ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Εργαστήριο Στιχουργικής σε επιμέλεια Νίκου Μωραΐτη [Β’ ΚΥΚΛΟΣ]

stixourgikiΕργαστήριο Στιχουργικής
σε επιμέλεια Νίκου Μωραΐτη
[2ος ΚΥΚΛΟΣ]

Μετά την επιτυχία του Α’ κύκλου, το «Εργαστήριο Στιχουργικής» ανοίγει ξανά τις πόρτες του το Μάρτιο 2013.
Πώς μπορεί η ερασιτεχνική έκφραση να γίνει επαγγελματική ενασχόληση;
Πώς μπορεί το ταλέντο να αποκτήσει σχήμα;
Πώς γράφει κανείς στίχο για τη δισκογραφία του σήμερα;
Ποιες είναι οι γνώσεις και η κατάρτιση που απαιτούνται;

Ερωτήματα που συναντά κάθε νέος στιχουργός απαντώνται στο πλαίσιο του εργαστηρίου στιχουργικής, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με σκοπό την ουσιαστική επαφή με τον στίχο.
Το εργαστήριο είναι μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικού περιεχομένου υπό την επιμέλεια του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη, ενός αναγνωρισμένου στιχουργού, ο οποίος από το 1997 έως σήμερα διαθέτει περισσότερα από 250 δημοσιευμένα τραγούδια στο ενεργητικό του και συνεργασίες με μερικά από τα σημαντικότερα πρόσωπα της σύγχρονης δισκογραφίας.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσοι γράφουν ερασιτεχνικά στίχο ή ενδιαφέρονται για τον στίχο στο τραγούδι και στους οποίους δίνεται η δυνατότητα εμβάθυνσης και περαιτέρω τριβής με το αντικείμενο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 συναντήσεις, μία ανά εβδομάδα, στις οποίες προσεγγίζεται η στιχουργική τέχνη μέσα από τη διαδραστική σχέση των μελών της ομάδας.
Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν:
•    Αναλύσεις στίχων σημαντικών στιχουργών, όχι μέσω μιας φιλολογικής προσέγγισης αλλά κυρίως με βάση τη θέση τους στο ελληνικό τραγούδι.
•    Συζητήσεις της ομάδας γύρω από στίχους που έχουν γράψει τα μέλη της.
•    Αναθέσεις στα μέλη της ομάδας συγγραφής στίχου πάνω σε προκαθορισμένη θεματική.
•    Δοκιμές των μελών της ομάδας να γράψουν στίχο πάνω σε μελωδίες που θα τους δοθούν.
•    Μελοποιήσεις στίχων της ομάδας από συνεργαζόμενους συνθέτες.
•    Επισκέψεις και ομιλίες σημαντικών προσώπων του τραγουδιού και της δισκογραφίας (Στιχουργοί, συνθέτες, τραγουδιστές, παραγωγοί δίσκων, στελέχη δισκογραφικών εταιριών και ραδιοφωνικοί παραγωγοί).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα ταμεία του Ιδρύματος στο τηλ. 210 3418579 από Δευτέρα έως και Παρασκευή 11:00 – 14:00 ή στο Email: info@mcf.gr.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Βιογραφικά Στοιχεία
Ο Νίκος Μωραΐτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε Τύπο, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έχει υπάρξει αρχισυντάκτης στις εκπομπές του Λευτέρη Παπαδόπουλου και του Νίκου Κυπουργού για την κρατική τηλεόραση.
Ως στιχουργός έχει γράψει για τις φωνές των: Ελευθερίας Αρβανιτάκη, Δήμητρας Γαλάνη, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Βίκυς Μοσχολιού, Γιώργου Νταλάρα, Χαρούλας Αλεξίου, Δημήτρη Μητροπάνου, Γιάννη Πάριου, Γιάννη Κότσιρα, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Αντώνη Ρέμου, Έλλης Πασπαλά, Ελένης Τσαλιγοπούλου, Κώστα Μακεδόνα Ανδριάνας Μπάμπαλη, Ελεωνόρας Ζουγανέλη κ.α.
Μερικά από τα τραγούδια του είναι:
«Ο άγγελός μου», «Μην ορκίζεσαι», Δε μιλώ για μια νύχτα εγώ», «Δε φεύγω», «Σβήσε το φεγγάρι», «Τα χάρτινα», «Χέρια ψηλά», «Και πάλι παιδί», «Σε θέλω εδώ», «Κλειστά τα στόματα», «Κούκλα σπασμένη», «Εγώ για σένα», «Κάνε το χειμώνα καλοκαίρι» «Η αγάπη που πάει», «Τα Σάββατα», «Δες καθαρά» κ.α.

Έναρξη Εργαστηρίου:
Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013
Ημέρες Εργαστηρίου: Κάθε Σάββατο (12:00 – 14:00), στη Διάρκεια Μαρτίου – Μαΐου 2013
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα ταμεία του Ιδρύματος στο τηλ. 210 3418579 από Δευτέρα έως και Παρασκευή 11:00 – 14:00 ή στο Email: info@mcf.gr.
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος Συμμετοχής: €300 [12 Συναντήσεις, μία ανά εβδομάδα, στη Διάρκεια 3 Μηνών]

 

 

You may also like...