• Χωρίς κατηγορία

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

EΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ EΡΓΟΥ

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει
Εργαστήρι Συγγραφής Θεατρικού Έργου με την Νίνα Ράπη

Η συγγραφέας Νίνα Ράπη, θα πραγματοποιήσει Εργαστήριο Συγγραφής Θεατρικού Έργου στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Μια εισαγωγική σειρά μαθημάτων όπου θα εστιαστούμε στη μικρή φόρμα, τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες της.
Θα εξερευνήσουμε τις βασικές αρχές θεατρικής γραφής όπως θεματική/ιδέες, χαρακτηρολογία, διάλογο, κατασκευή σκηνών, δομή, ύφος – με παρουσιάσεις, ασκήσεις και ανάλυση κειμένων του σύγχρονου και κλασσικού θεάτρου.

Θα αναφερθούμε επίσης στα υπόλοιπα στοιχεία μιας θεατρικής παράστασης όπως σκηνογραφία/σκηνικά, μουσική, φωτισμό και άλλα οπτικό-ακουστικά μέσα και πως αυτά συνεισφέρουν στη θεατρική γραφή, στο σύνολο της.

Σημαντικό μέρος του εργαστηρίου θα αφιερωθεί στην εποικοδομητική κριτική – σε αναγνώσεις/συζητήσεις/ανάλυση των κειμένων των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα καθοδηγηθούν στην ανάπτυξη και ολοκλήρωση ενός θεατρικού έργου μικρής διαρκείας, 10-20 λεπτών. Ο κύκλος θα κλείσει με  μια μικρή παρουσίαση των έργων ή αποσπασμάτων τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια σεμιναρίου: από 02 Οκτωβρίου έως 06 Νοεμβρίου (έξι συναντήσεις)
Ημέρα σεμιναρίου: Τετάρτη
Ώρες Σεμιναρίου: 18.00 – 21.00
Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Για τα μέλη του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.: 80€
Για μη μέλη του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.: 100€

Επικοινωνία:
Tηλ: 210 330 3149
E-mail: office@hellastheatre.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή, 12:30 -16:30

Αποστολή ενδιαφέροντος έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο: office@hellastheatre.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΝΑΣ ΡΑΠΗ
Η Νίνα Ράπη γράφει θεατρικά και διηγήματα. Τα θεατρικά της, που συμπεριλαμβάνουν τα Kiss the Shadow, Angelstate, Edgewise, Reasons to Hide, Lovers, Ithaca, καθώς και τα μονόπρακτα της, έχουν βραβευτεί, παρασταθεί ή αναγνωσθεί στην Αγγλία (θέατρα Gielgud, Soho, Lyric & Southbank Centre μεταξύ άλλων), Αμερική, Πορτογαλία, Ινδία – και στην Ελλάδα, στο Εθνικό θέατρο (Αναλόγια 2010). Διηγήματα της έχουν δημοσιευτεί στην Αγγλία, Αμερική και  Ελλάδα.  Δίδαξε Δημιουργική/Θεατρική Γραφή στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Greenwich για πολλά χρόνια. Διετέλεσε επίσης Ιδρύτρια και Αρχισυντάκρια του πρωτοποριακού περιοδικού Brand Literary Magazine.

You may also like...