‘Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

GIORGOS_MANIOTIS_2b[1]Παρουσίαση Βιβλίου
“ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ”
ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΙΩΤΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  φιλοξενεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, στις 20:30, μία συνάντηση με τον συγγραφέα Γιώργο Μανιώτη και το καινούργιο του βιβλίο “ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ”, Εκδόσεις Ψυχογιός.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Βαγγέλης Χρόνης και η Κατερίνα Ακριβοπούλου.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η Λήδα Πρωτοψάλτη
Το καινούργιο βιβλίου του Γιώργου Μανιώτη  “ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ” περιγράφει, την ιστορία μιας γυναίκας που παλεύει με ανήμερα θεριά για να επιβιώσει, με φόντο τη σύγχρονη Ελλάδα. Δεν ξέρει γράμματα κι αυτός είναι ο καημός της. Διαθέτει, όμως, το απαραίτητο τσαγανό ώστε να καταγγείλει τον υλιστή Νεοέλληνα, και απέραντη αγάπη ώστε να στέκει οπλισμένος φρουρός δίπλα στον άντρα και στο γιο της και να τους θυμίζει ότι δικαιούνται και οφείλουν να απαιτήσουν το μερτικό τους από τη ζωή.
“Αν ήξερα γράμματα και μπορούσα να τα γράφω και να τα λέω, θα έβαζα το μυαλό μου να δουλέψει και θα έβρισκα τη λύση. Θα έβρισκα γιατί γίνονται όλα αυτά. Από πού ξεκίνησε και πού θα φτάσει αυτό το μαρτύριο που μας φαίνεται σαν μια καλή ευκαιρία. Μια ευκαιρία που κάθε μέρα σαν λυσσασμένο σκυλί τρώει τις σάρκες μας. Πρώτη φορά μάς βάλανε στο κέντρο και μας είπανε ότι αξίζουμε κάτι, πρώτη φορά μάς κάνανε πρώτο θέμα και μας πείσανε να προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Κι εμείς τα χάψαμε όλα αυτά. Και να ’μαστε τώρα στη μέση της ερημιάς να προσπαθούμε εσαεί μονάχοι μας και απελπισμένοι. Καλύτερα που δεν ξέρω γράμματα, καλύτερα που δεν μπορώ να τα κάνω λέξεις όλα αυτά και να τα βροντοφωνάξω στον κόσμο. Θα τα χαλούσα όλα και θα έφερνα το τέλος πιο κοντά. Τα κουκουλώνω με σιωπή και απραξία και αφήνω τη ζωή να μας σύρει και να μας ρίξει όπου θέλει.”
Ο Γιώργος Μανιώτης  είναι ένας από τους πολυγραφότερους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς. Δεκαεννέα ετών δημοσιεύει την πρώτη του ποιητική συλλογή «Νέρων» και ακολουθεί το πρώτο του θεατρικό «Ηγέτες και Αξιώματα».  Πάρα πολλά θεατρικά του έργα (“Το ματς”, “Κοινή λογική”, “Παθήματα”, “Ο λάκκος της αμαρτίας”, “Οι σύζυγοι”, “Χορεύει η Κρυστάλλω μάμπο”, “Καθιστική ζωή”, “Διακοπές στην Ουρανούπολη”, “Τάξις και αταξία” κ.α.) έχουν παιχτεί με επιτυχία σε θέατρα, θεατρικές σκηνές, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Στο ενεργητικό του ο συγγραφέας έχει και πολλά πεζογραφήματά (“Ο άγνωστος στρατιώτης” “Τα μαύρα παραμύθια”, “Η φοβερά προστασία”, “Ορίστε τα ρόδα, μαμά”, “Το ρεπερτόριο του χειμώνα”, “Το ρεπερτόριο της άνοιξης”, “Το πονηρό μονοπάτι”, “Η αδρεναλίνη πάντοτε ψηλά” , “Τα Σαντέ της Σαπφώς”, “Το γκαζόν του μπαμπά”, “Αγελάδα με φτερά”, “Σαράντα κύματα”).
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, στις 20:30
Παρουσίαση Βιβλίου
“ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ”
ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΙΩΤΗ
Εκδόσεις Ψυχογιός, www.psichogios.gr
Αίθουσα: Αίθουσα 1, ισογείου
Είσοδος Ελεύθερη

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr ΥποστηρικτέςΙδρύματοςΜ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  ΕπικοινωνίαςΙδρύματοςΜ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS      Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευσηστοεμπορικόκέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

You may also like...