ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Διεθνής Ημέρα Μουσείων

ARXEIO09.30-11.00:
‘Εκκλησίες ασήμαντρες, αείκονες, αλειτούργητες ’
Ξενάγηση του κοινού στην περιοδική έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Πατέλη Εκκλησίες ασήμαντρες, αείκονες, αλειτούργητες, που φιλοξενείται στο χώρο του Ιστορικού Μουσείου .
11.30-12.30:
‘Ζωντανεύοντας παιδικές ιστορίες για την πόλη μας’:
Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος Φιλαναγνωσίας στο Μουσείο σε μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης (υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ευγενία Δουλάμη). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε.Π.Η. στο πλαίσιο μεταπτυχιακής εργασίας.
Επιμέλεια σχεδιασμού-υλοποίησης: Νεκταρία Ν. Ακίδου,  Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τ.Ε.Ε.Π.Η
Εποπτεύουσα καθηγήτρια: Αναστασία Φιλιπποπουλίτη,
Επίκουρη Καθηγήτρια Δ.Π.Θ στη Μουσειακή Αγωγή και Παιδαγωγικές Εφαρμογές.
12.30-13.00:
‘Γνωρίζοντας την πόλη μας’:
Περιήγηση των μαθητών του προγράμματος Φιλαναγνωσίας στο Μουσείο στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου, η οποία σχετίζεται με την ιστορία της πόλης.
14.30-15.30:
‘Μουσείο: ένας χώρος εμπειρίας’:
Παρουσίαση του μουσειοπαιδαγωγικού σχεδιασμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης. Η συγκεκριμένη παρουσίαση έχει προγραμματιστεί να γίνει στα πλαίσια μαθήματος Μουσειακής Αγωγής σε φοιτητές του Τ.Ε.Ε.Π.Η
Επιμέλεια παρουσίασης: Αγνή Λ. Καραγιάννη, Επιστημονικός συνεργάτης
17.30-18.30:
‘Μέσα από μία παλιά φωτογραφία’:
Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιστορικού Μουσείου σε παιδιά προσχολικής αγωγής (4-5 ετών)
18.45- 19.30:
‘Γνωρίζοντας την πόλη μας’:
Περιήγηση στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου που σχετίζεται με την ιστορία της πόλης. Αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα του μουσείου για μία γνωριμία με το παρελθόν και το παρόν των κτιρίων της πόλης μας. Η ξενάγηση αυτή απευθύνεται σε παιδιά πρωτοσχολικής αγωγής (7-9ετών)
20.00- 21.00:
‘Γνωρίζοντας την πόλη μας’:
Περιήγηση στον χώρο της μόνιμης έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου που σχετίζεται με την ιστορία της πόλης. Αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα του μουσείου για μία γνωριμία με το παρελθόν και το παρόν των κτιρίων της πόλης μας. Η ξενάγηση αυτή απευθύνεται σε ενηλίκους.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις απογευματινές ξεναγήσεις, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Γραμματεία του Ιστορικού Μουσείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
(ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα)
Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ,  με ελεύθερη είσοδο.

You may also like...