Ιούνιος στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssΕργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τον Ιούνιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Πολύχρωμα Σάββατα Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών Τα ζεστά Σάββατα του Ιουνίου ελάτε να δροσιστούμε στην αυλή του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παρέα με τα καλοκαιρινά μας βιβλία, θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε και θα κάνουμε πολλές κατασκευές. Σάββατο 4 Ιουνίου 12:00-13:00 Ένα σποράκι καρπουζιού. Στο εργαστήρι θα προσεγγίσουμε μαθηματικές έννοιες και θα κάνουμε όμορφες κατασκευές. Σάββατο 11 Ιουνίου 12:00-13:00 Μήλα γύρω γύρω, στη μέση πορτοκάλι. Ένα δημιουργικό εργαστήρι για το σεβασμό της διαφορετικότητας. Σάββατο 18 Ιουνίου 12:00-13:00  Οχ χταπόδι λάθος πόδι! Διασκεδαστικό βιβλίο με πολλές κατασκευές και έμφαση στις μαθηματικές έννοιες. Σάββατο 25 Ιουνίου 12:00-13:00 Ανάποδα. Μήπως όταν είσαι ανάποδα βλέπεις πιο καθαρά; Μια όμορφη ιστορία με βαθειά νοήματα. Διάρκεια 60 λεπτά Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Αναστασία Ιορδάνη – Ελένη Αντωνοπούλου, Παιδαγωγοί Κόστος Συμμετοχής: 12€ Έκπτωση 10% για αδέρφια Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά) Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341 Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο Μαγικά Πειράματα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5 έως 8 ετών Μέσω του εργαστηρίου «Φυσικών Επιστημών» επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ).

Κυριακή 5 Ιουνίου 12:30 Τι σχήμα έχουν οι σαπουνόφουσκες;

Σας περιμένουμε σε ένα διαφορετικό εργαστήρι, άκρως καλοκαιρινό, για να πειραματιστούμε και να μάθουμε τα πάντα για τις σαπουνόφουσκες και τον αέρα που περιέχουν. Φορέστε τα πιο άνετα ρούχα και ετοιμαστείτε να φτιάξουμε τα πιο περίεργα εργαλεία παραγωγής σαπουνόφουσκας.

Κυριακή 12 Ιουνίου 12:30 Τι σχέση έχει ο Leonardo da Vinci με τα υποβρύχια;

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Leonardo da Vinci με την τεχνολογία των υποβρυχίων; Σε αυτό το εργαστήρι θα μάθουμε τα πάντα για τα υποβρύχια το μηχανισμό λειτουργίας τους, τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα και θα πραγματοποιήσουμε ένα εικονικό ταξίδι με υποβρύχιο. Στη συνέχεια θα κατασκευάσουμε το δικό μας υποβρύχιο σύστημα και θα πειραματιστούμε με αυτό

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Κυριακή 5,12 Ιουνίου 11:00-13:30

Μια διαφορετική ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

για παιδιά 4-8 ετών

Μια διαφορετική ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων! Μέσα από το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! Hκουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Κόστος Συμμετοχής: 20€
Διάρκεια: 2,5 ώρες

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη
Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης

 

You may also like...