ιεθνής Διαγωνισμός για γυναίκες–μαέστρους “La Maestra”

LA MAESTRA

Διεθνής Διαγωνισμός

για γυναίκες–μαέστρους

 Από 16 έως 19 Μαρτίου 2020 στο Παρίσι

 

 

 

Υποβολή αιτήσεων

έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2019

 

Philharmonie de Paris

Paris Mozart Orchestra

 

Με την υποστήριξη

ECHO–Ευρωπαϊκός Οργανισμός

Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής

 

 

Η διεύθυνση ορχήστρας είναι γένους θηλυκού! Τα διακεκριμένα σύνολα Philharmonie de Paris και Paris Mozart Orchestra συνεργάζονται στη διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού LA MAESTRA για γυναίκες μαέστρους που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ECHO), ενός πολιτιστικού φορέα που στοχεύει στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην προώθηση των ανταλλαγών, στον οποίο συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου 2020, απευθύνεται σε γυναίκες αρχιμουσικούς με αποδεδειγμένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο της διεύθυνσης ορχήστρας και δεν έχει όριο ηλικίας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Οι τρεις νικήτριες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα (πρώτο βραβείο: 20.000 ευρώ, δεύτερο βραβείο: 10.000 ευρώ και τρίτο βραβείο: 5.000 ευρώ), ενώ θα απασχοληθούν επαγγελματικά επί δύο χρόνια από τους γάλλους και τους διεθνείς συνεργάτες της Philharmonie de Paris και της Paris Mozart Orchestra.

 

Η διοργάνωση του διαγωνισμού LA MAESTRA εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης πρωτοβουλίας του ΕCHO για την προώθηση της ισότητας των φύλων στη διεύθυνση ορχήστρας. Ήδη, ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής, κατά την περίοδο 2017–2022, εφαρμόζει ποσοστώσεις 50/50 μεταξύ ανδρών και γυναικών καλλιτεχνών που λαμβάνουν μέρος στη σειρά συναυλιών Rising Stars, –η οποία φιλοξενήθηκε επί μακρόν στο Μέγαρο και ανέδειξε σημαντικούς ανατέλλοντες αστέρες του μουσικού στερεώματος–, ενώ έχει ζητήσει να συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον ένα έργο μίας γυναίκας συνθέτριας στα προγράμματα που παρουσιάζονται στη σειρά Rising Stars.

 

Στην επιτροπή επιλογής του διεθνούς διαγωνισμού LA MAESTRA συμμετέχουν οι: François-Xavier Roth, Claire Gibault, Laurent Bayle και Graciane Finzi.

 

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους: Deborah Borda, Claire Gibault, Pablo Heras-Casado, Valentina Peleggi, Yutaka Sado, Sian Edwards και Atso Almila.

 

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες

 https://lamaestra-competition.com/?lang=en

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/

You may also like...