ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ένα ταξίδι μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του Αντονιόνι – Αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του (1912 – 2012)

LO SGUARDO DI MICHELANGELO [Tαινία μικρού μήκους του Michelangelo Antonioni] & IL DESERTO ROSSO [Δραματική]

b_7973_deserto_rosso_main_webΤετάρτη 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ / 21:00
LO SGUARDO DI MICHELANGELO

Tαινία μικρού μήκους του Michelangelo Antonioni
Γλώσσα: ιταλικά. Υπότιτλοι: ελληνικοί
Ιταλία 2004 / 15’
Σε ηλικία 92 ετών ο Αntonioni κάνει το ντεμπούτο του ως ηθοποιός για να συναντήσει στη ρωμαϊκή εκκλησία San Pietro in Vincoli τον Μωυσή του Michelangelo Buonarroti, με τον οποίο «συνδιαλέγεται» για την αθανασία της τέχνης.

IL DESERTO ROSSO

Σκηνοθεσία: Michelangelo Antonioni. Πρωταγωνιστούν: Monica Vitti, Richard Harris, Carlo Chionetti, Xenia Valderi, Rita Renoir.
Δραματική. Ιταλία, Γαλλία 1964 / 120’
Γλώσσα: ιταλικά. Υπότιτλοι: ελληνικοί

Mία νέα γυναίκα, ανικανοποίητη από την κοινωνική και αισθηματική ζωή της, προσπαθεί να ξεφύγει από την κατάσταση κρίσης στην οποία βρίσκεται απατώντας το σύζυγό της και επιχειρώντας να δραπετεύσει από την πόλη όπου ζει, τη Ραβένα, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μία βιομηχανική έρημο.

Η ταινία απέσπασε το 1964 το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Ένα ταξίδι μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του Αντονιόνι
Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (1912 – 2012)

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ [5/2/2013]
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ [6-13/2/2013]

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2012 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του Michelangelo Antonioni. Τα εξήντα από αυτά τα αφιέρωσε στον κινηματογράφο ως καλλιτέχνης της εικόνας δημιουργώντας δεκαέξι ταινίες μεγάλου μήκους, δεκαπέντε μικρού μήκους και αποσπώντας πάνω από εκατόν πενήντα βραβεία. Το τελευταίο, το Όσκαρ για το σύνολο της κινηματογραφικής του καριέρας, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο κινηματογράφος του- που είχε ήδη υπερβεί τα εθνικά σύνορα, όταν το ιταλικό σινεμά ακόμα προσπαθούσε να γιατρέψει τις πληγές του – είχε φτάσει εκεί όπου λίγοι στην Ιταλία πίστευαν ότι θα τα κατάφερνε.

Ο Αntonioni είναι ίσως ένας από τους ελάχιστους δημιουργούς προσφιλής στους νέους, οι ταινίες του οποίου βλέπονται και ξαναβλέπονται συνεχώς σε ρετροσπεκτίβες αφιερωμένες προς τιμήν του κάθε χρόνο παντού, ενώ έχει λάβει, μεταξύ των άλλων Ιταλών δημιουργών, την πιο πλούσια λογοτεχνική κριτική ανά τον κόσμο. Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε που το “Progetto Antonioni” με την επανέκδοση του συνόλου του έργου του, σε επιμέλεια του Carlo di Carlo, παρουσιάστηκε στο 41ο Φεστιβάλ Καννών για να ολοκληρωθεί, μετά από πέντε χρόνια και είκοσι δύο διεθνείς συναντήσεις, με τις σημαντικές εκδηλώσεις για τα ογδοηκοστά του γενέθλιά στο Μουσείο του Λούβρου και στη Γαλλική Ταινιοθήκη, στο Lincoln Center και στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, στο Palazzo delle Esposizioni στη Ρώμη και στη Φεράρα με τη μεγάλη έκθεση έργων ζωγραφικής του και τα εγκαίνια του μελλοντικού Μουσείου Αntonioni.

Τα ντοκιμαντέρ, καθώς και οι ταινίες που παρουσιάζονται τώρα ξανά στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και σε συνεργασία με το Megaron Plus και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θα συμβάλουν ακόμα μία φορά στο να κρατήσουν ζωντανό το μοναδικό και απαράμιλλο βλέμμα ενός από τους Μετρ του Μοντερνισμού.

Ώρα: 21:00

Η Προπώληση Ξεκίνησε
Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας:
210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση/ προβολή.
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα PUBLIC εκτός από τα καταστήματα στο Αιγάλεω, στη Ν. Ερυθραία & στην Αγ. Παρασκευή

Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00
Καθημερινές, 09:00 – 21:00
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Εισιτήρια:
€3 [ανά ημέρα προβολής]

 

 

 

 

 
 
 

You may also like...