προσφέρει μερικά από τα πιο αποπλανητικά άνθη του κινηματογραφικού κήπου που σπάνια βλέπουν το σκοτάδι των αιθουσών. Cult cinema, ταινίες μεταμεσονύχτιων προβολών, απαγορευμένες ταινίες, underground αισθητική, low budget παραγωγές, σπάνιες ταινίες κι ό,τι άλλο παράξενο, συνθέτουν το σαγηνευτικό άρωμα των εικόνων που θα απολαύσουμε.

 

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Τρίτη 27  Νοεμβρίου 2018

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Αφιέρωμα  στους  Μίκιο Ναρούζε, Γιοσισίγκε Γιόσιντα, Κανέτο Σίντο, Κον Ιτσικάουα. Κρυμμένοι Ιαπωνικοί θησαυροί.

Το μήνα αυτό η Κινηματογραφική Λέσχη κάνει ένα αφιέρωμα στον Ιαπωνικό Κινηματογράφο, με άγνωστα φιλμ- κρυφά διαμάντια, που έρχονται να μας θυμίσουν τη δημιουργική αντίφαση, τις εντυπωσιακές αντιθέσεις, τη φορμαλιστική δύναμη και εν τέλει, τη σπουδαιότητα του πιο εξωτικού σινεμά που γνώρισε η Δύση. Ταινίες που προσπαθούν να γεφυρώσουν την πλούσια παράδοση με τον απέριττο μοντερνισμό στη γραφή και τη θεματική. Βγαίνουν  από τη λήθη σπουδαίοι δημιουργοί του 20ου αιώνα, επισκιασμένοι στη Δύση (ή έστω παραγνωρισμένοι), τους οποίους ανακαλύπτουμε με καθυστέρηση όπως ο Μίκιο Ναρούζε και ο Κανέτο Σίντο στην τάξη των παλαιών δασκάλων και οι Γιοσισίγκε Γιόσιντα και Κον Ιστικάου από το λεγόμενο Νέο Κύμα της δεκαετίας του 60.

 

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες  στο Μουσείο

Πέμπτη 29  Νοεμβρίου 2018

 [21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης  & της ΦΕΞ  οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο.  Περισσότερες  πληροφορίες  στο  http://elmexanthis.blogspot.gr/   

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Εισαγωγή στην Προφορική Ιστορία»

Παρασκευή 30  Νοεμβρίου 2018  [201.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2018

Η Ένωση Προφορικής Ιστορίας και το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης συνδιοργανώνουν σεμινάριο σχετικά με τις αρχές και τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας. «Δεν υπάρχουν θέσεις συμμετοχής»

You may also like...