ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

sto_fos_tou_fegariou[1]Με την ευκαιρία της καθιερωμένης ετήσιας διοργάνωσης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκδηλώσεων τη βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία σε όλη την επικράτεια της χώρας μας, η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό του θεσμού προβάλλοντας σε τέσσερις αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013.
Συγκεκριμένα:
Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Ολύνθου στην Όλυνθο Χαλκιδικής και ο νέος στεγασμένος εκθεσιακός χώρος του νεκροταφείου της αρχαίας Ακάνθου, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό από τη δύση του ηλίου έως τις 24:00.
Στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και συγκεκριμένα μπροστά από την Κλασική Στοά, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με παρουσίαση έργων ελλήνων και ξένων συνθετών, που οργανώνεται από τον Δήμο Αριστοτέλη στο πλαίσιο του κύκλου πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Αριστοτέλεια 2013». Ανάμεσα στους συντελεστές της μουσικής παράστασης θα είναι ο Ηλίας Λιούγγος και η Σοφία Αβραμίδου, καθώς και χορωδίες του Δήμου Αριστοτέλη. Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 21:15.
Στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου του Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς, μουσική εκδήλωση. Η συναυλία θα περιλαμβάνει έργα ελλήνων συνθετών που πρόκειται να παρουσιάσει το μουσικό καλλιτεχνικό σύνολο «η πόλις», με μέλη και μουσικούς από το Νομό Κιλκίς. Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συναυλίας είναι στις 21:00.
Η είσοδος στους παραπάνω χώρους είναι ελεύθερη.

You may also like...