Ιαπωνική Πρεσβεία

iiiiiaaaaappppppoooooooonnnnnnniiiiiaaaaaaaaaa1. Σεμινάριο Origami από τη Master Sonoko Fujii(7/10)Και φέτος καλωσορίζουμε τη Master Sonoko Fujii, μέλος του Nippon Origami Association, που θα δώσει σεμινάριο (με εργαστήριο και επίδειξη) για την παραδοσιακή τέχνη της χαρτοδιπλωτικής στην Ιαπωνική Πρεσβεία. Στο χώρο του σεμιναρίου θα εκτίθενται και έργα από την προσωπική της συλλογή. Η είσοδος είναι δωρεάν. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε! <Πρόγραμμα> Ημερομηνία: Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 – 19.30  (για άτομα με προηγούμενη συμμετοχή σε σεμινάριο) Χώρος: Ιαπωνική Πρεσβεία – Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων(Εθνικής Αντιστάσεως 46, Χαλάνδρι)
※ Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο Πολιτιστικό Τμήμα της Ιαπωνικής Πρεσβείας  (τηλ. 210 670 9901, e-mail: cultural@at.mofa.go.jp)
※ Κατά την προσέλευσή, για λόγους ασφάλειας, παρακαλείστε να έχετε μαζί την αστυνομικής σας  ταυτότητας.

2. Σαββατοκύριακο Ιαπωνικού Πολιτισμού στην Κέρκυρα (2 – 4/10) Η Ιαπωνική Πρεσβεία σε συνεργασία με το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας διοργανώνει ένα «Σαββατοκύριακο Ιαπωνικού Πολιτισμού» από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015. Η εκδήλωση που είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, περιλαμβάνει εργαστήριο origami (χαρτοδιπλωτική) από την master Sonoko Fujii, μέλος του Νippon Origami Association, καθώς και προβολή δύο ταινιών anime (κινούμενα σχέδια). Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά στο νησί της Κέρκυρας!
<Πρόγραμμα>
Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
19.00   Προβολή ιαπωνικής ταινίας “The Garden of Words”
Σάββατο 3 Οκτωβρίου
12.00   Εργαστήριo origami
18.00   Προβολή ιαπωνικής ταινίας “Brave Story”
Κυριακή 4 Οκτωβρίου
12.00   Εργαστήριo origami
※Για το εργαστήριο origami απαιτείται κράτηση θέσης εκ των προτέρων

Πληροφορίες-Κρατήσεις
Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας
τηλ: 2661030443
http://www.matk.gr/

4. Νέος κύκλος προβολών στο Japan Cinema Wednesdays  (21/10) Ξεκινά τον Οκτώβριο ο νέος κύκλος των δημοφιλών προβολών ιαπωνικού κινηματογράφου με τίτλο “Japan Cinema Wednesdays”. Αυτή τη φορά θα προβληθεί η ταινία «Hotel Hibiscus» του σκηνοθέτη Yuji Nakane, ο οποίος έγινε γνωστός από την ταινία «Ο έρωτας της Nabi». Πρόκειται για μια βαθειά συναισθηματική ταινία που εξελίσσεται στην Okinawa και παρουσιάζει την καθημερινότητα και τις συναισθηματικές αλληλεπιδράσεις των μελών μιας οικογένειας. Ελάτε το απόγευμα της Τετάρτης να απολαύσετε όμορφες στιγμές μέσα από τον ιαπωνικό κινηματογράφο. Η είσοδος είναι δωρεάν. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε!
H ταινία θα προβληθεί στα ιαπωνικά με αγγλικούς υπότιτλους. Ημ/νία: Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30Χώρος:  Αίθουσα Εκδηλώσεων Πρεσβείας (Εθνικής Αντιστάσεως 46, Χαλάνδρι)
❖ Απαραίτητη η κράτηση θέσεων (τηλ. 210 670 9901 ή e-mail: cultural@at.mofa.go.jp)
❖ Για λόγους ασφάλειας, παρακαλούμε να έχετε μαζί σας την αστυν. ταυτότητα για την είσοδο στον χώρο.

You may also like...