ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ σε συνεργασία με την Unima Ελλάς

zaxaro_004Ο Ζαχαροζυμωμένος από το Εικαστικό Θεάτρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»Εικαστικό Θεάτρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»
Ο Ζαχαροζυμωμένος
Η Ταρώ θα πλάσει τον ιδανικό σύντροφο των ονείρων της, τον Ζαχαροζυμωμένο, από ζυμάρι. Όμως, όταν θα παραβεί την μοναδική του επιθυμία, θα τον χάσει. Αναζητώντας τον, ωριμάζει σαν γυναίκα, για να ξανασμίξουν για πάντα, δημιουργώντας την δική τους ευτυχισμένη οικογένεια.

Μια performance για παιδικό και ενήλικο κοινό, με ηθοποιό και κούκλες. Ένα μαγικό ταξίδι σ’ ένα εικαστικό, μουσικό, ποιητικό παραμύθι με παιδική φρεσκάδα, χιούμορ και ευαισθησία.
Ηθοποιός, ανθρώπινης διάστασης κούκλα, κούκλα Muppet σε συνδυασμό με μέλη ανθρώπινου σώματος, γαντόκουκλες, μικρές κούκλες άμεσης κίνησης, δισδιάστατες φιγούρες και μηχανικά παιχνίδια, δακτυλόκουκλες, σ’ έναν χορό μεταξύ σώματος, σκηνικού και κούκλας, γεννάν την παραμυθένια ατμόσφαιρα.
σε συνεργασία με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και με επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ.

«Ο Ζαχαροζυμωμένος» Βασισμένο στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης: «Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος» σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου (Εκδόσεις Πατάκη).

Λίγα λόγια για το θίασο
Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη, πτυχιούχο της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας (E.S.N.A.M. Charleville-Mezières, Γαλλία), με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Προτείνει ένα θέαμα με συνδυασμό δράσης κούκλας και ηθοποιού, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο.
Οι παραστάσεις της προσεγγίζουν τον θεατή (παιδί ή Ενήλικα) με τρόπο διαφορετικό από το θέατρο λόγου, λειτουργώντας μέσα από τη γλώσσα της εικόνας, του συμβόλου, του αρχετύπου, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα. Οι κούκλες της είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.
Έχει κάνει δεκατέσσερις θεατρικές παραγωγές σε Αθηναϊκά Θέατρα (Εθνικό θέατρο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, κ.α.), παρουσιάσεις σε φεστιβάλ Ελληνικά και Διεθνή (με τιμητικά βραβεία), δήμους και σχολεία. Παραδίδει σεμινάρια και αναλαμβάνει κατασκευές. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Διεθνή φεστιβάλ:
Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κούκλας του Charleville, Γαλλία, 1997
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Καΐρου, 1999 (πρόταση για βραβείο Καλύτερος Γυναικείος Ρόλος)
Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Θεάτρου Κούκλας, Γάνδη Βέλγιο, 2000
Theaterszene Europa – Κολωνία, 2001
Διεθνές Φεστιβάλ, Ρουμανία, 2006 (Βραβείο Αυθεντικής Σκηνογραφίας)
Διεθνές Φεστιβάλ Πόγραδετς, Αλβανία, 2006
Φεστιβάλ Βαλίτσας, Πολωνία, 2007

Διάρκεια:60 λεπτά
Ηλικίες Κοινού:παιδιά από 4 ετών και ενήλικες

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, ερμηνεία, κατασκευή κούκλας – κοστουμιού- σκηνικού:Εμμανουέλα Καποκάκη
Μουσική σύνθεση:Κώστας Mπεβεράτος
Φωτισμοί:Τάσος Παλαιορούτας
Τραγούδι (ηχογραφημένο):Ευτυχία Φαναριώτη

 

 

You may also like...