ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ένα σκληρό, σύγχρονο έργο, βασισμένο στη ζωή και το έργο του Ζαν Ζενέ
«ΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 2» (Μια παράσταση σε εξέλιξη) σε κείμενο και σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη

b_7984_kyriakoskosmidhsweb«ΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 2»
(Μια παράσταση σε εξέλιξη)
Ένα σκληρό, σύγχρονο έργο, βασισμένο στη ζωή και το έργο του Ζαν Ζενέ
Από Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου έως και Κυριακή 3 Μαρτίου 2013
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:30

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω της 24ωρης Γενικής Απεργίας που προκηρύχθηκε για την Τετάρτη 20/2/2013 η πρεμιέρα της παράστασης «ΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 2» μεταφέρεται για την Πέμπτη 21/2/2013

Από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 επαναλαμβάνεται στο γκαράζ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ η παράσταση «ΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 2» σε κείμενο και σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη. Ένα σκληρό, σύγχρονο έργο, βασισμένο στη ζωή και το έργο του Ζαν Ζενέ.
Το έργο εκτυλίσσεται στη φυλακή όπου ο έγκλειστος για πολλοστή φορά, Ζενέ, προσπαθεί να τελειώσει ένα βιβλιο. Οι ήρωες ξεπηδούν απ’ την φαντασία του, παίρνουν σάρκα και οστά, ζουν την δική τους ζωή στο περιθώριο, μισούν και λατρεύουν τον δημιουργό τους. Η πραγματικότητα και η φαντασία του συγγραφέα μπλέκονται τόσο, που αδυνατείς να καταλάβεις ποια είναι ποια. Ο κόσμος του Ζενέ – πιο επίκαιρος από ποτέ σήμερα- γίνεται ο καθρέφτης του κόσμου μας.

Ο ΖΑΝ ΖΕΝΕ μας ξεναγεί στο περιθώριο της ανθρώπινης κοινωνίας, σ’ αυτά που μας πληγώνουν, μας τρομάζουν, μας έλκουν και μας απωθούν ταυτόχρονα, μόνη βοήθεια στο ταξίδι μας οι ανθρώπινες άξιες που θα αναδυθούν, μόνο καταφύγιο ο εαυτός μας, μόνη ελπίδα η κατανόηση ότι τελικά ο καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει.

Υπάρχει δικαιοσύνη σ’ αυτόν τον κόσμο;
Υπάρχει επιβράβευση και τιμωρία;
Οι κακοί βρίσκονται στη φυλακή και οι καλοί δικαιώνονται

 
 
 
 

;

 

 

You may also like...