Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiGROS PLAN 4-7 Φεβρουαρίου Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας (Μητροπόλεως 23, Αθήνα, Μετρό Σύνταγμα) Ο κινηματογράφος στα χέρια σου! Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Ih5KNgyMrbk Από τις 4-7 Φεβρουαρίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας το Gros Plan θα παρουσιάσει με ελεύθερη είσοδο 8 αποκλειστικές πρεμιέρες διεθνών ταινιών σε ένα ειδικά επιλεγμένο σινεφίλ κοινό (150 άτομα/προβολή) που θα πρέπει δηλώσει απαραίτητα συμμετοχή αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα του Gros Plan, www.grosplan.gr Βλέπεις ταινία! Ψηφίζεις! Βραβεύεις! Το σινεφίλ κοινό που θα επιλεχθεί θα κληθεί να παρακολουθήσει, να αξιολογήσει, να ψηφίσει και να βραβεύσει τις ταινίες. Ο κινηματογράφος στα χέρια σου! Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων του κοινού θα δημοσιοποιηθούν στους Έλληνες διανομείς κινηματογραφικών ταινιών καθώς και στους διοργανωτές κινηματογραφικών φεστιβάλ με σκοπό οι ταινίες να αποκτήσουν διανομή στην Ελλάδα κι έτσι το κοινό έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το κινηματογραφικό τοπίο της!

Παράλληλες Δράσεις
Είσαι νέος δημιουργός/κινηματογραφιστής; Θα γίνει ειδικό masterclass με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες με καλεσμένο από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα Eye on Films (EoF) για την στήριξη νέων δημιουργών που θα προσφέρει πρακτικές συμβουλές για διανομή και χρηματοδότηση της ταινίας σου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο! Εισηγήτρια του masterclass θα είναι η Gaelle Simonetti, εκπρόσωπος της πλατφόρμας EyeonFilms. Η πλατφόρμα Eye on Films (EoF) είναι μια πλατφόρμα υποστήριξης για την διάχυση των πρώτων και δεύτερων ταινιών από ανερχόμενους σκηνοθέτες σε ένα δίκτυο συνεργατών τους που περιλαμβάνει φεστιβάλ, διανομείς, ΜΜΕ, ιδρύματα, πλατφόρμες VOD, κ.α. και επίσης διασφαλίζει την διανομή και την εκμετάλλευσή των ταινιών που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα. Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε το 2011 από την Wide και με την υποστήριξη του Creative Europe, η Eye on Films μετράει πάνω από 120 διεθνείς συνεργάτες, ανάμεσά τους 52 φεστιβάλ σε πάνω από 40 χώρες και με ένα κατάλογο με πάνω από 70 ταινίες. Κάνουν δράσεις ώστε να αυξήσουν την ορατότητα του ανεξάρτητου κινηματογράφου, ειδικά μέσα από πειραματισμούς με τις δυνατότητες του διαδικτύου με συνεργασίες με πλατφόρμες VOD και με το προσωπικό τους κανάλι Eyeflick.net.

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο masterclass εδώ: http://grosplan.gr/kalesmeni-ke-masterclass/

Petit Plan

Παράλληλα με το Gros Plan θα ξεκινήσει και η δράση Petit Plan, όπου θα γίνουν αποκλειστικές προβολές για εφηβικό κοινό ηλικίας 15-18 σε συνεργασία με Λύκεια της Αττικής. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στο εφηβικό κοινό να εκφράσει τη γνώμη του για τον ανεξάρτητο κινηματογράφο και, μέσω της κριτικής του, να συμβάλει στη διαμόρφωση του. Η δράση είναι σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή δράση Eye to Eye.

Αν εκπροσωπείτε κάποιο σχολείο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τις προβολές του Petit Plan εδώ:http://grosplan.gr/petit-plan/

Για να γίνεις μέρος των αποκλειστικών προβολών πρέπει να δηλώσετε αυστηρά συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα του Gros Plan http://grosplan.gr/dilose-simmetochi/ έως τις 25 Ιανουαρίου 2016

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.grosplan.gr

You may also like...