• Χωρίς κατηγορία

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ 2 ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΟΥ ΜΕΤΡ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
BUSTER KEATON
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013, στις 22:00
1η ΤΑΙΝΙΑ: “Sherlock Junior” του Buster Keaton  (1924-44’)

&
2η ΤΑΙΝΙΑ: “Η Κατσίκα” του Buster Keaton  (1921-23’)
Με την πρωτότυπη μουσική του ΟΡΕΣΤΗ ΜΩΡΑΪΤΗ

1η ΤΑΙΝΙΑ: “Sherlock Junior” του Buster Keaton  (1924-44’)
Με την πρωτότυπη μουσική του ΟΡΕΣΤΗ
ΜΩΡΑΪΤΗ
Σκηνοθέτης: Buster Keaton
Ηθοποιοί: Buster Keaton, Kathryn McGuire, Joe Keaton
Πιάνο: Ορέστης Μωραΐτης

Ένας μηχανικός προβολής μελετά για να γίνει ντεντέκτιβ και είναι ερωτευμένος με μια νεαρή κυρία. Όταν της κάνει πρόταση γάμου, ο αντίζηλος του κλέβει το ρολόι με αλυσίδα του πατέρα του και τον κατηγορεί. Ο απογοητευμένος μηχανικός προβολών επιστρέφει στην δουλειά του και καθώς προβάλλει μια ταινία, ονειρεύεται ότι είναι ντεντέκτιβ της ιστορίας. Στο μεταξύ, το κορίτσι ανακαλύπτει την αλήθεια και αθωώνει το νεαρό μηχανικό προβολών στο πατέρα της.

2η ΤΑΙΝΙΑ: “Η Κατσίκα” του Buster Keaton  (1921-23’)
Με την πρωτότυπη μουσική του ΟΡΕΣΤΗ
ΜΩΡΑΪΤΗ
Σκηνοθέτης: Buster Keaton
Ηθοποιοί: Buster Keaton, Virginia Fox, Joe Roberts
Sound Design, Πιάνο: Ορέστης Μωραΐτης

Μια σειρά από περιπέτειες αρχίζει ύστερα από ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης ο κόσμος μπερδεύει το πρόσωπο του Buster με αυτό του Dead Shot Dan, ενός μοχθηρού κακοποιού.

—–

ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Ο Ορέστης Μωραΐτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο «Εθνικό Ωδείο» και το Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» με τη Λάουρα Γκίνη και στο «Αττικό Ωδείο» με την Ριρή Ευθυμίου.
Επίσης, Αρμονία, Αντίστιξη και Φούγκα στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» με το Νίκο Ντρέλα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας στο Ωδείο «Όπερα» με καθηγητή τον ηχολήπτη Δημήτρη Δώδη και ενορχήστρωσης με το συνθέτη και μαέστρο Τζικ Νακασιάν στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας». «Music for media – film scoring» και «Ανάλυση soundtrack» με καθηγητή τον Αλέξανδρο Μούζα. Ιδιαίτερα μαθήματα Τζαζ πιάνου με τον Παντελή Μπενετάτο. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σταθερά στα αφιερώματα του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» για τον βωβό κινηματογράφο.

You may also like...