ΙΟΥΝΙΟΣ 2021-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

Συνεχίζεται με επιτυχία η σχολική εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΑΜΘ: «Στην αρχαία Θεσσαλονίκη, τον καιρό της πανδημίας».

Αντλώντας έμπνευση από τη σημερινή πανδημία, το πρόγραμμα μεταφέρει τα παιδιά στο 165 μ.Χ., όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη η διαβόητη «Επιδημία των Αντωνίνων».

Μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων και ανακάλυψης, τα αντικείμενα των συλλογών μας ταξιδεύουν τα παιδιά στο παρελθόν και  γίνονται η αφορμή να μιλήσουμε για την ανάγκη της ατομικής ευθύνης, της κοινωνικής συνοχής και του ορθολογισμού στην αντιμετώπιση των κρίσεων κάθε είδους.

Ο εκπαιδευτικός φάκελος είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα μας αλλά και στο αποθετήριο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.

Το πρόγραμμα προσφέρεται για εφαρμογή στη σχολική αίθουσα από τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πανελλαδικά.

Μάθετε περισσότερα

ΧΡΩΜAΤIΖΩ ΤΗΝ AΡΧAΙOΤΗΤA
Ψηφιακή δράση ζωγραφικής με έμπνευση από την προϊστορική συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

3 Δεκεμβρίου 2020 – 30 Ιουνίου 2021

Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα, μέσα από προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι να φτιάξουν τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από αρχαιότητες του Μουσείου.

Μάθετε περισσότερα

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021
Χώρος: Διαδίκτυο Ώρα έναρξης: 19:00

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
«Σκοτεινό Ασανσέρ»

Μάθετε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μείνετε συνδεδεμένοι με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης!
www.amth.gr

You may also like...