Σαββατοκύριακο 13 & 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 11.00 – 17.00
Η προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, πρωτοπόρος της νέο-αφήγησης στην Ελλάδα από το 1993 και σταθερή συνεργάτιδα του ΙΜΚ εδώ και χρόνια, μας μαθαίνει
• Πώς να διαβάζουμε την παρτιτούρα μιας ιστορίας και πώς να την ντύνουμε μουσικά
• Πώς να πειραματιζόμαστε με τη φωνή μας, με απλά μουσικά όργανα για να αναδείξουμε τη «μουσικότητα» και το ρυθμό ενός αφηγήματος.
• Ότι όλα μπορούν να είναι μουσική σε μια αφήγηση, με αυτοσχέδια μουσικά όργανα, ηχηρές κινήσεις, τραγουδίσματα, κουτάλες και τύμπανα..
Πιο συγκεκριμένα το Εργαστήρι δείχνει:
• Πώς να αντιλαμβανόμαστε το ρυθμό και τη μουσικότητα ενός αφηγήματος.
• Πώς κατανοούμε ότι το ίδιο μας το σώμα είναι ένα μουσικό όργανο.
• Πώς βρίσκουμε τον φυσικό μας τόνο στην ομιλία μας, ώστε να μην κουράζεται η φωνή.
• Πώς χρησιμοποιούμε τους ήχους των λέξεων για να ζωντανεύουμε την αφήγηση.
• Πώς το ίδιο μας το σώμα μπορεί να παράξει… μουσική.
• Πώς κουτιά, κουτάλες, πλαστικά μπουκάλια και άλλα πρωτότυπα «μουσικά όργανα» ζωντανεύουν μια αφήγηση.
• Πώς δημιουργούμε ρυθμό με το ακροατήριό μας και πώς εναρμονίζουμε ενεργειακά το χώρο και το κοινό με δονήσεις της φωνής μας.
Τα μουσικά όργανα παρέχει η συντονίστρια ή είναι αυτοσχέδια. Ευπρόσδεκτα και τα μουσικά όργανα αρκεί να γνωρίζετε να τα χρησιμοποιείτε.
Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Διάρκεια εργαστηρίων: 12 ώρες
Κόστος για κάθε workshop: 90 Ευρώ & 70 Ευρώ (άνεργοι / φοιτητές) – συμπεριλαμβάνονται τα υλικά.
Προαγορά πακέτου όλων των workshop: 320 Ευρώ & 250 Ευρώ (άνεργοι / φοιτητές).
Παρέχονται Βεβαιώσεις και βιβλιογραφία
Με συμμετοχές καλεσμένων – ειδικών από σχετικούς επαγγελματικούς χώρους.
Πληροφορίες: Σάσα Βούλγαρη 6972261037
sassa_v@otenet.gr, www.facebook.com/sassavoulgari
Η Σάσα Βούλγαρη με λίγα λόγια
Υποψήφια 2014 & 2015 της SCBWI – Greece για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award. Με σπουδές Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών, έχει αναπτύξει τη δική της μέθοδο εκπαίδευσης στην τεχνική της αφήγησης και στην δημιουργική γραφή. Από το 1995 πραγματοποιεί διαλέξεις και σεμινάρια και η μέθοδός της αναπτύσσεται συνεχώς και εφαρμόζεται σε πολλά και διαφορετικά επαγγελματικά αντικείμενα. Στην διδασκαλία της έχει ενσωματώσει την μοναδική μέθοδο φωνητικής αγωγής της αείμνηστης Μίρκας Γεμεντζάκη.
Έχει επιμορφώσει σε Πανεπιστήμια και σε Εκπαίδευση ιδιωτικής πρωτοβουλίας και έχει αφηγηθεί σε Πολιτιστικά Κέντρα, σε μεγάλα Μουσεία, σε σχολεία, βιβλιοθήκες κ.α. Τον Δεκέμβριο του 2013 με παραγγελία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δημιούργησε, σκηνοθέτησε και αφηγήθηκε στην παράσταση «Το Παραμύθι των Χριστουγέννων» στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ Το 1998 αφηγήθηκε 13 Ελληνικά παραμύθια στην ΕΡΤ1: «Ψέματα κι αλήθεια έτσι ειν΄ τα παραμύθια» σειρά με πολλές επαναλήψεις- η πρώτη Ελληνίδα αφηγήτρια με σειρά στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της έχει στραφεί στην μετα-μόρφωση της πανάρχαιας τέχνης της αφήγησης σε ένα σύγχρονο μοντέλο εκπαίδευσης και αυτογνωσίας με καινοτόμες εφαρμογές όπως είναι η ψηφιακή τεχνολογία, η σύγχρονη διδασκαλία οικονομικών και θετικών επιστημών, η συμβολή στην διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού σε εταιρείες, η σύνδεση με μεθόδους αυτογνωσίας, κ.α.