Κάτω Ηλιούπολη

Εγκαίνια νέου χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων στο πρώην κτίριο του ΟΤΕ
Ένας νέος χώρος, με καινοτόμο αντίληψη και πλήθος δραστηριοτήτων, εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 4/12/13, στην πόλη μας.
Πρόκειται για τον χώρο που στεγάζεται στο πρώην κτίριο του ΟΤΕ, στην Κάτω Ηλιούπολη, ο οποίος φιλοξενεί πλέον, σε ένα άνετο, σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον, τις διοικητικές υπηρεσίες του πολιτιστικού τμήματος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΗΛ), τις διοικητικές υπηρεσίες του Κέντρου Αγωγής, Φροντίδας & Αλληλεγγύης (ΚΑΦΑΔΗΛ), την Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, τα καλλιτεχνικά μας εργαστήρια και το ΚΕΠ Κ. Ηλιούπολης.
Σ’ αυτόν τον πολυχώρο δράσεων και υπηρεσιών, μπορεί ο δημότης να συνδυάσει την συναλλαγή του με τις εκεί διοικητικές υπηρεσίες και την διεκπεραίωση των σχετικών υποθέσεών του, με την χρήση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την παρακολούθηση των μαθημάτων των Εργαστηρίων Τέχνης και τη συμμετοχή του στις άλλες διοργανώσεις και δραστηριότητες, που θα αναπτύσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.  
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει επίσης δοθεί στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, η οποία πλέον διαθέτει, πέραν από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό τίτλων, πρόσβαση για όλους στις νέες τεχνολογίες, σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο με Η/Υ και ελεύθερη σύνδεση με το internet χώρο, καθώς και ηλεκτρονικό περίπτερο, μέσω του οποίου μπορεί οποιοσδήποτε να έχει δωρεάν πρόσβαση σε 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες και περιοδικά 101 χωρών, έχει εμπλουτίσει την λειτουργία της με πλήθος δράσεων για παιδιά και ενήλικες, που ανοίγουν δημιουργικούς δρόμους προσέγγισης του βιβλίου και της γνώσης, και έχει ενσωματώσει στην λειτουργία της μια νέα και πρωτοπόρο δραστηριότητα, το MediaLab, που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη, σε έναν ελκυστικό και άνετο χώρο, σχεδιασμένο με σύγχρονες αρχιτεκτονικές προδιαγραφές και υψηλή αισθητική, να κάνει  την δική του παραγωγή και επεξεργασία ενός video, να καταγράψει μια ψηφιακή ιστορία, να ηχογραφήσει ένα ραδιοφωνικό σποτ ή τραγούδι, ή να οργανώσει την δική του συνάντηση εργασίας ή διαλόγου με συναδέλφους ή συνεργάτες του. Στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι η αναβάθμιση της σχέσης των πολιτών όχι μόνο με το βιβλίο, αλλά γενικότερα με τον πολιτισμό και την μόρφωση, και η ένταξή τους σε μια διαδικασία διαρκούς ανταλλαγής και  συνάντησης  ανθρώπων, γνώσεων και ιδεών.
Ανάλογη είναι και η προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργίας των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Δήμου (εικαστικά και θεάτρου), τα οποία θα στεγαστούν στο νέο κτίριο, διαθέτοντας πλέον τον δικό τους χώρο, στον οποίο θα αναπτύσσουν απρόσκοπτα την καλλιτεχνική τους δημιουργία.
Η συγκέντρωση όλων αυτών των δράσεων σε έναν χώρο ευελπιστούμε πως, εκτός του ότι θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών μας,  θα μετατρέψει επιπλέον αυτόν τον χώρο σε σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και τόπο συνάντησης, ανθρώπινης επικοινωνίας και δημιουργικής συμμετοχής στην κοινωνική και πολιτισμική ζωή της πόλης μας, κάτι που και οι πολίτες επιζητούν, αλλά και οι ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής επιτάσσουν.
Σας καλούμε να γνωρίσετε τον νέο μας χώρο, και να ενημερωθείτε για τις δράσεις και υπηρεσίες που προσφέρει, την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στο πρώην κτίριο του ΟΤΕ, οδός Νικομάχου 18, Κ. Ηλιούπολη.

You may also like...