ΚΑΒΑΛΑ – Cosmopolis festival

ΚΑΒΑΛΑ COSMOPOLIS festival

 

 

 

 

Άρης Δρουκόπουλος & Γιάννης Κοτσώνης,
εργαστήριο «DIY – Φτιάχνουμε τα δικά μας μουσικά όργανα»

27, 28, 29, 30 Αυγούστου | 18:30 | Συμμετοχική Δράση στο Πάρκο Φαλήρου
Για παιδιά 10-13 ετών

Φτιάξ’ το μόνος/μόνη σου: Αυτό ακριβώς σημαίνει το DIY (Do It Yourself), και κάπως έτσι ξεκινά ένα δημιουργικό μουσικό εργαστήριο για παιδιά από 10 έως 13 ετών. Μαζί με καλλιτέχνες, τα παιδιά σχεδιάζουν και κατασκευάζουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα και όλη η ομάδα γίνεται μια μπάντα.
Βρίσκουν παλιές συσκευές στο σπίτι και τις «πειράζουν», γίνονται κατασκευαστές και τεχνικοί, ανακατεύονται με ηλεκτρονικά κυκλώματα και δίνουν νέα ζωή σε αντικείμενα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια, μπαίνοντας έτσι στον κόσμο του upcycling, δηλαδή της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης.

Τέσσερις τρίωρες συναντήσεις και παρουσίαση για γονείς και φίλους στην πέμπτη συνάντηση.

Συντελεστές: Άρης Δρουκόπουλος (Τεχνικός ήχου, Κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών ήχου/ηχείων) & Γιάννης Κοτσώνης (Μουσικός)
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο φεστιβάλ COSMOPOLIS με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση – πρόγραμμα «Εξωστρέφεια».

Η δράση αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος Interfaces. Με πρωτοβουλία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και με την υποστήριξη του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», το καινοτόμο πρότζεκτ Interfaces συνενώνει εννέα εταίρους από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και αποσκοπεί να φέρει τη σύγχρονη μουσική σε ένα εκτεταμένο φάσμα νέων ακροατηρίων στην Ευρώπη.
https://www.cosmopolisfestival.gr/show-item/diy-ftiachnoyme-ta-dika-mas-moysika-organa/

ΑΙΓΙΟ
ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ festival
Γιώτα Καλλιμάνη, Σταύρος Γασπαράτος,
Μαμ, Μαμ, ένα μαγικό δείπνο

19 Σεπτεμβρίου 2020 | 3 φορές μέσα στην ημέρα | κτίριο Κανελλόπουλου-Κριτσωταλάκη
Για παιδιά 2,5 έως 5 ετών

Ένα φανταστικό παιχνίδι-παράσταση για γονείς και βρέφη φτιαγμένο μέσα από έναν διάλογο μουσικής, χορευτών και σκηνικών στοιχείων. Σε ένα σπιτάκι αλλοιωμένης προοπτικής, δύο χορευτές με κινήσεις συμπιεσμένες, γκροτέσκες, παραμορφωμένες και γρήγορες, δημιουργούν ένα σύμπαν μιας άλλης βαρύτητας, σαν να ήταν χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Το καλωδιωμένο σκηνικό κάνει τους χορευτές και τα αντικείμενα εκτελεστές της μουσικής παρτιτούρας προσκαλώντας σε ένα δείπνο αλά Μπάστερ Κήτον. Σε αυτό το παιχνίδι, όλα αποκτούν δύο όψεις: μια πραγματική και μια ονειρική. Η παράσταση ανέβηκε στο πλαίσιο του Big Bang Festival 2, τον Μάιο του 2016 στη Στέγη.

Χορογραφία: Παναγιώτα Καλλιμάνη
Χορευτές: Παναγιώτα Καλλιμάνη, Τάσος Καραχανίδης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σκηνικά: Μαρία Ταυλαρίου, Χαρά Αδαμοπούλου
Κοστούμια: Παναγιώτα Καλλιμάνη, Μαρία Ταυλαρίου, Νέλλα Ιωάννου
Φώτα: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Studio 123
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Γιώτα Καλλιμάνη, εργαστήριο «Σώμα και αντικείμενο»
Παράλληλη δράση της παράστασης Μαμ Μαμ, ένα μαγικό δείπνο
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, 10:30 – 13:00, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, 18:00 – 21:00
Διήμερο Εργαστήριο, διάρκεια κάθε συνάντησης: 3 ώρες
Απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς, περφόρμερ, χορευτές, χορογράφους, εμψυχωτές και γενικότερα σε επαγγελματίες που σχετίζονται με το σώμα.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε τρία στάδια. Το πρώτο είναι η προετοιμασία των σωμάτων (ζέσταμα), το δεύτερο η μετατροπή του σώματος του ηθοποιού/περφόρμερ σε σώμα κάποιου άλλου προσώπου ή και αντικειμένου και, τέλος, το τρίτο είναι η εξερεύνηση του σώματος ως εκφραστικού μέσου που δίνει υπόσταση στο αντικείμενο, το ανάγει σε άυλη/ποιητική οντότητα και συνομιλεί μαζί του.

Η παράσταση και το εργαστήριο πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση – πρόγραμμα «Εξωστρέφεια».

https://www.onassis.org/news/onassis-stegi-festivals-around-greece

Βάσω Βασιλάτου
Onassis Media Office
T. +30 213 0 178057
M +30 6942 257658
v.vasilatou@onassis.org
www.onassis.org

Κατερίνα Χορταριά-Ταμβάκη
Onassis Media Office
T. +30 213 0 178059
M +30 6942 257654
k.tamvaki@onassis.org
www.onassis.org

You may also like...